Rsv

Rsv

Son dakika rsv haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan rsv gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan rsv haber sayfamızda...

Rsv

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 154 rsv haberi bulunmuştur.
Nuri Şahin'den Antalyaspor itirafı! 'Neredeyse tüm rekorları kırdık'
Nuri Şahin'den Antalyaspor itirafı! 'Neredeyse tüm rekorları kırdık' Antalyaspor'dan sürpriz bir şekilde ayrılarak Borussia Dortmund'da yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Nuri Şahin suskunluğunu bozdu. Nuri Şahin, Antalyaspor günlerine dair çarpıcı itiraflarda bulundu.
23.04.2024 Antalyaspor
Bu hastalığın en önemli belirtisi ıslık sesi - Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu anlattı
Bu hastalığın en önemli belirtisi ıslık sesi - Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu anlattı Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu ile Milliyet Youtube kanalında yayınlanan Soruyorum köşemizde bu hafta RSV'yi (Respiratuar Sinsityal virüs) konuştuk. RSV nedir? Belirtileri nelerdir? Hangi yaş grubu daha fazla risk altında? RSV'nin influenza ve korona virüsle bağlantısı ne? Nasıl korunacağız? Tedavi yöntemi ne? Hayati bir risk var mı?
26.02.2024 Sağlık
Üçlü salgın uyarısı! 'Öksürük, nefes darlığı ve halsizlik belirtilerine dikkat'
Üçlü salgın uyarısı! 'Öksürük, nefes darlığı ve halsizlik belirtilerine dikkat' Üçlü salgının, Covid-19, mevsimsel grip (influenza) ve solunum sinsityal virüsü (RSV) gibi üç farklı enfeksiyonun bir arada görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Uzayan şikayetleri olan hastalar, hekime başvurmalıdır” dedi.
29.01.2024 Gündem
'Hiç yakalanmadım' diyen bile neden acillik oldu? Kırıp geçiren 3 virüsün çaresi
'Hiç yakalanmadım' diyen bile neden acillik oldu? Kırıp geçiren 3 virüsün çaresi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, solunum yolu enfeksiyonlarında yükseliş yaşandığını belirterek, geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu açıkladı. Peki bu artışa neden olan virüsler hangileri? 'Hiç yakalanmadım' diyenler bile şu anda neden acillik oldu? Her üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? İki uzman tüm detaylarıyla anlattı.
19.01.2024 Genel Sağlık
Bakan Koca'dan salgın açıklaması! En sık görülen virüsleri tek tek açıkladı
Bakan Koca'dan salgın açıklaması! En sık görülen virüsleri tek tek açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından ‘solunum yolu enfeksiyonları sebebiyle merak edilen konular var’ deyip açıklamalarda bulundu.
18.01.2024 Gündem
Aynı anda hem influenza hem Covid-19 hastalar var! Prof. Dr. Turan Ankara'ya dikkat çekti
Aynı anda hem influenza hem Covid-19 hastalar var! Prof. Dr. Turan Ankara'ya dikkat çekti Türkiye'nin en büyük hastanelerinden Ankara Şehir Hastanesi'nde son dönemde artan viral salgın hastalıklar nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde 90'a ulaşırken hastanenin Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan önemli açıklamalarda bulundu.
18.01.2024 Gündem
Acile başvurularda yüzde 20 artış var
Acile başvurularda yüzde 20 artış var Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde solunum yolu enfeksiyonlarında yaşanan artışa ilişkin bigi vererek vatandaşları uyardı.
18.01.2024 Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan grip salgını açıklaması
Sağlık Bakanı Koca'dan grip salgını açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Artan üst solunum yolları enfeksiyonunda son tabloyu anlatan Bakan Koca, acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu ifade etti.
17.01.2024 Haberler
Sağlık Bakanı Koca'dan grip salgını açıklaması! İşte en fazla artış yaşanan şehir
Sağlık Bakanı Koca'dan grip salgını açıklaması! İşte en fazla artış yaşanan şehir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Artan üst solunum yolları enfeksiyonunda son tabloyu anlatan Bakan Koca, acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu ifade etti.
17.01.2024 Gündem
Uzmanlardan 3'lü salgın" açıklaması! Yoğun bakıma yatırılan hastalar var
Uzmanlardan 3'lü salgın" açıklaması! Yoğun bakıma yatırılan hastalar var Son dönemde artan üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin konuşan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Saltoğlu 3’lü bir salgın yaşandığını belirterek uyarılarda bulundu.
17.01.2024 Gündem
‘Ellerinizi mutlaka sık sık yıkayın’
‘Ellerinizi mutlaka sık sık yıkayın’ Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış eğiliminde olan üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’nın uyarılarını paylaştı.
16.01.2024 Gündem
Eyvah! Yarasalarda yeni virüs keşfedildi
Eyvah! Yarasalarda yeni virüs keşfedildi Dünyada 7 milyona yakın insanın ölümüne neden olan Kovid-19 hastalığının kaynağı koronavirüs, 2019’da Çin’in Vuhan kentinden yayılmıştı. Koronavirüsün yarasalardan yayıldığı ve laboratuvardan sızdığı şeklinde iddialar ortaya atılmıştı.
12.01.2024 Dünya
Maskeye dönmeli miyiz? Grip, Kovid-19, RSV derken 'virüsler pandemisi' yaşıyoruz
