Salep

Salep

Son dakika salep haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan salep gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan salep haber sayfamızda...

Salep

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 310 salep haberi bulunmuştur.
Giresun’da salep hasadı yapıldı
Giresun’da salep hasadı yapıldı Dünyanın en kaliteli tescilli fındığının üretildiği Giresun’da fındığa ek gelir olarak salep üretimi yaygınlaştırılıyor.
20.04.2024 Ekonomi
6 bin tane dikti, yıllık kârı 3 milyon lira! 'Sevene kolay, sevmeyene tam bir işkence'
6 bin tane dikti, yıllık kârı 3 milyon lira! 'Sevene kolay, sevmeyene tam bir işkence' Evli ve iki çocuk annesi olan Birsen Yıldız, 25 yıl tekstil sektöründe modelist olarak çalıştıktan sonra kendi işini yapabilmek için dede topraklarına dönmeye karar verdi. Samsun'da tarımcılıkla ilgilenmeye başlayan Yıldız, dönüm başına 1 ton aronya üretimi yapıp yıllık 3 milyon lira kâr elde etmeyi planlıyor.
13.01.2024 Yaşam
Murat Kurum'dan gazetecilere 'Marmaray' sözü
Murat Kurum'dan gazetecilere 'Marmaray' sözü Zeytinburnu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, seçilmesi halinde gazetecilerin diğer toplu ulaşımlar gibi Marmaray'ı da ücretsiz kullanabilmeleri yönünde düzenleneme yapacaklarının sözünü verdi.
10.01.2024 Gündem
Tatlıları tarçınla süslemenin sırrı varmış! İşte 600 yıllık sağlıklı gelenek
Tatlıları tarçınla süslemenin sırrı varmış! İşte 600 yıllık sağlıklı gelenek Sütlaç, kazandibi, tavukgöğsü ve muhallebi tarçınla süslenmesi neredeyse vazgeçilmez tatlılar. Peki bu gelenek ilk ne zaman ve nasıl ortaya çıktı? 600 yıldan fazla süre önce keşfedilen sunumun sağlık sırları çözüldü!
29.12.2023 Genel Sağlık
Ölümünden sonra YouTube’da ünlenen Filistinli çocuk
Ölümünden sonra YouTube’da ünlenen Filistinli çocuk Avni Eldous adındaki Gazzeli çocuk, evinin 7 Ekim'de İsrail saldırılarında bombalanması sonucu hayatını kaybetmişti. Filistinli çocuğun hevesle kurduğu hayal ise, ölümünden sonra gerçek oldu.
26.12.2023 Dünya
Öğrenciler yurtlarda esnaflığa başladı
Öğrenciler yurtlarda esnaflığa başladı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler ihtiyaçlarını karşılamak için kendi çözümlerini geliştirdi. Kimi tost, kısır, pasta, çay, kahve yapıyor, kimi odasında fön çekip kaş alıyor kimi de ikinci el eşyalarını satıyor. Şimdiden ticarete atılan öğrencilerin sattıkları ürünlerin ücretleri ise piyasaya göre oldukça ucuz. Böylelikle hem öğrenciler para kazanıyor hem de yurtta kalanlar ucuz bir şekilde ihtiyaçlarını gidermiş oluyor.
8.12.2023 Eğitim
Faydaları saymakla bitmiyor! 'Yoğurt doğal bir antidepresan'
Faydaları saymakla bitmiyor! 'Yoğurt doğal bir antidepresan' Prof. Dr. Esin Korkut, Türk yemek kültüründe sofraların vazgeçilmez besin kaynağı olan yoğurdun faydalarına dikkati çekerek faydalarını sıraladı.
18.10.2023 Genel Sağlık
Sıradan bir içecek değil, Osmanlı'nın lattesi! 1 bardak salep içince bakın ne oluyor
Sıradan bir içecek değil, Osmanlı'nın lattesi! 1 bardak salep içince bakın ne oluyor Osmanlı döneminde kış hastalıklarını atlatmak için tüketilen salep, günümüzde de sevilerek içiliyor. İşte tatlı bir içecek olmasının yanı sıra salebin şifalı etkileri.
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Gastronomide Çeşme fırsatı
Gastronomide Çeşme fırsatı  Alaçatı Deneyim Noktası'nın nasıl hayat bulduğunu anlatan İTB Genel Koordinatörü Zeynep Tansuğ, "Gastronomi birçok sektörü çapraz kesen bir fırsat" dedi.
9.08.2023 Milliyet Executive
Tunceli'de özel izinle ekilen soğanı topladılar: 220 bin lire ceza kesildi
Tunceli'de özel izinle ekilen soğanı topladılar: 220 bin lire ceza kesildi Tunceli’de kaçak salep soğanı toplarken yakalanan 2 kişiye 220 bin lira ceza uygulandı.
6.07.2023 Gündem
Topraktan çıkan altın: Kilosu 2 bin TL
Topraktan çıkan altın: Kilosu 2 bin TL Hasadına başlanan salebin kurusunun kilosu 2 bin TL'ye alıcı buluyor.
23.05.2023 Yaşam
Fındık diyarı Ordu'da salep hasadı başladı
Fındık diyarı Ordu'da salep hasadı başladı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in ‘kendi kendine yeten şehir' ilkesi istikametinde Ordu ilinde tarımın gelişmesi, farklı tarım ürünleri üretiminin yaygınlaştırılması, âtıl durumdaki arazilerin değerlendirilmesi ve vatandaşların doğduğu yerde farklı ürünleri üretmesi amacıyla başlattığı tarımsal kalkınma atağı meyvelerini vermeye devam ediyor.
