Sindirim Sistemi

Sindirim Sistemi

Son dakika sindirim sistemi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sindirim sistemi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sindirim sistemi haber sayfamızda...

Sindirim Sistemi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.835 sindirim sistemi haberi bulunmuştur.
Her gün çörek otunu aç çiğneyende o problemden eser kalmıyor! Minicik ama tam bir şifa deposu
Her gün çörek otunu aç çiğneyende o problemden eser kalmıyor! Minicik ama tam bir şifa deposu Böreklerin, çöreklerin ve poğaçaların üstüne bol bol gördüğümüz çörek otu kendi başına tüketildiğinde tam bir şifa deposu. Her gün aç karnına çiğnenen çörek otu bazı sağlık sorunlarını ortadan kaldırıyor.
19.04.2024 Sağlık
Hamur işi işlenmiş et yemeyin
Hamur işi işlenmiş et yemeyin Sahurda yağlı hamur işinden, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden, gazlı içeceklerden uzak durun. Bunların yerine yumurta, yağsız zeytin ve peynirler, tam tahıllı ekmek tüketerek sağlığınızı koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz…
12.03.2024 Gündem
1 dilim baklava 1 saat yürüyüş
1 dilim baklava 1 saat yürüyüş Ramazan ayı başladı. Bu dönemde sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Sahurda ve iftarda sağlıklı beslenmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini uzmanlarına sorduk
11.03.2024 Gündem
Ananas kabuklarını çöpe atan çok pişman olacak! Artık asla ziyan etmeyeceksiniz
Ananas kabuklarını çöpe atan çok pişman olacak! Artık asla ziyan etmeyeceksiniz Doğanın bize sunduğu nimetlerin bazıları, görünürde kullanılan kısımlarıyla sınırlı gibi görünse de, daha derinlemesine bakıldığında, birçok yararlı özelliği barındırır. Ananasın kabukları da bu duruma örnek teşkil eder. Eğer sizler de çöpe atanlardansanız artık atmayın.
28.02.2024 Püf Noktası
Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Ne işe yaradığını duyunca mest olacaksınız
Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Ne işe yaradığını duyunca mest olacaksınız Besleyici baklagillerden olan mercimek faydaları saymakla bitmeyen bir besin kaynağıdır. Özellikle kültürümüzde çorba şeklinde oldukça fazla tüketilir. Ancak mercimeğin kendisi kadar suyu da bir o kadar şifa kaynağıymış. İlk haşlama suyunu ziyan etmemek gerekiyormuş.
24.02.2024 Püf Noktası
Kistik Fibrozis, en sık görülen nadir hastalık
Kistik Fibrozis, en sık görülen nadir hastalık Tahminlere göre, dünya üzerinde yaklaşık (1)8...
29.02.2024 Advertorial
Zeki çocuk için ailecek sofraya... Beyin gelişimini destekliyor
Zeki çocuk için ailecek sofraya... Beyin gelişimini destekliyor Ailece sofraya oturmanın önemi bilimsel olarak da kanıtlandı. Araştırmaya göre, ailece birlikte yemek yemek, çocukların beyin gelişimini destekliyor.
16.02.2024 Gündem
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı YKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları AYT lisans eğitimi almak isteyen lise son sınıf veya lise mezunu kişilerin girdiği sınavdır. YKS’nin 2. Oturumu olan AYT sınavına girmek için öncelikle TYT sınavına girmek şarttır. AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS’nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır. 180 sınav barajını geçen öğrenciler 4 yıllık lisans tercihi yapmaya hak kazanırlar. 2024 AYT konularını merak ediyorsanız konu ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacak
Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacak Kabızlık, sindirim sisteminin düzensiz çalışması sonucu ortaya çıkan günümüzde yaygın bir sorundur. Genellikle önemli bir nedeni olmayan kabızlık yine de rahatsız edici olabilir. Ancak ne yaparsam yapayım kabızlığım geçmedi diyenlerdenseniz bu kürü gece bir kase tüketin. Yoğurdun içine 3 kaşıp karıştırıp yiyince sabaha bir şey bırakmıyor.
26.12.2023 Sağlık
Nar nasıl soyulur? Bu yöntemle nar tane tane anında çıkıyor
Nar nasıl soyulur? Bu yöntemle nar tane tane anında çıkıyor Kış aylarının sevilen meyvesi narı yemek oldukça keyif verici ancak soyması da bir o kadar zor. Narı soyarken saatlerce uğraşıyorsanız bu yöntemi deneyin. İçindeki taneleri bu yöntemle anında çıkıyor.
7.12.2023 Püf Noktası
Üreyecek kadar enerjileri yok
Üreyecek kadar enerjileri yok İskoçya’ya Çin’den 2011’de getirilen dişi ve erkek dev pandaların yavru dünyaya getirememesinin ardından ülkelerine gönderildiği açıklandı.
6.12.2023 Dünya
İşlenmiş gıda tüketimi kanser riskini artırıyor
İşlenmiş gıda tüketimi kanser riskini artırıyor İngiltere'deki Bristol Üniversitesi ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından yapılan araştırmada, 450 bin 111 kişiden elde edilen veriler analiz edilerek, ultra işlenmiş gıdaların (UPF) tüketiminin üst solunum yolu ve sindirim sistemi kanseri riskini artırdığı tespit edildi.
4.12.2023 Dünya
Sabahları çaya bir dilim limon atınca vücudun işleyişi değişiyor! Şişkinliği azaltıyor
