Son dakika... AK Parti'den Biden'a sözde Ermeni soykırımı çağrısı
Son dakika... AK Parti'den Biden'a sözde Ermeni soykırımı çağrısı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'li senatörlerden Biden'a 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıma çağrısı yaparak, "Herhangi bir şekilde bir müttefikimizin geçmişte tarihe mal olmuş olaylar hakkında 'Ermeni soykırımı' gibi sözde bir ifadeyi kullanması müttefiklik ilişkilerine yakışmaz." dedi.
22.04.2021 Siyaset
FETÖ'nün sözde 'Burdur il sorumlusu'na 13 yıl 9 ay hapis cezası
FETÖ'nün sözde 'Burdur il sorumlusu'na 13 yıl 9 ay hapis cezası Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "Burdur il sorumlusu" olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
23.12.2019 Gündem
FETÖ'nün sözde "Sivas büyük bölge imamı" AVM'de yakalandı
FETÖ'nün sözde "Sivas büyük bölge imamı" AVM'de yakalandı FETÖ/PDY'nin 40 "ışık evi"nden sorumlu olduğu tespit edilen sözde "Sivas büyük bölge imamı" kadın, Sivas'ta alışveriş merkezinde yakalandı. Polisin şüpheliyi yakalaması güvenlik kameralarınca kaydedildi Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda örgütün 40 "ışık evi"nden sorumlu sözde "Sivas büyük bölge imamı" kadın, alışveriş merkezinde yakalandı. Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin kadın öğrenci yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında operasyon başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Şubesi ekipleri, örgüt içerisinde "Sivas büyük bölge imamı" (En az 35-40 "Işık Evi"nden sorumlu) olduğu değerlendirilen firari Raziye I'nın Sivas'ta bir hücre evinde gizlendiğini tespit etti. Zanlıyı takibe alan polisler, Gültepe Mahallesi'ndeki alışveriş merkezinde (AVM) bulunan bir giyim mağazasında Raziye I'yı gözaltına aldı. Şüphelinin polis ekiplerince yakalanması AVM içerisindeki güvenlik kameralarınca kaydedildi. Kaçmaya çalışan FETÖ yöneticilerine operasyon Raziye I'nın ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten polisler, yine örgütün sözde "bölgeci" ve "bölge talebe mesulü" konumunda faaliyet yürüten ve bir yıldır aranan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis ekipleri yaptıkları fiziki ve teknik takip sonucunda firari şüpheliler S.T.K, S.S. ve Y.D'nin kentten kaçmaya hazırlandıkları ve bulundukları hücre evlerinden ayrılarak, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan E.K'nın eşi H.K'nın ikametinde saklandıklarını tespit etti. Bu eve operasyon düzenleyen polis 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlılardan S.T.K. ve S.S'nin yakalandıkları evden önce gizlendikleri hücre evine de operasyon düzenleyen polis, örgüt içerisinde "ev annesi" olduğu bilinen kişilerden sorumlu N.K'nın burada barındığını tespit ederek şüpheliyi gözaltına ald
11.09.2019 Yaşam
Şanlıurfa’da DEAŞ’ın sözde Sağlık Bakanı yakalandı
Şanlıurfa’da DEAŞ’ın sözde Sağlık Bakanı yakalandı Şanlıurfa’da aralarında DEAŞ’ın kurucu üyesi olan sözde Genel Sağlık Emiri ile örgütün İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan 2 Avrupalı üyesinin de olduğu 14 terörist sınırı geçmeye çalışırken yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da sınırı geçmeye çalışan terör örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda sınırı geçmeye çalışan 12 kişi ile onlara yardım ve yataklık eden 2 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 14 zanlı arasında DEAŞ terör örgütünün sözde Genel Sağlık Emiri Kefah Basheer Hussaın ile örgütün İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan 2 Avrupalı üyesinin de olduğu öğrenildi. DEAŞ terör örgütünün kurucuları arasında yer alıyor Yakalanan sözde Sağlık Emiri Dr. Kefah Basheer Hussaın’in Romotoloji Uzmanı olduğu ve 2014 yılında Irak’ta kurulan Tevhid ve Cihad Grubunun kurucuları arasında yer aldıktan sonra Irak El Kaide terör örgütüne katıldığı belirlendi. Daha sonra DEAŞ terör örgütünün kurucuları arasında yer aldığı öğrenilen Hussaın’in örgütün sözde Genel Sağlık Emiri olarak görevlendirildiği belirtildi. DEAŞ terör örgütünün Suriye ve Irak’ta faal olduğu dönemde Hussaın’in emrinde 6 ya da 7 tane sorumlu düzeyde emirin olduğu dile getirildi. Aralarında kırmızı bültenle aranan teröristler var Yakalananlar arasında kırmızı bültenler aranan DEAŞ terör örgütünün Avrupalı üyeleri bulunuyor. Bunların Hollanda uyruklu Xavierav Rose-Claire Swagemakers ve Cezayir uyruklu Hollanda'da ikamet eden Mohtar Mekkaouı olduğu belirlendi. Ayrıca yakalananlar arasında yer alan Fas asıllı İngiltere Uyruklu Yunis Benelbadıa hakkında ise İnterpol tarafında difüzyon kaydının bulunduğu tespit edildi. Değişik ülkelerden DEAŞ’a katılmışlar Yakalananların birinin Hollandalı, birinin Fas asıllı İngiliz uyruklu, 7’sinin Cezayir uyruklu, 2’sinin Suriye uyruklu, 2’sinin Irak uyruklu ve birinin ise Mısır uyruklu olduğu öğrenildi. Zanlılardan 13 çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken Mısır uyruklu bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
11.09.2019 Haberler
PKK'ın sözde İsviçre sorumlusu örgütü soydu
PKK'ın sözde İsviçre sorumlusu örgütü soydu Terör örgütü PKK'nın İsviçre sorumlusu, milyonlarca dolarla kaçtı. Bunun ardından örgüt içinde çatışmalar başladı.
19.11.2008 Gündem

Benzer Haber Etiketleri