Maskeye dönmeli miyiz? Grip, Kovid-19, RSV derken 'virüsler pandemisi' yaşıyoruz Kovid-19 varyantı Juno (JN1), domuz gribi ve RSV virüsü nedeniyle Avrupa ve Türkiye’de vaka sayısı hızla artıyor. Adeta ‘virüsler pandemisi’ yaşıyoruz. Uzmanlar, yoğun bakıma yatışın arttığı bu dönemde zorunlu maske uygulamasına geçilmesinde hemfikir.
10.01.2024 Gündem
Kış geldi, göz nezlesine dikkat!
Kış geldi, göz nezlesine dikkat! Göz nezlesi yani ‘Adenoviral Keratokonjonktivit’ özellikle kış aylarında gelişen adenovirüslere bağlı bir enfeksiyondur. Ağrılı kırmızı göz, sulu akıntı ve gözde batma hissi ile ortaya çıkar ve bulaşıcıdır.
6.01.2024 Pazar
2 aylık  Alihan aynı anda Covid ve boğmacaya yakalandı
2 aylık Alihan aynı anda Covid ve boğmacaya yakalandı Ankara'da 2 aylık Alihan Gülsün, aynı anda Covid-19 ve boğmaca hastalığına yakalandı. Alihan bebek, 10 günlük tedaviyle Covid-19'u yenerken, boğmaca ile ilgili rahatsızlıkları da azaldı.
6.01.2024 Gündem
İstanbul’da günde 300 hasta geliyor
İstanbul’da günde 300 hasta geliyor Kış mevsiminde artan enfeksiyonlar sebebiyle yoğun bakımlarda yer sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Buna bir de acil durum hastaları, kronik son evre kanser hastaları, aylarca bakım görmesi gereken palyatif hastalar eklenince günde ortalama 200-300 hasta için yoğun bakım talebi oluştu.
6.01.2024 Gündem
Geçmeyen gribin sebebi ortaya çıktı! 'Öksürüğü şurupla kesmek kötüleştiriyor'
Geçmeyen gribin sebebi ortaya çıktı! 'Öksürüğü şurupla kesmek kötüleştiriyor' Özellikle son dönemde geçmeyen grip vakalarında patlama yaşanması sonrası pek çok kişi aynı soruyu soruyor: "Ben neden iyileşemiyorum?" Sabahlara kadar dinmeyen öksürük de tabloya eklenince içinden çıkılamayan bu sarmalın sebebi ise uzmanlara göre çok açık. "Bu yıl gripten korkuyoruz" diyen Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve "Grip aşıları ihmal edildi' diyen Prof. Dr. İftihar Köksal'a sorduk.
5.01.2024 Genel Sağlık
RSV aşısı, bebeklerin hastaneye yatışını 'yüzde 80'den fazla azaltıyor
RSV aşısı, bebeklerin hastaneye yatışını 'yüzde 80'den fazla azaltıyor Üç ülkede yapılan araştırma, yaygın ve tehlikeli kış virüsü olan RSV’ye karşı bebekleri korumak için geliştirilen antikorun, hastaneye yatışları yüzde 80’den fazla azalttığını gösterdi.
28.12.2023 Dünya
JN.1 hızla yayılıyor: İşte yeni varyantın belirtileri
JN.1 hızla yayılıyor: İşte yeni varyantın belirtileri Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Hindistan, Çin, ABD’de görülen ve hızla yayılan Korona varyantı JN.1’i takibe alırken, varyantla ilgili rahatlatan açıklama pandemi döneminde Bilim Kurulu üyeliği de yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den geldi. Özlü, telaş edilecek bir durumun şuan için görülmediğini söyledi.
23.12.2023 Haberler
JN.1 hızla yayılıyor: İşte yeni varyantın belirtileri
JN.1 hızla yayılıyor: İşte yeni varyantın belirtileri Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Hindistan, Çin, ABD’de görülen ve hızla yayılan Korona varyantı JN.1’i takibe alırken, varyantla ilgili rahatlatan açıklama pandemi döneminde Bilim Kurulu üyeliği de yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den geldi. Özlü, telaş edilecek bir durumun şuan için görülmediğini söyledi.
23.12.2023 Gündem
JN.1 hızla yayılıyor! Küresel alarm: Hindistan, Çin ve ABD'den korkutan açıklamalar
JN.1 hızla yayılıyor! Küresel alarm: Hindistan, Çin ve ABD'den korkutan açıklamalar Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dünyanın birçok ülkesinde görülen koronavirüsün bir alt varyantı JN.1'i, hızla yayılması sebebiyle 'dikkate alınması gereken varyant' kategorisine aldı.
21.12.2023 Dünya
3 haftayı geçen öksürüğe dikkat!
3 haftayı geçen öksürüğe dikkat! Pandemiden sonra uzun dönemli öksürük şikâyetleri arttı. Uzmanlar, üç haftadan fazla süren öksürük, zatürre belirtisi olabileceği için doktora gidilmesi gerektiğini söyledi.
15.12.2023 Gündem
Özellikle çocukları etkileyen gizemli 'pnömoni virüsü' ile ilgili açıklama geldi
Özellikle çocukları etkileyen gizemli 'pnömoni virüsü' ile ilgili açıklama geldi Çin ve Hindistan’ı etkileyen gizemli pnömoni virüsünün Hollanda ve Danimarka'da tespit edilmesinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
6.12.2023 Gündem
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’deki durumu açıkladı: ‘Zatürre arttı ama salgın yok’
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’deki durumu açıkladı: ‘Zatürre arttı ama salgın yok’ Çin’de çocuklar arasında zatürre salgını yaşanırken Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Türkiye’de salgın boyutunda olmasa da zatürre vakalarında artış görülüyor” dedi.
28.11.2023 Gündem
Çin’de salgın okul kapattırdı! ‘Maske takın’ uyarısı
Çin’de salgın okul kapattırdı! ‘Maske takın’ uyarısı Çin’de birçok şehirde çok sayıda çocuğun zatürre şüphesi ve diğer solunum yolu rahatsızlıklarıyla hastaneye kaldırılması üzerine okulların kapatıldığı bildirildi.
27.11.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rsv ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.