Sabahları çaya bir dilim limon atınca vücudun işleyişi değişiyor! Şişkinliği azaltıyor Sabah saatlerinin vazgeçilmezi olan çay, limonla birlikte tüketildiğinde sindirim sistemini tüm kötülüklerden arındırıyor. Özellikle sindirim sistemi için etkili olan bu ikilinin bakın ne gibi sağlık faydaları var. İşte detaylar.
27.11.2023 Genel Sağlık
44 ilaç daha ödeme listesine alındı
44 ilaç daha ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "SGK tarafından 38’i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilaç ‘Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine’ alındı" dedi.
27.10.2023 Ekonomi
Patlıcan kararıyorsa bu tüyoyu dikkate alın: İkisini bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor
Patlıcan kararıyorsa bu tüyoyu dikkate alın: İkisini bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor Mutfağımızın en sevilen lezzetleri arasındaki patlıcan sağlığa oldukça faydalı bir sebzedir. Patlıcan yemekleri yapım aşamasında en çok karşılaşılan problemlerden birisi kararma sorunu. Patlıcan kararmasını önlemek için yapmanız gereken şey ise çok basit. İkisi bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor. İşte patlıcanın kararmaması için yapmanız gerekenler…
24.10.2023 Püf Noktası
Bakliyatların gazını anında alıyor… Haşlarken 1 çay kaşığı koymak yeterli
Bakliyatların gazını anında alıyor… Haşlarken 1 çay kaşığı koymak yeterli Kuru fasulye ve nohut gibi bakliyat yemekleri Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi. Ancak gaz yapması nedeniyle gaz ve mide problemleri ortaya çıkıyor. Bu yüzden bakliyatlarının gazının alınması gerekiyor. Bakliyatları haşlama esnasında bir çay kaşığı koyunca gazını anında alıyor… İşte detaylar…
23.10.2023 Püf Noktası
Geçmeyen karın ağrıları, uzun süren kabızlık! İşte sindirim sorunlarının 5 nedeni
Geçmeyen karın ağrıları, uzun süren kabızlık! İşte sindirim sorunlarının 5 nedeni Sindirim sistemi rahatsızlıkları yaygın olarak görülen sorunların başında geliyor. Günlük yaşam kalitesini etkileyen bu sorun başka hastalıkları da tetikliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Meral, sindirim sorunlarının arkasındaki 5 nedeni açıkladı.
23.10.2023 Genel Sağlık
Rahim varisleri: Pelvik ven konjesyon sendromu
Rahim varisleri: Pelvik ven konjesyon sendromu Nedeni açıklanamayan, şiddetli ve kronik karın ağrılarından şikayetçiyseniz; rahim varisiniz olabilir. Her 10 kadından birinde görülebilen pelvik konjesyon sendromu, özellikle 20-45 yaş arasındaki kadınların hayatını kabusa çevirebiliyor.
21.10.2023 Pazar
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz'
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz' Prof. Dr. Nevin Ergun, vücudun temel kemik yapısındaki gizli tehlikenin osteoporoz olduğunu söyledi. 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü nedeniyle açıklama yapan Prof. Dr. Ergun, osteoporozun, düşük kemik kitlesi ve kemik dokusunun mikro mimari yapısının bozulması sonucu kemik kırılganlığı ve kırığa yatkınlığında artış ile karakterize olan bir sistemik iskelet hastalığı olduğunu belirtti.
20.10.2023 Genel Sağlık
Sarımsak yemekten çekinmenize gerek yok! 1 tutam yiyince sarımsak kokusunu şıp diye kesiyor
Sarımsak yemekten çekinmenize gerek yok! 1 tutam yiyince sarımsak kokusunu şıp diye kesiyor Sarımsak, şifalı bir besin olmasına rağmen, kokusu bazı insanlar için sorun olabilir. Ancak sarımsak kokusundan kurtulmak için bu tüyoyu uygulayın. Sarımsak kokusunu şıp diye kesiyor.
17.10.2023 Püf Noktası
Hafızayı canlı tutan o bitki: Çay olarak tüketildiğinde unutkanlığa iyi geliyor
Hafızayı canlı tutan o bitki: Çay olarak tüketildiğinde unutkanlığa iyi geliyor Hemen hemen her yaşta karşılaşılabilen unutkanlık can sıkıcı bir durumdur. Hafızayı güçlendirip unutkanlığı azaltan o çayın tarifini ise sizinle paylaştık. İşte detaylar…
9.10.2023 Alternatif Tıp
Uyku bozukluğu bu rahatsızlıkları tetikliyor! 'Kısır bir döngü var'
Uyku bozukluğu bu rahatsızlıkları tetikliyor! 'Kısır bir döngü var' Sağlıklı bir uyku, vücudun düzenli çalışması için de olmazsa olmaz olarak görülüyor. Uzmanlar, uyku düzeni bozukluğunun beraberinde birçok sağlık sorununa sebep olduğuna dikkat çekerek kalitesiz bir uykunun sindirim sistemi rahatsızlıklarına davetiye çıkardığını belirtiyor.
14.09.2023 Genel Sağlık
Ölüm riskini yüzde 45 azalttı
Ölüm riskini yüzde 45 azalttı Tedavi edici ‘Tedopi’ adlı akciğer kanseri aşısının denemelerde hastalarda ölüm riskini yüzde 41 azalttığı tespit edildi.
13.09.2023 Dünya
Okul çağındaki çocuklar 3 ana 2 ara öğünle beslenmeli! 'Kahvaltıyı asla atlamayın'
Okul çağındaki çocuklar 3 ana 2 ara öğünle beslenmeli! 'Kahvaltıyı asla atlamayın' Çocukların beslenme alışkanlıklarının önce aile çevresinde geliştiğini, ardından okul döneminde belirginleştiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, çocukların beslenmelerinde ebeveynlerin dikkat etmesi gereken 5 kuralı açıkladı.
7.09.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sindirim Sistemi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.