Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
  • Pembenar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
  • Twitter icon
  • Instagram icon
  • Youtube icon
  • Tiktok icon
© Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Son Dakika Haberler
DünyaSon dakika... Dünya kilitlendi! Sokağa indiler, savaş başladı
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerDünya Haberleri

Son dakika... Dünya kilitlendi! Sokağa indiler, savaş başladı

13.06.2020 - 17:10 | Son Güncellenme: 13.06.2020 - 17:10

#ABD#George Floyd#heykel#aşırı sağ#gösteri#çatışma#Boris Johnson#ırkçılık
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Günlerdir bütün dünyaya yayılan ırkçılık karşıtı protestolara, bugün İngiltere'nin başkenti Londra'da aşırı sağcılar gösteriyle yanıt veriyor. Parlamento Meydanı'ndaki Winston Churchill'in heykeli etrafında büyük bir gerilim var. Siyahların Hayatı Değerlidir protestocuları Hyde Park'ta toplandı ancak gösteri güvenlik nedeniyle iptal edildi.

1/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

İngiltere’nin başkenti Londra’da Cumartesi günü Siyahların Hayatı Değerlidir haraketi için yapılacak bir yürüyüşün yanında, aşırı sağcı gruplar da protesto için sokağa çıktı.

2/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Londra'nın merkezinde, Parlamento ve Başbakanlık binasını da içine alan Westminster bölgesinde, aşırı sağcı binlerce kişi bir araya geldi.

3/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Bir grup Whitehall'daki savaş anıtı önünde toplanırken, Parlamento Meydanı'ndaki Winston Churchill heykeli etrafında da kalabalık gruplar yer aldı.

4/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Futbol taraftar gruplarının da aralarında olduğu kalabalık, polis tarafından bariyerlerle Whitehall caddesinin güneyinde tutuluyor.

5/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Protestocu grup İngiltere ulusal marşını söyleyerek, 'İngiltere' tezahüratı yapıyor. Bu grubun arasında olan 'Önce Britanya' lideri Paul Golding, 'anıtları korumak için' Londra'ya geldiklerini söyledi.

6/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Başbakanlık binası yakınında grup polise bazı cisimler de fırlattı. Londra emniyeti, daha önce yerel saatle 17’de eylemlerin sonlandırılması istediğini duyurmuştu.

7/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı
8/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Hyde Park'ta toplanması planlanan Siyahların Hayatı Değerlidir hareketi protestosu ise aşırı sağ grupların protestosu nedeniyle iptal edildi. Ancak Londra'nın diğer bazı bölgelerinde yerel eylemler yapılıyor.

9/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

ABD'de George Floyd'un öldürülmesiyle başlayan ırkçılık karşıtı protestolar, kısa sürede İngiltere'ye sıçradı ve boyut değiştirdi. Günlerdir sokakta olan göstericiler, Bristol'de köle tüccarı Edward Colston'ın heykelini yıktı.

10/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı
11/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Bristol'ün ardından başka şehirlerdeki sömürgeci ve köle tüccarlarının heykelleri de saldırıya uğradı. Eylemciler eski başbakan Winston Churchil'in heykelini de hedef aldı, 'O bir ırkçıydı' ifadesi heykele yazıldı.

12/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Londra Belediyesi ise, hafta sonunda gerçekleşecek gösteriler öncesinde Winston Churchill, Nelson Mandela ve Mahatma Gandhi gibi tarihi figürlerin heykellerini koruma altına aldı.

13/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise, Churchill'in hedef alınmasını ve heykellerin tahta panolarla kaplanmasını 'saçma ve utanç verici' olarak değerlendirdi. Twitter'da bir dizi mesaj paylaşan Başbakan Johnson, bu tür heykel ve anıtların önceki kuşaklar tarafından dikildiğini belirterek "Geçmişimiz üzerinde düzeltme veya sansür yapamayız" diye yazdı.

14/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Tartışmalı tarihsel kişiliklerin heykellerinin kaldırılmasını 'tarihimiz konusunda yalan söylemek' diye niteleyen Johnson, 2. Dünya Savaşı döneminde ülkenin lideri olan Churchill'in 'bugün bizim için kabul edilemez' fikirleri dile getirmiş olsa da, ülkeyi 'faşist ve ırkçı tiranlıktan' koruyan bir kahraman olmaya devam ettiğini belirtti.

