Sofralık

Sofralık

Son dakika Sofralık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sofralık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sofralık haber sayfamızda...

Sofralık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 594 sofralık haberi bulunmuştur.
Üzüm üreticileri alternatif olarak zeytine yöneldi
Üzüm üreticileri alternatif olarak zeytine yöneldi Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, dünyaca ünlü sultaniye üzümüne alternatif ürün arayışında olan çiftçiler zeytin üretimine yöneldi.
15.04.2024 Ekonomi
Sofralık zeytin ihracatı döviz bazında arttı
Sofralık zeytin ihracatı döviz bazında arttı Türkiye, 2023/24 sezonunun ilk 4 aylık döneminde sofralık zeytin ihracatını yüzde 21'lik artışla 61 milyon dolardan 73,7 milyon dolara taşırken, Türkiye'nin sofralık zeytin ihracatı döviz bazında yüzde 52 değerlendi. Sektör, 2023/24 sezonu sonunda ihracatta 200 milyon doları aşmayı hedefliyor.
23.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek Manisa iş dünyası ile buluştu: Manisa’mız ülke ekonominse önemli katkılar sunuyor
Bakan Şimşek Manisa iş dünyası ile buluştu: Manisa’mız ülke ekonominse önemli katkılar sunuyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Manisa iş dünyası ile bir araya geldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıda Bakan Şimşek izlenen mali politikaları Manisa iş dünyası ile paylaşırken, iş dünyasının talep ve sorunlarını da dinledi. Ana hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
7.02.2024 Ekonomi
Doğu Akdeniz'de portakal hasadı başladı
Doğu Akdeniz'de portakal hasadı başladı Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın içerisinde yer aldığı Doğu Akdeniz bölgesinde hasat sezonu başlayan ve 650 bin ton civarında üretimi yapılan portakalın yüzde 80'i iç piyasaya, yüzde 20'si ise ihracata gönderiliyor.
26.12.2023 Ekonomi
Zeytinde fiyatlar sevindirdi
Zeytinde fiyatlar sevindirdi Manisa’nın Salihli ilçesinde zeytin hasadında sona gelinirken, bu yıl zeytindeki rekolte üreticiyi üzerken, fiyatı ise sevindirdi.
21.12.2023 Ekonomi
Zeytinyağı fiyatı ile üretici memnun
Zeytinyağı fiyatı ile üretici memnun Kilis'te yağlık ve sofralık zeytin hasadına başlanmasıyla birlikte zeytinyağı fabrikalarındaki yoğunluk had safhaya ulaştı. Fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü.
20.12.2023 Ekonomi
Zeytinyağı üreticileri: Fiyatlar, bu gidişle daha da yükselebilir
Zeytinyağı üreticileri: Fiyatlar, bu gidişle daha da yükselebilir Mersin'in Mut ilçesinde zeytin üreticileri fiyattan memnun olurken, 300 bin dekar alanda 15 milyon ağaçtan, 130 bin ton zeytin, 10 bin ton ise yağ elde edilmesi bekleniyor.
8.12.2023 Ekonomi
TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan zeytinyağı uyarısı
TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan zeytinyağı uyarısı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Zeytinyağı, en fazla taklit ve tağşiş uygulanan gıdalardan biridir. Denetimler sonucu sahtekarlık yapan firmalar ifşa edilmeli ve gerekirse kapatılmalıdır” dedi.
28.11.2023 Ekonomi
Zeytinler acı diye çöp olmasın! Tek malzeme acılığını alıyor
Zeytinler acı diye çöp olmasın! Tek malzeme acılığını alıyor Zeytinin acısı nasıl alınır? Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytinin tadı acı geldiyse çöpe atmayın. Zeytinin türüne veya işlenmesine göre acılık oluşabilir. Ancak tek malzeme acılığını almaya yetiyor.
16.11.2023 Püf Noktası
Doktorluğu bıraktı! Şimdi zeytin satıyor
Doktorluğu bıraktı! Şimdi zeytin satıyor İzmir'in Foça ilçesinde Hatice Yüksel, doktorluk mesleğinden kendi isteğiyle emekli olup zeytin üreticiliği yapmaya başladı. Kamyonet kullanıp zeytin ağaçlarıyla yakında ilgilenen ve kendini yine doktor eşiyle üretime adayan Hatice Yüksel, "28 yıllık meslek hayatından sonra emekli oldum. Tarıma yönelik hedeflerimi gerçekleştirmek için erken emekli oldum. Biz zeytinlerimizi organik olarak üretiyoruz" dedi.
2.11.2023 Kobi
Hobi olarak başladı! Her yıl milyonlarca somon ve alabalık üretiyor
Hobi olarak başladı! Her yıl milyonlarca somon ve alabalık üretiyor Antalya'nın Akseki ilçesinde hobi olarak başladığı balık çiftliğinde milyonlarca yavru alabalık ve somon yetiştiriyor. 65 yaşındaki üretici Halil Arslan, yıllık 12 milyona çıkartacağı kapasitesiyle yurt içinin yanı sıra yurt dışına da satışını artıracak.
24.10.2023 Ekonomi
Manisa'da üzüm hasadı devam ediyor
Manisa'da üzüm hasadı devam ediyor Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sofralık Sultaniye üzümünün örtü altında hasadına devam ediliyor. Aralık ayının sonlarına kadar adeta soğuk açık hava deposu gibi dalında taze olarak kesilen üzümler dünya sofralarını da tatlandırmaya devam ediyor.
19.10.2023 Ekonomi
Domates üreticisi düşük fiyatlar nedeniyle dertli
