'Siyahların hayatı değerlidir' yazılı flamayı yakan aşırı sağcı gözaltına alındı
'Siyahların hayatı değerlidir' yazılı flamayı yakan aşırı sağcı gözaltına alındı ABD'de aşırı sağcı gruplardan 'Proud Boys'un (Gururlu Çocuklar), liderlerinden biri, başkent Washington'daki Asbury Birleşik Metodist Kilisesi'nde asılı "Siyahların hayatı değerlidir" yazılı flamayı yaktığı için gözaltına alındı.
5.01.2021 Dünya
Siyahların Hayatı Değerlidir: Bir sosyal medya paylaşımı küresel bir harekete nasıl evrildi?
Siyahların Hayatı Değerlidir: Bir sosyal medya paylaşımı küresel bir harekete nasıl evrildi? Hareketin doğuşunun izini bulmak için 2013 yılında, Florida'da Trayvon Martin isimli siyah bir genci ateş ederek öldüren George Zimmerman'ın beraatıyla sonuçlanan davaya kadar gitmek gerekiyor. Siyahların Hayatı Değerlidir hareketi dendiğinde en çok akla gelen isimler, liderler değil dev ırkçılık sorunlarıyla boğuşan ABD'de konunun gündeme gelmesine sebep olan mağdurlar: George Floyd, Breonna Taylor, Eric Garner, Michael Brown bunlardan bazıları.
11.07.2020 Dünya
Son dakika... Dünya kilitlendi! Sokağa indiler, savaş başladı
Son dakika... Dünya kilitlendi! Sokağa indiler, savaş başladı Günlerdir bütün dünyaya yayılan ırkçılık karşıtı protestolara, bugün İngiltere'nin başkenti Londra'da aşırı sağcılar gösteriyle yanıt veriyor. Parlamento Meydanı'ndaki Winston Churchill'in heykeli etrafında büyük bir gerilim var. Siyahların Hayatı Değerlidir protestocuları Hyde Park'ta toplandı ancak gösteri güvenlik nedeniyle iptal edildi.
13.06.2020 Dünya
'Siyahlar el yıkamadıkları için corona virüsten daha çok etkileniyor olabilir mi?'
'Siyahlar el yıkamadıkları için corona virüsten daha çok etkileniyor olabilir mi?' ABD'de Cumhuriyetçi Senatör'ün kurduğu cümle depreme yol açtı, özür dileyen Huffman yorumlarının 'herhangi bir kasıt taşımadan sarf edilmiş münasebetsiz sözler' olduğunu savundu.
12.06.2020 Dünya
Trump, Konfederasyon generallerinin isimlerinin üslerden kaldırılmasını reddetti
Trump, Konfederasyon generallerinin isimlerinin üslerden kaldırılmasını reddetti Aşırı sağcı ABD lideri, köleliğin kaldırılmasına karşı çıkıp iç savaş çıkaran komutanların adlarının askeri üslerde kalmasını istiyor. Trump, değişiklik önerisini değerlendirmeye bile almayacağını açıkladı.
11.06.2020 Dünya
Son dakika... Gözler şimdiden ABD'de! İlk kez bugün...
Son dakika... Gözler şimdiden ABD'de! İlk kez bugün... ABD'yi alt üst eden ve tüm dünyaya yayılan protesto dalgasında bugün George Floyd için ilk tören düzenleniyor. İngiltere'den Filipinler'e, Türkiye'den Polonya'ya birçok ülkede ırkçılık karşıtı protestolar var.
4.06.2020 Dünya
Son dakika... Trump sığınağa kaçtı! Ordu sokağa indi, binlerce gösterici gözaltına alındı...
Son dakika... Trump sığınağa kaçtı! Ordu sokağa indi, binlerce gösterici gözaltına alındı... Son dakika haberlere göre, ABD'deki eyaletlerin yarıdan fazlasında yerel saatle bu sabah itibariyle asker sokağa indi. Pazar günü kamuoyu önüne çıkmayan Trump'ın Beyaz Saray altındaki sığınağa götürüldüğü ortaya çıktı. Sokağa çıkma yasaklarına rağmen ABD'nin neredeyse onlarca şehrinde kalabalıklar sokağa döküldü, yağma ve kaos her yerde. Silahların ateşlendiği ABD'de çok sayıda ölü ve yaralı var, binlerce gösterici gözaltına alındı.
1.06.2020 Dünya