Prof. Dr. Yeşim Taşova

Prof. Dr. Yeşim Taşova

Son dakika Prof. Dr. Yeşim Taşova haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Prof. Dr. Yeşim Taşova gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Prof. Dr. Yeşim Taşova haber sayfamızda...

Prof. Dr. Yeşim Taşova

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 44 prof. dr. yeşim taşova haberi bulunmuştur.
Prof. Dr. Taşova: HIV sessiz seyrediyor, gebelerin de taranması gerekir
Prof. Dr. Taşova: HIV sessiz seyrediyor, gebelerin de taranması gerekir Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, anne sütünden de geçen Human Immunodeficiency Virus (HIV) olarak bilinen, 'İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü'ne karşı gebelerin de taranması gerektiğini belirtti. Taşova, "Doğurganlık yaşındaki kadınlarda risk olabilir. HIV 8-10 yıl içinde tedavi edilmeyen kişilerde sessiz seyrediyor. Gebelerin taranması gerekiyor ki bebekler ve gelecek nesiller korunsun" dedi.
30.11.2022 Haberler
Prof. Dr. Taşova: HIV sessiz seyrediyor, gebelerin de taranması gerekir
Prof. Dr. Taşova: HIV sessiz seyrediyor, gebelerin de taranması gerekir Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, anne sütünden de geçen Human Immunodeficiency Virus (HIV) olarak bilinen, 'İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü'ne karşı gebelerin de taranması gerektiğini belirtti. Taşova, "Doğurganlık yaşındaki kadınlarda risk olabilir. HIV 8-10 yıl içinde tedavi edilmeyen kişilerde sessiz seyrediyor. Gebelerin taranması gerekiyor ki bebekler ve gelecek nesiller korunsun" dedi.
30.11.2022 Gündem
Korkutan açıklama! Yoğun bakım yatakları yeniden doldu
Korkutan açıklama! Yoğun bakım yatakları yeniden doldu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandemiye bağlı olarak yoğun bakım yataklarının tamamen dolduğunu yeni yatakların açılmaya başlandığını ve yatan hastalarında genelde aşısız kişiler olduğunu söyledi.
9.12.2021 Gündem
Profesörden aşı çağrısı: “Virüs, mutasyon geçiriyor ve 3.doz aşı gerekli”
Profesörden aşı çağrısı: “Virüs, mutasyon geçiriyor ve 3.doz aşı gerekli” Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, aşı karşıtı kişilere seslenerek, “Aşı karşıtlığı yaparak en yakın arkadaşlarını kaybeden doktorlar var. İnsanlar bunları görmeli. Aşı olmayıp ölenler daha fazla” dedi.
4.12.2021 Gündem
Prof. Dr. Taşova: 'Omicron' daha hızlı yayılacak ve aşısızları etkileyecek
Prof. Dr. Taşova: 'Omicron' daha hızlı yayılacak ve aşısızları etkileyecek Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, Güney Afrika'da ortaya çıkan 'Omicron' adı verilen yeni varyantın daha hızlı yayılacağını ve özellikle aşı yaptırmayanları olumsuz etkileyeceğini söyledi. Taşova, "32 tane mutasyonu barındıran 'Omicron' varyantı, 'Delta' gibi bütün dünyada yayılacak, ülkemize de gelecek. Tek çare, tüm dünyanın hızla aşılanmasıdır" dedi.
2.12.2021 Gündem
Prof. Dr. Taşova: HIV devam eden pandemi, Covid'den farkı yok
Prof. Dr. Taşova: HIV devam eden pandemi, Covid'den farkı yok Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, HIV/AIDS taşıyan kişilerin yarısının durumundan farkında olmadığını ve ülkedeki vakalarda yüzde 400 artış yaşandığını söyledi. Taşova, "HIV bizim için devam eden pandemidir ve Covid'den farkı yoktur” dedi.
1.12.2021 Gündem
Son dakika haberler: Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkar? Eski günler geri dönüyor!
Son dakika haberler: Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkar? Eski günler geri dönüyor! Son dakika haberlere göre, Türkiye'de son 24 saatte 219 bin 192 Kovid-19 testi yapıldı, 9 bin 385 kişinin testi pozitif çıktı, 207 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 2 bin 41 oldu, 9 bin 271 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 4 milyon 989 bin 787'ye yükseldi. Türkiye'de vaka sayısı düştü ama hedef 5 bine inebilmek. Peki normalleşme doğru giderken bu rakama düşebilir miyiz? 10-15 gün sonra yoğun bakıma yatışlar nasıl olur? Öte yandan maske takma zorunluluğunun ne zaman kalkacağıyla ilgili de flaş açıklama geldi. İşte haberin ayrıntıları...
