Sukuk

Sukuk

Son dakika Sukuk haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sukuk gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sukuk haber sayfamızda...

Sukuk

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 220 sukuk haberi bulunmuştur.
500 milyon dolarlık dış kaynak sağladı
500 milyon dolarlık dış kaynak sağladı Ziraat Katılım, ilk uluslararası sukuk ihracını tamamladı. 500 milyon dolar tutarlı ihraç, ortak aracı kurumlar Dubai İslam Bankası, Emirates NBD Capital, HSBC ve Standard Chartered Bank tarafından gerçekleştirildi. 24 farklı ülkeden 135 yatırımcının ilgi gösterdiği ihraca 5 kattan fazla talep geldi.  Sukuk ihracına dair açıklamalarda bulunan Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, şunları söyledi:
8.11.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: Türkiye Yüzyılı'nda güçlü büyümeye devam edeceğiz
Bakan Nebati: Türkiye Yüzyılı'nda güçlü büyümeye devam edeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin İş Dünyası Buluşması'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Türkiye'nin makroekonomik görünümüne ilişkin enflasyon ve büyüme performansı ile ilgili önemli bilgiler verdi.
2.05.2023 Haberler
Bakan Nebati: Türkiye Yüzyılı'nda güçlü büyümeye devam edeceğiz
Bakan Nebati: Türkiye Yüzyılı'nda güçlü büyümeye devam edeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin İş Dünyası Buluşması'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Türkiye'nin makroekonomik görünümüne ilişkin enflasyon ve büyüme performansı ile ilgili önemli bilgiler verdi.
2.05.2023 Ekonomi
TBMM’den deprem için finansman önerileri
TBMM’den deprem için finansman önerileri Dünya Bankası Türkiye’deki evleri depreme dayanıklı hale getirmenin maliyetinin 465 milyar dolar olacağı tespitinde bulunurken, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu 2021 yılındaki raporunda, deprem risk ve zararlarının azaltılması ve dönüşüm finansmanı ihtiyacının nasıl giderileceğine ilişkin önerilerini sıralamıştı. Komisyon, sürdürülebilir bir “afet fonu” oluşturulması, Hazine’ye ait arazilerin ekonomiye kazandırılması ve uluslararası finans kuruluşlarından uygun koşullu kaynak temin edilmesi gerektiğini kaydetmişti.
27.02.2023 Ekonomi
Uluslararası finans alanında Türk bankasına iki ödül
Uluslararası finans alanında Türk bankasına iki ödül Ziraat Bankası, Global Financial Conferences (GFC) Group tarafından düzenlenen “Bonds, Loans&Sukuk Turkey Awards”ta, “Financial Institutions Deal of the Year (Yılın Finansal Kurumlar İşlemi)” kategorisinde birincilik, “FI Funding Team of the Year (Yılın Finansal Kurumlar Ekibi)” kategorisinde ise ikincilik olmak üzere iki önemli ödüle layık görüldü.
30.11.2022 Ekonomi
Erdoğan 'ismi değişmeli' demişti! İşte faizsiz finansa yol haritası
Erdoğan 'ismi değişmeli' demişti! İşte faizsiz finansa yol haritası Katılım Finans Strateji Belgesi, sektörün 2025 yılına kadar yol haritasını çizdi. Buna göre, hac ve kurban fonu kurulacak, SMA hastaları için kitle fonlaması yapılabilecek, cuma hutbelerinde faiz, karz-ı hasen, risk-paylaşımı gibi konulara yer verilecek.
6.10.2022 Ekonomi
Kira Sertifikası Nedir, Nasıl Alınır? Kira Sertifikası Nasıl Hesaplanır?
Kira Sertifikası Nedir, Nasıl Alınır? Kira Sertifikası Nasıl Hesaplanır? Kira sertifikası aynı zamanda sukuk olarak da bilinmektedir. Kira sertifikası ikinci piyasalarda bir alım satım malzemesi olarak değerlendirilebilmektedir. Faizsiz bir sermaye piyasası ürünü olarak bilinmekte olan Kira sertifikası, yatırımcılarına karlı bir yatırım yapma imkanı sunmaktadır. Kira sertifikası, sabit veya değişken getirili bir yatırım aracı olarak ifade edilebilir. Kira sertifikası hakkında merak edilenler.