15/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

İngiltere'de ırkçılık, sömürgecilik ve kölelik çağrışımları yapan tarihsel kişilerin heykel ve anıtlarının kaldırılması talebi tartışılırken, 2002 yılında bir kamuoyu yoklamasında Shakespeare, Darwin ve Brunel gibi isimleri geride bırakarak 'en büyük Britanyalı' seçilen Winston Churchill'in heykelleri neden hedef haline geldi?

16/38Irk konusundaki görüşleri

Irk konusundaki görüşleri

BBC Türkçe, bugün Chuchill'in uzun bir derlemesini yayınladı:"Chruchill, 1937'deki Filistin Kraliyet Komisyonu'nda yaptığı konuşmada şunları söylemişti: 'Amerika'daki Kızılderililere ya da Avustralya'daki siyahlara (aborjinlere) karşı büyük bir yanlış yapıldığını kabul etmiyorum. Daha güçlü bir ırkın, daha yüksek seviyeli bir ırkın, dünyevi olarak daha bilge bir ırkın gelip onları yerlerinden etmesi gerçeğiyle bu insanlara karşı yanlış yapıldığını kabul etmiyorum.'

17/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

'Churchill: The End of Glory' adlı kitabın yazarı John Charmley, Churchill'in ırklar arasında hiyerarşiye ve öjeniğe (soy ıslahı ile ilgili bilim dalı iddiası) inandığını söylüyor. Churchill'e göre bu sıralamada, beyaz protestan Hristiyanlar, en üstte, beyaz Katoliklerin üstünde, Hindistanlılar ise Afrikalıların üstünde yer alıyor. Yazar, "Chruchill kendisini ve Britanya'yı sosyal Darwinci hiyerarşide kazananlar olarak görüyor" diyor.

18/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

'Churchill's Empire' kitabının yazarı Richard Toye ise 'bu düşünceleri benimsemeyen pek çok kişi olsa da' Chruchill'in de 'bu düşüncelere sahip tek kişi olmadığını' söylüyor. Toye, Churchill'in ırk konusundaki düşüncelerinin Hitler'in ırksal hiyerarşi konusundaki canice yorumu ile kıyaslanamayacağını belirterek "Chruchill, beyazların daha üstün olduğunu düşünse de, bu onun, beyaz olmayanlara insanlık dışı bir şekilde davranılmasının normal olduğunu düşündüğü anlamına gelmiyor" diyor.

19/38Zehirli gaz kullanımı

Zehirli gaz kullanımı

Churchill, Kürtlere ve Afganlara karşı kimyasal silah kullanımını savunmakla eleştiriliyor. 1919'da savaş bakanı olarak görev yaparken, "Gaz kullanımı konusundaki bu çekingenliği anlayamıyorum" diye yazmıştı. "Medeniyetsiz kabilelere karşı zehirli gaz kullanımını kuvvetle destekliyorum."

20/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Bu alıntılar ABD'li dilbilimci Noam Choamsky de dahil bazı kişilerce Churchill'i eleştirmek üzere kullanıldı. 'Winston Churchill and the Islamic World' kitabının yazarı Warren Dockter, "Mezopotamya'da kullanılmasını önerdiği aslında hardal gazı değil, göz yaşartıcı gazdı" diyor.

21/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Churchill 1919'daki kısa notunda şöyle devam ediyordu: "Manevi etkisi öyle iyi olacak ki can kaybı minimuma inmiş olacak. Sadece en öldürücü gazları kullanmak gerekmiyor: Büyük rahatsızlığa yol açıp terör yayacak, ama etkilenenlerin çoğu üzerinde ciddi bir kalıcı etki bırakmayacak gazlar kullanılabilir."

22/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Dockter, Afganlara karşı gaz kullanımı ile ilgili bir başka notunda ise Churchill'in, İngiliz askeri öldürülebilecek halde yaralı yerde yatarken, "Söz konusu yerliyi hapşurtacak bir top mermisinin atılması niye haksızlık olsun, bu çok saçma" dediğini belirtiyor. Dockter, Churchill'in Birinci Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de "Osmanlı askerlerine karşı hardal gazı kullanımından yana olduğunu", fakat o dönem başka ülkeler tarafından da bu gazın kullanıldığını ekliyor.