Domates üreticisi düşük fiyatlar nedeniyle dertli Balıkesir ve bölgede salçalık domates yetiştiriciliği konusunda iddialı yerlerden biri olan Sındırgı ilçesinde, hava şartları nedeniyle rekolte düşüklüğünün yanı sıra fiyatların da düşmesi çiftçiyi tedirgin etti.
7.10.2023 Ekonomi
İtalya ve Avrupa'dan talep yağıyor! Bitlis’ten kurutmalık domates
İtalya ve Avrupa'dan talep yağıyor! Bitlis’ten kurutmalık domates Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde hasat edilerek kurutulmak için tarlalara serilmeye başlanan domatesler, İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
11.09.2023 Ekonomi
Zeytine son darbeyi dolu indirdi!
Zeytine son darbeyi dolu indirdi! Türkiye’nin zeytin merkezlerinden Manisa Akhisar’da iklim krizi, çiftçiyi bir kez daha mağdur etti. Hava şartlarındaki değişime bağlı bu yıl zeytin ağaçlarında ciddi verim kaybıyla karşı karşıya kalan Akhisarlı çiftçiler, yaz günü yağan doluyla bir darbe daha yedi.
8.09.2023 Gündem
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Üzümün kıymetini bilelim"
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Üzümün kıymetini bilelim" Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Üzümümüzün kıymetini bilelim, üzüm ülkemize hiç ithalat yapmadan net 500 milyon dolar ihracat geliri olan bir ürünümüz." dedi.
4.09.2023 Ekonomi
Yaş üzümde 200 milyon dolarlık hedef
Yaş üzümde 200 milyon dolarlık hedef Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği tarafından Manisa'nın Alaşehir ilçesinde üretici İsmail Özer’e ait bağda üzüm kesim töreni ardından da ihracat töreni gerçekleştirildi.
22.08.2023 Kobi
‘Zeytinlik alanlarda iklimden hızlı olalım’
‘Zeytinlik alanlarda iklimden hızlı olalım’ Zeytinyağında önemli üretici ülkeler son iki yıldır iklim krizi nedeniyle kayıplarla karşı karşıya. Türkiye henüz bu etkenlerle ciddi olarak karşılaşmasa da yeni sezonda geç ve yoğun yağışlar ile sıcak havanın etkisi zeytinyağı rekoltesi üzerinde net belirleyici olacak. Zeytin paydaşları, üretici desteklerinin bu kapsamda anlık ve hızlı olarak gündeme alınmasını istiyor.
3.08.2023 Ekonomi
Zeytinde de doğal afet! Zeytinyağı fiyatları için şok tahmin
Zeytinde de doğal afet! Zeytinyağı fiyatları için şok tahmin Türkiye’nin en önemli zeytin merkezlerinden Manisa Akhisar’da geçen yıl 400 bin tona ulaşan rekoltenin, bu yıl en fazla 50 bin tonda kalacağı belirtiliyor.Zeytin üreticileri kredi borçları nedeniyle endişeli. Akhisar Ziraat Odası Başkanı Akbuğa, “Bu yıl zeytinyağının litresi 250 liraya çıkarsa kimse şaşırmasın” dedi.
23.07.2023 Gündem
Zeytinyağında fon tüketiciye yarar mı?
Zeytinyağında fon tüketiciye yarar mı? Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile her türlü dökme ve varilli zeytinyağı ihracatında kilogram başına 20 cent karşılığı Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu kesintisi yapılacak. Bu fiyat kilogram başına 5.40 lira iken, ton başına 5400 lirayı aşmış oluyor.
20.07.2023 Ekonomi
Mersin’de sofralık kayısı sezonu sona erdi
Mersin’de sofralık kayısı sezonu sona erdi Türkiye’de sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 90’ını karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, sezon sona erdi 250 bin ton rekolte elde edilirken 100 bin tonunun ihraç edildiği belirtildi.100 bin yon kayısının Romanya, Rusya, Ukrayna, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihraç edildiği bildirildi.
4.07.2023 Ekonomi
Su riski ve iklim krizi tarımı ne ölçüde etkiler?
Su riski ve iklim krizi tarımı ne ölçüde etkiler? Bitkisel ve hayvansal üretimde hiçbir tehdit iklim krizi kadar derin olmayacak. Türkiye'de belirgin bir ısınma, yağışlarda azalma önemli bir risk.
9.06.2023 Milliyet Executive
Mersin’de kayısının kilosu 8 liraya kadar düştü
Mersin’de kayısının kilosu 8 liraya kadar düştü Türkiye’nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85’ini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, 60 lirayla başlayan kayısının kilogram fiyatı 8 liraya kadar düştü.
5.06.2023 Ekonomi
‘Şeker otu’na büyük yatırım’
‘Şeker otu’na büyük yatırım’ Antalya’da ‘şeker otu’ olarak bilinen stevia bitkisinin üretimi ve bu üretimden sağlanan şeker için hızlı adımlar atılıyor.
10.03.2023 Milliyet Executive
Taze domates ihracatındaki yasak kaldırıldı
Taze domates ihracatındaki yasak kaldırıldı Taze domates ihracatına 3 Mart 2023 tarihinde getirilen ihracat yasağı, sektörden gelen haklı itiraz üzerine 3 gün sonra kaldırıldı. Taze meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörlerinin ihracat şampiyonu domates ve domates türevli ürünler sektörü, 1 milyar dolarlık ihracatın yolunu açan kararı memnuniyetle karşıladı.
8.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sofralık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.