21.05.2021 Gündem
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi uyardı!
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi uyardı! Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, "En korktuğumuz şey bu" diyerek çarpıcı bir gelişmeye dikkat çekti.
20.05.2021 Gündem
Prof. Dr. Taşova: Hastaneye yatışların önemli kısmı 50 yaş altı
Prof. Dr. Taşova: Hastaneye yatışların önemli kısmı 50 yaş altı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, koronavirüs nedeniyle hastanelere yatışların genellikle 50 yaş altı grupta yaşandığına dikkat çekerek, bu grubun aşılanmasının çok hızlı olması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Taşova, uygun tedbir ve koşullarda öğretmenlerin de aşılanmasıyla okulların açılabileceğini söyledi. 
19.05.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi'nden dikkat çeken aşı açıklaması: Rehavete kapılmayın
Bilim Kurulu Üyesi'nden dikkat çeken aşı açıklaması: Rehavete kapılmayın Gelen son dakika haberine göre; Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova'dan koronavirüs aşısı yaptıranlar için dikkat çeken bir açıklama geldi.
8.02.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Aşıya yaptırınca rehavete kapılmayın
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Aşıya yaptırınca rehavete kapılmayın Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, aşı olunsa dahi virüsün alınıp başka insanlara taşınabileceğini vurgulayarak, aşıya bağlı rehavete kapılmamak gerektiğini bildirdi.
8.02.2021 Haberler
Son Dakika... Bu illere dikkat! Yeni kısıtlamalar...
Son Dakika... Bu illere dikkat! Yeni kısıtlamalar... Gelen son dakika haberine göre, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye'de mutasyonlu virüsün görüldüğü şehirlerde yeni kısıtlamaları düşünmek gerektiğini söyledi. İlhan, "Mutasyonun yoğun olduğu yerler varsa bu illerle ilgili kısıtlamalar yapılabilir elbet; ama şu an için böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü Türkiye'nin her yerinde var. Bir ilçede, bir mahallede görülmüş olsa oranın karantina altına alınması söz konusu olabilir; ama bu vatandaşlarımız içinde tedavileri evlerde ve hastanelerde sürenler var" dedi. Öte yandan, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova'dan "üçüncü dalga" uyarısı geldi.
6.02.2021 Gündem
Prof. Dr. Yeşim Taşova: Aşı olan kişi koronavirüse yakalanıyorsa bu mutasyonlu virüs olabilir
Prof. Dr. Yeşim Taşova: Aşı olan kişi koronavirüse yakalanıyorsa bu mutasyonlu virüs olabilir Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, halk arasında 'aşının tutmadığı' söyleminin, vücudun düşük yanıt verdiği bir grupta görülebileceğini belirterek, aşı olan kişilerin korunmaya devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Taşova, aşılamadan sonra koronavirüse yakalanılıyorsa bunun mutasyonlu bir virüs olabileceğini kaydetti.
1.02.2021 Haberler
'Aşı olan kişi koronavirüse yakalanıyorsa bu mutasyonlu virüs olabilir'
'Aşı olan kişi koronavirüse yakalanıyorsa bu mutasyonlu virüs olabilir' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, halk arasında 'aşının tutmadığı' söyleminin, vücudun düşük yanıt verdiği bir grupta görülebileceğini belirtti. Aşı olan kişilerin korunmaya devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Taşova, aşılamadan sonra koronavirüse yakalanılıyorsa bunun mutasyonlu bir virüs olabileceğini kaydetti.
1.02.2021 Gündem
600 binden fazla kişi aşılandı
600 binden fazla kişi aşılandı Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan kitlesel aşılamanın ikinci gününde, Türkiye genelinde toplam aşılanan sağlık çalışanı sayısı 619 bini geçti.
16.01.2021 Gündem
Koronavirüste 6 gün detayı! Bilim Kurulu üyesi Taşova açıkladı
Koronavirüste 6 gün detayı! Bilim Kurulu üyesi Taşova açıkladı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, koronavirüs vaka sayılarının ülke genelinde arttığını belirterek, hastane önlerinde oluşan test kuyruklarına karşı uyardı. Taşova, “Bir kişiyle temaslı olduktan sonra 6 gün içinde yapılan testin doğru sonuç verme olasılığı çok düşük. ‘Ben temaslıyım, hemen test yaptırayım’ düşüncesi hem sizi yanıltır hem de sağlık sisteminde yoğunluğa yol açar” dedi. Kendisinin de gönüllü aşı olduğunu belirten Taşova, şu ana kadar lokal ağrılar dışında önemli yan etkinin görülmediğini, çalışmaların olumlu ilerlemesi durumunda 2021 yılının ortasında sonuç elde edebileceğini kaydetti.