23/38Bengaldeki açlık

Bengal'deki açlık

1943'te hala İngiltere'nin sömürgesi olan Hindistan'ın kuzey doğusundaki Bengal bölgesinde büyük bir açlık baş göstermişti. Bunu esas olarak 1942'de Japonya'nın Burma'yı (şimdiki Myanmar) işgalinin tetiklediği belirtiliyor. En az 3 milyon kişinin ölümüne yol açan bu açlıkta Chruchill'in eylemlerinin ya da eylemsizliğinin rol oynadığı belirtilerek eleştiriliyor. 'Churchill's Secret War' kitabının yazarı Madhusree Mukerjee, Churchill'in Hindistan'a buğday göndermeyi reddettiğini, ama savaş çabalarını desteklemek üzere Hindistan'ı pirinç ihraç etmeye zorladığını söylüyor: "(Savaş Kabinesi) Avrupalı siviller kurtarıldıktan sonra onların beslenmesi için buğday stoklama emri verdi ve 170 bin ton Avustralya buğdayı Hindistan'ı geçerek tüketim için değil, depolama amacıyla Avrupa'ya ulaştı."

24/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Churchill ise açlık nedeniyle Hintleri suçlamış, 'tavşan gibi ürüyorlar' demişti. Toye, bu ifade için 'en kötü lekelerden biri' diyor ve Churchill'in Avrupa'da Almanya ile savaş konusunda yoğunlaştığını ve bu konu gündeme getirildiğinde üzerinde durmadığını söylüyor. Toye, İngiltere'nin kaynaklarının sınırlı olduğunu, ama sorunun küçük bir çabayla çözülmüş olacağını düşününce bunun gerekçe olarak öne sürülemeyeceğini belirtiyor. Charmley, "Chruchill'in uzak görüşlü ve öngörülü olduğuna dair bir imaj var, ama Bengal'deki açlık konusunda hiçbir şey yapmadı" diyor.

25/38Gandhi ile ilgili ifadeleri

Gandhi ile ilgili ifadeleri

Churchill, Hindistan'ın bağımsızlık lideri Mahatma Gandhi için 1931'de şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu asi avukatın sarayın merdivenlerini yarı çıplak bir halde adımlaması ve şimdi bir Hint fakiri gibi poz vermesi endişe verici ve mide bulandırıcı." Daha sonra bir kabine toplantısında ise "Gandhi, sadece açlık grevi tehdidi nedeniyle serbest bırakılmamalı. Ölürse kötü bir adamdan ve İmparatorluk düşmanından kurtulmuş oluruz" demişti.

26/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Gandhi yıllarca Churhcill'in Britanya İmparatorluğu vizyonuna tehdit olarak görülmüştü. Charmley, "Chruchill, İngiltere'in Hindistan politikalarında aşırı sağda yer alıyor… Birçok Muhafazakar Partili için bile, Churchill'in 1929 -39 arası dönemde Hindistan konusundaki fikirleri oldukça nefret uyandırıcı" diyor: "Churchill, Hintlerin kendi kendini yönetmesinin Britanya İmparatorluğu'nun çöküşüne ve medeniyetin sonuna neden olacağını düşünerek büyük endişe duyuyordu."

27/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

İnsanların 1930'ların sonlarında Churchill'in Hitler konusundaki uyarılarının neden dinlenmediğini sorguladığını belirten Charmley şu yanıtı veriyor: "O, 1930'larda Gandhi için de aynı dili kullanıyordu."

28/38Yahudilere karşı tutumu

Yahudilere karşı tutumu

2012'de Kudüs'te bir Churchill Merkezi açılması önerisine bazıları, 'onun kendi kuşağı ve sınıfının gizli anti-Semitizmine yabancı olmadığını' söyleyerek karşı çıkmıştı. Churchill'in biyografisini yazan Martin Gilbert ise onun "Siyonizm idealine aşina olduğunu ve Yahudi devletini desteklediğini" söylüyor. Fakat Charmley'e göre, anti-Semitizm ile Siyonizm birbirini dışlayan şeyler değil.

29/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Charmley, "Churchill şüphesiz ateşli bir Siyonist idi. Yahudilerin kendi devletlerine sahip olma hakkına ve bu devletin o zamanlar Filistin diye adlandırdığımız topraklarda olması gerektiğine inanıyordu" diyor. Ama aynı zamanda Churchill'in 'kendi sınıfına özgü bir miktar anti-Semitizmi de paylaştığını', o dönemin insanlarını 21. yüzyıl siyasi doğruculuk ilkelerine göre değerlendirdiğimiz takdirde herkesin suçlu bulunacağını daha büyük resmi görmemize engel olmaması gerektiğini belirtiyor.