26.07.2022 Eğitim
Yeşil Sukuk girişimi
Yeşil Sukuk girişimi İslami Finansın Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına uygun yatırımlara yönlendirilmesi amacıyla, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı İstanbul Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi tarafından yürütülen Yeşil Sukuk Girişimi için Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de Yeşil Sukuk ihracına uygun çevre dostu Güneş Enerjisi Santrali projeleri bulunuyor...
28.06.2022 Vitrin
Katılım bankaları yüzde 64 büyüdü
Katılım bankaları yüzde 64 büyüdü Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), katılım bankalarının 2021 yılı sonuçlarını açıkladı. Katılım bankaları, yakaladıkları büyüme oranlarıyla Türkiye ekonomisine katkı sunmayı sürdürdü.
23.03.2022 Ekonomi
Bakan Nebati Londra'da yatırımcılara seslendi! Dikkat çeken TOGG mesajı
Bakan Nebati Londra'da yatırımcılara seslendi! Dikkat çeken TOGG mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Londra'da yatırımcılara seslendi. Bakan Nebati, "Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek konusunda kararlıyız. TL'deki değer kaybı maalesef enflasyondaki yüksek seyirde belirleyici olmuştur. "dedi.
17.03.2022 Ekonomi
Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması!
Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Elvan, "Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir." dedi.
16.11.2021 Haberler
Bakan Elvan'dan enflasyon ve döviz açıklaması
Bakan Elvan'dan enflasyon ve döviz açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Enflasyonla mücadeleyi kararlı ve bütüncül bir anlayışla sürdürdüğümüz ölçüde, döviz kuru istikrara kavuşacak ve ülke risk primimiz düşecektir. Bu sayede uzun vadeli faiz oranları da gerileyecek ve yatırımlar için öngörülebilirlik ufku artacaktır." dedi.
16.11.2021 Uzmanpara
Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması!
Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Elvan, "Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir." dedi.
16.11.2021 Ekonomi
Elvan'dan döviz kuru açıklaması
Elvan'dan döviz kuru açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumlar doğru değil. Türkiye dalgalı kur rejimi uygulamaktadır, kurun değeri de piyasada belirlenir" dedi.
12.11.2021 Uzmanpara
Son dakika: Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması
Son dakika: Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Hükümetimiz ihracatı destekleme amacıyla yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumlar doğru değil" dedi.
12.11.2021 Ekonomi
Emlak Katılım’dan ilk yeşil sukuk
Emlak Katılım’dan ilk yeşil sukuk Nisan 2020’den bu yana 15 milyar TL’nin üzerinde kira sertifikası (sukuk) ihracı gerçekleştirerek sukuk piyasasına hızlı giriş yapan Emlak Katılım, 8-9 Kasım’da talep toplamasını yaptığı, katılım bankacılığına özel bir fon toplama yöntemi olan Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı üzerinden Türkiye’nin ilk emek-sermaye ortaklığına dayalı yeşil sukuk ihracını yaptığını duyurdu.
12.11.2021 Ekonomi
Katılım finansta yüzde 15'lik pazar payı hedefi
Katılım finansta yüzde 15'lik pazar payı hedefi Katılım finans sektör temsilcileri, konvansiyonel bankaların üzerinde büyüme yakaladıklarını, 2025 yılında yüzde 15'lik pazar payına ulaşmalarının mümkün olduğunu belirterek, İstanbul Finans Merkezi'nin de katılım finansa önemli katkı sunacağını ifade ettiler.
25.10.2021 Uzmanpara
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TBMM açılışında 'Kürt sorunu' açıklaması