19.05.2023 Ekonomi
Salep soğanı toplayan 6 kişiye 680 bin lira ceza
Salep soğanı toplayan 6 kişiye 680 bin lira ceza Elazığ’da kaçak salep soğanı toplayan 6 kişiye toplamda 680 bin lira ceza kesildi.
18.05.2023 Gündem
Ergani’de salep yetiştiriciliğine 1 milyon 507 bin 128 TL tahsis edildi
Ergani’de salep yetiştiriciliğine 1 milyon 507 bin 128 TL tahsis edildi Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde “Salep Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi İş Birliği Protokolü" çerçevesinde proje için yüzde 70 hibe destekli 1 milyon 507 bin 128 TL bütçe tahsis edildi.
16.05.2023 Ekonomi
Yaşar Kemal eserlerinde biyoçeşitlilik
Yaşar Kemal eserlerinde biyoçeşitlilik “Toprağı Dinle Suyu Anla: Yaşar Kemal Eserlerinde Biyoçeşitlilik” adlı çalışma, hepimizi Yaşar Kemal kitapları aracılığıyla küresel iklim krizinin ortasında ülkemizin biyoçeşitliliğini tanımaya, korumaya ve sahip çıkmaya davet ediyor.
7.05.2023 Pazar
Slovakyalı biyokaçakçılara suçüstü
Slovakyalı biyokaçakçılara suçüstü Amasya'da arazide Türkiye'ye özgü 12 bitki türünü toplarken suçüstü yakalanan Slovakyalı 2 turiste, Çevre Kanunu kapsamında 'biyoçeşitliliğe zarar vermek'ten 244 bin 315'er TL olmak üzere toplam 488 bin 630 TL idari para cezası uygulandı.
7.04.2023 Gündem
Haftanın mekanları...
Haftanın mekanları... SERCAN KISMET- Gastronomi deneyimi İstanbul, Kuruçeşme’de Boğaz’a sıfır konumlanan Ringa Sea Food, ferah atmosferi ve farklı ülke mutfaklarından aldığı ilhamla işlediği deniz ürünleri ile misafirlerine ayrıcalıklı bir gastronomi deneyimi yaşatıyor...
7.01.2023 Cadde
Seyyar satıcı önünde dehşet anları! İstanbul'da intikam cinayeti
Seyyar satıcı önünde dehşet anları! İstanbul'da intikam cinayeti Beyoğlu Kulaksız’da 39 yaşındaki bir şahsın, seyyar satıcıdan salep aldığı esnada öldürüldüğü olayla ilgili şok detaylar ortaya çıktı.
21.11.2022 Gündem
Beyoğlu'nda iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü 1 yaralı
Beyoğlu'nda iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü 1 yaralı Beyoğlu'nda, caddede otururken silahlı saldırıya uğrayan Murat Fırat Canlı hayatını kaybederken, yanındaki seyyar salep satıcısı Hasan Karakaya yaralandı.
20.11.2022 Gündem
Sivas’ta kaçak yollarla toplanan salebe servet değerinde ceza
Sivas’ta kaçak yollarla toplanan salebe servet değerinde ceza Sivas’ta kaçak yollarla salep yumrusu toplayan 8 kişiye servet değerinde para cezası uygulandı. Toplanan 25 kilogram salep yumrusuna ise el konuldu.
18.07.2022 Gündem
Nesli tehlikede olan salep soğanı toplayıcılarına büyük ceza
Nesli tehlikede olan salep soğanı toplayıcılarına büyük ceza Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde nesli tehlike altındaki salep soğanlarını toplayan 4 şahsa 438 bin 372 TL para cezası kesildi.
27.05.2022 Gündem
Tazesinin kilosu 300, tozu bin 800 TL
Tazesinin kilosu 300, tozu bin 800 TL Her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği Mersin'de zaman zaman tropikal meyvelerin dışında nesli yok olma tehlikesi altında olan ürünler de toprakla buluşturuluyor.
25.05.2022 Haberler
Bu yıl sadece 28 üretici dikti! Tazesinin kilosu 300, tozu bin 800 TL
Bu yıl sadece 28 üretici dikti! Tazesinin kilosu 300, tozu bin 800 TL Her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği Mersin'de zaman zaman tropikal meyvelerin dışında nesli yok olma tehlikesi altında olan ürünler de toprakla buluşturuluyor.
25.05.2022 Ekonomi
Ankara'dan Samsun’a gelip tarlaya girdi, sigortasını bozdurup toprağa yatırdı
Ankara'dan Samsun’a gelip tarlaya girdi, sigortasını bozdurup toprağa yatırdı Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimde desteklediği kadın girişimcilerden Gülşen Hekimoğlu, aldığı desteklerle tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriyor. Bireysel emeklilik sistemindeki parasını bozdurup toprağa yatıran ve sonrasında aldığı desteklerle tarlasında kadın çiftçileri istihdam eden Hekimoğlu, ürünlerini markalaştırıp paketleyerek satışa sunmaya hazırlanıyor.
24.05.2022 Kobi

Benzer Haber Etiketleri

Salep ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.