30/38İslam hakkındaki düşünceleri

İslam hakkındaki düşünceleri

1899'da yazdığı 'The River War' adlı kitapta Churchill şöyle diyordu: "Peygamberin takipçilerinin hükmettiği veya yaşadığı her yerde ihtiyatsız alışkanlıklar, savsak tarım sistemleri, miskin ticaret yöntemleri ve mülk güvensizliği söz konusu." Charmley, "Churchill döneminde İngilizlerin en çok paylaştığı görüşlerdi belki bunlar ve tam olarak öyle düşündüğü konusunda hiç şüphem yok" diyor.

31/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Ancak Dockter'a göre Churchill'in İslam konusundaki düşünceleri çok daha fazla nüans içeriyordu. 1899'da yazdığı kitap özellikle Sudan'daki Mehdicilere yönelikti ve Churchill'in orada katıldığı savaşın ardından yazılmıştı. Son yıllarda Churchill'in İslam'a ilgi duyduğu, hatta ailesinin onun Müslümanlığa geçmesiyle ilgili kaygılar taşıdığı ortaya konmuştu.

32/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Churchill'in kabinesi Britanya İmparatorluğu için savaşan Müslüman Hintlerin anısına 1940'ta Londra'da bir cami inşası için 100 bin sterlin ayırmıştı. Dockter, "Onun İslam ile ilişkisi birçok insanın sandığından çok daha karmaşık" diyor ve Churchill'in İstanbul'a tatile gidişini ve Hindistan'da Müslümanlarla polo oynamasını örnek veriyor.

33/38Grevci işçilere karşı tutumu

Grevci işçilere karşı tutumu

Bu konudaki tartışmalar esas olarak 1910'da Galler'in güneyindeki Tonypandy İsyanı'na dayanıyor. Kasım 1910'da Tonypandy'de maden işçileri ile maden sahipleri arasındaki anlaşmazlık grevle sonuçlanmış ve grev bir yılı aşkın devam etmişti. Grevdeki maden işçileri polisle çatışmış, o dönem içişleri bakanı olan Churchill bölgeye asker göndermişti. Toye'ye göre, grevci işçilere askerlerin ateş açması iddiaları temelsizdi. Hatta gönderdiği notta, şiddete başvurmanın ihtimal dışı olduğunu söylüyordu.

34/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Fakat 1911'de Liverpool'daki grevci işçilerin üzerine de asker gönderilmiş ve bu kez açılan ateş sonucu iki kişi ölmüştü. Charmley, Churchill'in sendika karşıtlığının sonraki yıllarda daha belirgin hale geldiğini söylüyor. 1919'da Churchill Havacılık ve Savaş Bakanı iken, Glasgow'da yaygınlaşan grev ve isyanların Bolşevik bir isyana dönüşeceği kaygısıyla kente tanklar ve 10 bin kadar asker göndermişti. Boris Johnson'ın Churchill biyografisinde ise "200 yılın en ilerici yasalarını çıkaran kişi" gibi ifadelerle daha çok onun liberal özelliklerinden söz ediliyor ve "(Başbakan) Lloyd George ile birlikte, Sosyal Devletin Kurucusu unvanını hak ediyor" deniyor.

35/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Churchill Arşivleri Merkezi'nden Allen Packwood ise onun radikal sosyal reformları desteklediğini, ama bunun daha çok Victoria dönemine özgü paternalizm şeklinde olduğunu, Churchill'in ayrıca sıkı bir komünizm karşıtı olduğunu ve 1920'lerdeki işçi hareketlerinin arkasında komünizmin elini gördüğünü ifade ediyor.

36/38İrlandadaki rolü

İrlanda'daki rolü

Churchill Ocak 1919'da Savaş ve Havacılık Bakanı olduktan 11 gün sonra İrlanda'da bağımsızlık savaşı başlamıştı. İrlanda Cumhuriyet Ordusu'na (IRA) karşı savaşmak üzere oraya üniforma renkleriyle anılan ve aşırı şiddet kullanmalarıyla kötü ün yapan "Black and Tans" (Kara ve Taba) özel birliklerini gönderdi.