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TBMM açılışında 'Kürt sorunu' açıklaması Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki özel oturumunda konuşma yaptı. Erdoğan, 'Terör örgütleri dahil her kesim tarafından istismar edilen, 'Kürt sorunu' denilen meseleyi, hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla çözdük' dedi.
1.10.2021 Siyaset
‘Fiyatlar salgın öncesine döner’
‘Fiyatlar salgın öncesine döner’ Fiyat artışlarını değerlendiren Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, normalleşme hız kazandıkça fiyatlama davranışlarının salgından önceki haline döneceğini söyledi
29.09.2021 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gül: Türkiye, Avrupa’nın en iyi büyüyen ülkesi
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gül: Türkiye, Avrupa’nın en iyi büyüyen ülkesi Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, Türkiye’nin Avrupa’nın en iyi büyüyen ülkesi olduğunu belirterek, “İngiltere ikinci çeyrekte bizden bir puan yüksek büyüdü ama İngiltere geçen sene ikinci çeyrekte yüzde 20 küçülmüştü, net büyümesi yüzde 2 bile değil. Bizim net büyümemiz yüzde 10’unun üzerinde. Türkiye, Avrupa’nın net olarak en iyi büyüyen ülkesi hiç tartışmasız, açık ara.” dedi.
28.09.2021 Ekonomi
Bu yıl 38 adet halka arz gerçekleşti
Bu yıl 38 adet halka arz gerçekleşti Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bu yıl toplam büyüklüğü 16,3 milyar TL olan 38 adet halka arzın gerçekleştirildiğini belirterek, "Eylül sonu itibarıyla ulaştığımız bu sayı, halka arz tarihimizin yıllık bazda en yüksek seviyesine işaret etmektedir." dedi.
28.09.2021 Uzmanpara
Sürdürülebilir sukuk hamlesi geldi
Sürdürülebilir sukuk hamlesi geldi Kuveyt Türk, sukuk alanında bir ilke imza atarak Türkiye’de ve dünyada ilk kez ‘Global Sürdürülebilir Tier 2 Sermaye Benzeri Sukuk İhracı’ gerçekleştirdiğini duyurdu.
20.09.2021 Ekonomi
Yönetici adaylarında aranan ‘Yeşil Bakış’
Yönetici adaylarında aranan ‘Yeşil Bakış’ Geçen hafta Nobel ödüllü iktisatçı Joseph Stiglitz’in Reuters ile bir söyleşisi vardı. Stiglitz ABD Başkanı Biden’e bir çağrıda bulunarak Fed başkanı Powell’ın görev süresi sona erdiğinde tekrar bu göreve atanmaması gerektiğini söylüyordu.
14.09.2021 Ekonomi
Son dakika: Ekonomide yeni yol haritası! Orta Vadeli Program açıklandı...
Son dakika: Ekonomide yeni yol haritası! Orta Vadeli Program açıklandı... Gelen son dakika haberine göre; 2022-2024 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ın onaylanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yeni Orta Vadeli Program'da (OVP) "yeşil dönüşüme" yer verilerek, yeşil ekonomiye geçiş sürecine ilişkin politika ve tedbirler belirlendi. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bugün yayımlanan Orta Vadeli Programa (OVP) ilişkin, özel sektör öncülüğünde dayanıklı bir büyüme için makroekonomik istikrarı daha da güçlendireceklerini bildirdi.
5.09.2021 Ekonomi
Türkiye’nin ilk sürdürülebilir Sukuk ihracını yapan Zorlu Enerji’ye Bonds & Loans Ödülü
Türkiye’nin ilk sürdürülebilir Sukuk ihracını yapan Zorlu Enerji’ye Bonds & Loans Ödülü Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki öncü şirketlerinden biri olarak; sürdürülebilirlik vizyonu odağında yaptığı çalışmalar doğrultusunda Türkiye’nin ilk sürdürülebilir Sukuk İhracını TSKB aracılığı ile sektörüne kazandıran Zorlu Enerji, Türk sermaye piyasaları ve finans sektörünün saygın ödüllerinden biri olan "2021 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri" kapsamında Yılın İslami Finansal Anlaşması (Islamic Finance Deal of The Year) alanında birincilik ödülünü aldı.
3.09.2021 Vitrin

Benzer Haber Etiketleri

Sukuk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.