26.11.2020 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi'nden flaş grip aşısı açıklaması
Bilim Kurulu Üyesi'nden flaş grip aşısı açıklaması Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, “Grip virüsü her sene farklılık gösterdiği için, grip aşısı olmadan önce ‘Bu senenin aşısı mı?’ diye sormak lazım. Bu sene virüste çok büyük bir değişiklik olursa, şimdilik onun sinyali yok ama bu sene olacağımız aşı da fayda sağlamayabilir” dedi.
16.10.2020 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova: Uykusuzluk bulgusu da koronavirüsle ilişkilendirildi
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova: Uykusuzluk bulgusu da koronavirüsle ilişkilendirildi Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, koronavirüsle ilgili yeni ve değişik nörolojik bulguların görüldüğünü belirterek, uykusuzluk, beyin iltihabı ve menenjit bulgularının koronavirüsle ilişkilendirildiğini açıkladı.
29.09.2020 Gündem
Maskeyi buzlukta bekletip takınca bakın ne oluyor
Maskeyi buzlukta bekletip takınca bakın ne oluyor Adana, Antalya gibi yerlerde maskeyi buzluğa ya da buzdolabına koyanlar, ıslatarak takanlar var. Serinlemek için yapılan bu tür müdahaleler maskeleri nasıl etkiliyor? Islatılan maske de kuru olan kadar mikrop ve virüslere karşı koruyucu oluyor mu? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Yeşim Taşova tek tek açıkladı
15.09.2020 Genel Sağlık
Prof. Dr. Taşova'dan okullar için önemli uyarı!
Prof. Dr. Taşova'dan okullar için önemli uyarı! Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için okulların açıldığında, özellikle yoğun olarak dokunulan yerler olan sıralar, masalar, elektrik düğmeleri ve kapı kollarının daha sık temizlenmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Taşova, okul yöneticilerinin maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda öğrencilere sık sık uyarılarda bulunması gerektiğine de dikkat çekti.
9.09.2020 Gündem
Bilim Kurulu üyesi Yeşim Taşova: Koronavirüs 40 derece üzerindeki sıcaklıkta ölmüyor!
Bilim Kurulu üyesi Yeşim Taşova: Koronavirüs 40 derece üzerindeki sıcaklıkta ölmüyor! Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, 40 derece üzerindeki sıcaklıkta koronavirüsün ölmediğini, sıcağa uyum sağladığını söyledi.
4.09.2020 Haberler
Bilim Kurulu Üyesi Taşova uyardı! Koronavirüs 40 derece üzerindeki sıcaklıkta ölmüyor
Bilim Kurulu Üyesi Taşova uyardı! Koronavirüs 40 derece üzerindeki sıcaklıkta ölmüyor Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, 40 derece üzerindeki sıcaklıkta koronavirüsün ölmediğini, sıcağa uyum sağladığını söyledi.
4.09.2020 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Bulaşıcılık en fazla kuluçka döneminde
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Bulaşıcılık en fazla kuluçka döneminde Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, koronavirüste bulaşma ve hastalanma takvimini açıkladı. Kuluçka dönemine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Taşova, bulguların ortaya çıkmadığı 48 saat ve bulguların görüldüğü ilk günün, bulaşıcılığın en fazla seyrettiği dönem olduğunu kaydetti.
27.08.2020 Haberler
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Bulaşıcılık en fazla kuluçka döneminde
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Bulaşıcılık en fazla kuluçka döneminde Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, koronavirüste bulaşma ve hastalanma takvimini açıkladı. Kuluçka dönemine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Taşova, bulguların ortaya çıkmadığı 48 saat ve bulguların görüldüğü ilk günün, bulaşıcılığın en fazla seyrettiği dönem olduğunu kaydetti.
27.08.2020 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Maçların sonundaki görüntüleri dehşetle izledim
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Maçların sonundaki görüntüleri dehşetle izledim Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, maçlar sonrası kutlama görüntülerini dehşetle izlediğini söyledi. Taşova, sevincin üzüntüye dönüştürülmemesi gerektiğini belirterek, "Maç sonrası görüntüleri gerçekten dehşet içinde izledim. Kutlamaları birbirimize sarılmadan, sosyal mesafeyi bozmadan yapmak gerekiyor" dedi.
29.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Prof. Dr. Yeşim Taşova ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.