37/38Son dakika... Dünya kilitlendi Sokağa indiler, savaş başladı

Churchill üzerine bir kitap yazan Nigel Knight, onun İrlanda'da hava kuvvetlerine bile başvurmaktan yana olduğunu söylüyor. Toye ise Churchill'i İrlanda karşıtı olarak nitelemenin haksızlık olacağını ifade ediyor. İrlanda'nın kendi yönetimini almasına karşı olmak ve ağır baskı uygulamakla birlikte, onun, İrlanda'nın bölünmesini savunduğunu ve savaşı sona erdiren 1921 anlaşmasında önemli rol oynadığını belirtiyor.

38/38Rüşvet meselesi

Rüşvet meselesi

Gilbert'in resmi Churchill biyografisinde, "İki petrol şirketinin - Royal Dutch Shell ile Burmah Anglo-Persion Oil Company (BP) - birleşmek üzere hükümete yaptığı başvuruyu desteklemesi karşılığında 5000 sterlin aldığı" ifade ediliyor. Modern standartlara göre 1923'te yapılan bu ödeme uygunsuz görülse de Toye bunun "rüşvet" olarak değerlendirilemeyeceğini söylüyor. Churchill'in pek çok hediyeyi kabul ettiğini, bu davranışların bugün Parlamentodan atılmayı gerektireceğini, ama bu tür kuralların o dönem uygulamada olmadığını belirtiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR
Şehit olan askerlerimizin sayısı 12ye yükseldi
Şehit olan askerlerimizin sayısı 12'ye yükseldi
Şehidini bırakmayan ordu... | Özay Şendir yazdı
Şehidini bırakmayan ordu... | Özay Şendir yazdı
Mahsur kalan F-35in akıbeti ne olacak Pilot sandalye istedi: Gizli teknolojiye sahip
Mahsur kalan F-35'in akıbeti ne olacak? Pilot sandalye istedi: 'Gizli teknolojiye sahip'
Emekli zam sonrası arayışa geçti Bankalardan promosyon ayarı
Emekli zam sonrası arayışa geçti! Bankalardan promosyon ayarı
EN ÇOK OKUNANLAR
En Yüksek Emekli Promosyonu Hangi Banka Veriyor, Ne Kadar Emekli banka promosyonu 2025 ne kadar oldu, zam geldi mi Emekli banka promosyonu daha da artacak mı
En Yüksek Emekli Promosyonu Hangi Banka Veriyor, Ne Kadar? Emekli banka promosyonu 2025 ne kadar oldu, zam geldi mi? Emekli banka promosyonu daha da artacak mı?
MEB LGS SONUÇ EKRANI AÇILDI MI 2025 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi gün açıklanacak İşte LGS tercih ve yerleştirme takvimi
MEB LGS SONUÇ EKRANI AÇILDI MI? 2025 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi gün açıklanacak? İşte LGS tercih ve yerleştirme takvimi
7 TEMMUZ BUGÜNKÜ SON DEPREMLER: Az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde deprem oldu
7 TEMMUZ BUGÜNKÜ SON DEPREMLER: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde deprem oldu?
YKS 2025 SONUÇ | Üniversite sınavı YKS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak
YKS 2025 SONUÇ | Üniversite sınavı YKS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?
Yazarlar
Özay Şendir
Özay ŞendirŞehidini bırakmayan ordu...
Tunca Bengin
Tunca BenginAteşkes diyeceğine katile dur de...
Cem Kılıç
Cem KılıçUnutulan aylık 5 yıla kadar alınabiliyor
Didem Özel Tümer
Didem Özel TümerHızlı hafta, kritik temmuz, sıcak yaz
Abdullah Karakuş
Abdullah KarakuşVatikan mesajları ve Papa’nın Türkiye ziyareti
Hakkı Öcal
Hakkı ÖcalABD Türkiye’ye F-35 vermemeliymiş, çünkü…
Dr. Demet Erciyes
Dr. Demet ErciyesKronik stres kan şekeri seviyelerini nasıl etkiliyor?
Asu Maro
Asu MaroDevam etme gücü veren müzik
Prof. Dr. Mahmut Özer
Prof. Dr. Mahmut ÖzerGazâli Bilime Karşı mıydı?
Gözden Kaçmasın
Şehit Celalettin Uyanıkın mağara gitmeden önceki görüntüleri ortaya çıktı Sözleri yürekleri dağladı
Şehit Celalettin Uyanık'ın mağara gitmeden önceki görüntüleri ortaya çıktı! Sözleri yürekleri dağladı
SON DAKİKA Bakan Tunç, DEM Parti heyetini kabul edecek
SON DAKİKA! Bakan Tunç, DEM Parti heyetini kabul edecek
Ayhan Bora Kaplan’a verilen cezayı İstinaf mahkemesi onadı
Ayhan Bora Kaplan’a verilen cezayı İstinaf mahkemesi onadı
Şırınga çikolata ölüme sebep olmuştu Cezalar belli oldu
Şırınga çikolata ölüme sebep olmuştu! Cezalar belli oldu
Önerilen Haberler
Trump duyurdu: Japanyo ve Güney Koreye gümrük vergisi
Trump duyurdu: Japanyo ve Güney Kore'ye gümrük vergisi
Şehit Celalettin Uyanıkın mağara gitmeden önceki görüntüleri ortaya çıktı Sözleri yürekleri dağladı
Şehit Celalettin Uyanık'ın mağara gitmeden önceki görüntüleri ortaya çıktı! Sözleri yürekleri dağladı
SON DAKİKA Bakan Tunç, DEM Parti heyetini kabul edecek
SON DAKİKA! Bakan Tunç, DEM Parti heyetini kabul edecek
Ayhan Bora Kaplan’a verilen cezayı İstinaf mahkemesi onadı
Ayhan Bora Kaplan’a verilen cezayı İstinaf mahkemesi onadı
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
  • Haberler
  • Son Dakika Haberleri
  • Gündem Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Dünya Haberleri
  • Magazin Haberleri
  • Otomobil Haberleri
  • Teknoloji Haberleri
  • Eğitim Haberleri
  • Gazete Haberleri
  • Yerel Haberler
  • Seçim Sonuçları
  • Künye

Pembenar

  • Astroloji
  • Rüya Tabirleri
  • Burç Uyumu
  • Yükselen Burç
  • Gebelik Hesaplama
  • Yemek Tarifleri
  • Çorba Tarifleri
  • Kek Tarifleri
  • Kurabiye Tarifleri
  • Tatlı Tarifleri
  • Pasta Tarifleri
  • Kahvaltı Tarifleri

Uzmanpara

  • Altın Fiyatları
  • Canlı Borsa
  • Döviz Kuru
  • Kripto Para
  • Gram Altın
  • Yarım Altın
  • Çeyrek Altın
  • Dolar Kuru
  • Euro Kuru
  • Döviz Çevirici
  • Yüzde Hesaplama
  • Altın Hesaplama
  • KDV Hesaplama
  • Yaş Hesaplama
  • Zam Hesaplama
  • Kredi Hesaplama
  • Metrekare Hesaplama
  • 2025 Milli Piyango Sonuçları
  • 2025 Ramazan Ne Zaman
  • 2025 İstanbul İmsakiye
  • Güzel Sözler
  • Puan Durumu
  • Ramazan
  • Sigorta
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • Hız Testi
  • Ayetel Kürsi
  • Rüya Tabirleri
  • Burçlar
  • Instagram Dondurma
  • Instagram Silme
  • Daha Fazla
    • E Okul
    • Türkiye Haritası
    • Yasin Suresi
    • E Devlet
    • Saatlerin Anlamı
    • Marmaray Durakları
    • Metrobüs Durakları
    • Soğuk Espriler
    • Kız İsimleri
    • Erkek İsimleri
    • Bebek İsimleri
    • Deprem Haberleri
    • Kapalı Çarşı Altın Fiyatları
    • Ankara Seçim Sonuçları 2024
    • İzmir Seçim Sonuçları 2024
    • Bursa Seçim Sonuçları 2024
    • Antalya Seçim Sonuçları 2024
    • Konya Seçim Sonuçları 2024
    • Adana Seçim Sonuçları 2024
    • 2018 Seçim Sonuçları
    • 2023 Seçim Sonuçları
    • 2019 Yerel Seçim Sonuçları
    • 2014 Yerel Seçim Sonuçları
  • Oyun
  • Çocuk
  • Nasrettin Hoca Fıkraları
  • Ateş ve Su
  • Atasözleri
  • Daha Fazla
    • Masal Oku
    • Boyama Sayfası
    • Bilmeceler
    • Tekerlemeler
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik