Süreyya Operası

Süreyya Operası

Son dakika süreyya operası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan süreyya operası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan süreyya operası haber sayfamızda...

Süreyya Operası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 327 süreyya operası haberi bulunmuştur.
Suna Korad’ın izindeki isimler
Suna Korad’ın izindeki isimler Devlet Sanatçısı Soprano Suna Korad adına bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Suna Korad Şan Yarışması 12-14 Mart tarihleri arasında Süreyya Operası’nda gerçekleşiyor.
9.03.2024 Kültür Sanat
Müzik İstanbul’da ‘kök’leniyor
Müzik İstanbul’da ‘kök’leniyor Bu sene 52. kez düzenlenecek İstanbul Müzik Festivali’nin teması ‘kökler’ olacak. Festival, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100. yılına odaklanacak.
21.02.2024 Kültür Sanat
Türk sazlarıyla Barok aryalar
Türk sazlarıyla Barok aryalar Soprano Günay Acar, Batı’nın sözü ile Doğu’nun sesini buluşturdu.
12.02.2024 Kültür Sanat
‘Requiem’, Süreyya Operası’nda seslendirildi
‘Requiem’, Süreyya Operası’nda seslendirildi İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri, korosu ve orkestrası; geçtiğimiz akşam Wolfgang Amadeus Mozart’ın ölmeden önce yazdığı son eseri olan “Requiem”i seslendirdi.
4.02.2024 Kültür Sanat
2023’e tangoyla veda ediyoruz
2023’e tangoyla veda ediyoruz Borusan Sanat, yılın son konserinde tango rüzgârları estirecek.
24.12.2023 Kültür Sanat
Ayna sahneden tutuluyor
Ayna sahneden tutuluyor Bu yıl 27’nci kez düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor. Yurt içi ve yurt dışından 20 projenin sahneleneceği festival yalnızlıktan ulus kimliğine, terörizmden pandeminin acılarına insanın yaşadığı ne varsa aynadan onu yansıtıyor.
24.10.2023 Kültür Sanat
Dünya değişir, yeter ki isteyin!
Dünya değişir, yeter ki isteyin! Dünyaya gök taşı düştü, yok oldu. Sonra yeniden kuruldu. Peki ama nasıl olacak yeni düzen? Ders alacak mı insanlık geçmişinden? Tüm bunları modern bale olarak izlemeye ne dersiniz?
18.06.2023 Kültür Sanat
Suna Korad’ın izindeler
Suna Korad’ın izindeler İstanbul Opera Derneği’nin genç opera sanatçılarının kariyerlerine destek olmak amacıyla Devlet Sanatçısı Suna Korad adına düzenlediği I.Ulusal Suna Korad Şan Yarışması’nın kazananları belli oldu.
6.06.2023 Kültür Sanat
Festival şehri notalarıyla saracak!
Festival şehri notalarıyla saracak! İstanbul Müzik Festivali, 51’inci kez şehri notalarla sarmaya hazırlanıyor. 1-17 Haziran tarihleri arasında 18 farklı mekânda 25 konserin düzenleneceği festivalin açılışını AKM’de Jan Lisiecki’nin eşliğinde Tekfen Filarmoni Orkestrası gerçekleştirecek.
30.05.2023 Kültür Sanat
Saraydan Kız Kaçırma operası Süreyya Operası'nda sanatseverlerle buluştu
Saraydan Kız Kaçırma operası Süreyya Operası'nda sanatseverlerle buluştu İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Mozart’ın en önemli eserlerinden, 'Saraydan Kız Kaçırma Operası'nı Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşturdu.
26.03.2023 Kültür Sanat
Çocuklara ve çocukluğunuza  yer açın
Çocuklara ve çocukluğunuza yer açın Gedik Filarmoni Orkestrası, sezonun üçüncü konserini yaylı çalgılar eşliğinde başkemancı Murat Erginol liderliğinde 14 Aralık Çarşamba akşamı Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde gerçekleştirecek.
9.12.2022 Kültür Sanat
Sihirli Flüt Operası’ndan ilhamla kurgulanan 'Papagenolar' Süreyya Operası'nda!
Sihirli Flüt Operası’ndan ilhamla kurgulanan 'Papagenolar' Süreyya Operası'nda! Mozart’ın en sevilen eserlerinden Sihirli Flüt Operası’ndan ilhamla kurgulanan Papagenolar, 10 ve 17 Aralık 2022 ile 14 Ocak 2023 tarihlerinde Süreyya Operası'nda.
5.12.2022 Kültür Sanat
Gedik Filarmoni Orkestrası'nın üçüncü konseri 14 Aralık'ta Süreyya Operası'nda!
Gedik Filarmoni Orkestrası'nın üçüncü konseri 14 Aralık'ta Süreyya Operası'nda! Gedik Filarmoni Orkestrası, Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde 14 Aralık akşamı gerçekleştireceği üçüncü konserinde, yaylı çalgılar eşliğinde başkemancı Murat Erginol liderliğinde bu kez şefsiz olarak sahneye çıkacak.
4.12.2022 Kültür Sanat
Geveze piyanistten zor sorular
Geveze piyanistten zor sorular Geveze Piyanist adıyla tanınan Emir Gamsız, 4 Aralık saat 16.00’da Süreyya Operası’nda “Occident Express” adlı bir konser verecek.
1.12.2022 Kültür Sanat
Tiyatro
Tiyatro Biletler tükeniyor, kaçırmayın! Usta oyuncu Uğur Yücel’i sahnelere döndüren “Neyzen Tevfik ‘Hiç’”, 6 Aralık’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 10-21 Aralık’ta Maximum Uniq Box’ta tiyatroseverlerle bir araya gelecek...
27.11.2022 Kültür Sanat
Aidat uğruna yok olan resimler
Aidat uğruna yok olan resimler Kültürel mirasımızın korunması gereken değerlerinden duvar resimleri, ilgisizliğin ve bilinçsizliğin tehdidi altında. Şişhane’deki Ferah Apartmanı’nın yok olan duvar resimleri bu konudaki en trajik örneklerden biri.
20.11.2022 Arkeoloji
Beraberlik ruhunu tekrar yakalamalıyız
Beraberlik ruhunu tekrar yakalamalıyız Nâzım Hikmet’in “Kuva-yi Milliye Destanı”nda geçen insan karakterlerinden yola çıkarak hazırlanan ve prömiyerini 30 Ağustos’ta yapan “Kuva-yi Milliye’nin İnsan Manzaraları” (KMİM) adı eser 16 Kasım gecesi bu kez Süreyya Operası’nda sahneleniyor.
13.11.2022 Kültür Sanat
Kuva-yi Milliye'nin İnsan Manzaraları 16 Kasım'da Süreyya Operası'nda!
Kuva-yi Milliye'nin İnsan Manzaraları 16 Kasım'da Süreyya Operası'nda! Murat Cem Orhan'ın Nazım Hikmet’in Kuva-yi Milliye Destanı’ndan esinlendiği "Kuva-yi Milliye’nin İnsan Manzaraları" 16 Kasım gecesi Süreyya Operası'nda sahnelenecek.
7.11.2022 Kültür Sanat
Tiyatro
Tiyatro Acının hikâyesi Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Kapalı” adlı oyunu İstanbul Tiyatro Festivali’nin “Bu İşte Bir Kadın Var” bölümü kapsamında 12 Kasım’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek...
30.10.2022 Kültür Sanat
İstanbul alkışlara ev sahipliğine hazır
İstanbul alkışlara ev sahipliğine hazır “Bu dönemde bir festival ne anlatmalı?” sorusunun peşinden kurgulanan 26. İstanbul Tiyatro Festivali bir ay boyunca tiyatroseverleri şehrin farklı noktalarında 24 tiyatro, performans ve dans gösterisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.
23.10.2022 Kültür Sanat
Büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak
Büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak DenizBank Çocuk Operası, üçüncü sezonunu açıyor. Seyirciyle buluşturdukları ilk eser olan Papagenolar’dan sonra “Wolfie Harikalar Operasında”yla karşımıza çıkan DenizBank Çocuk Operası, 16 Ekim saat 13.00’da Süreyya Operası’nda sezonun ilk gösterisini  gerçekleştirecek. 
28.09.2022 Kültür Sanat
Yıldızların buluşması
Yıldızların buluşması Dünyanın önde gelen müzisyenleri İstanbul’da buluşuyor...
18.09.2022 Kültür Sanat
Şehri caz rüzgârları sardı
Şehri caz rüzgârları sardı Yazın sabırsızlıkla beklenen etkinliği İstanbul Caz Festivali başladı. Yerli ve yabancı pek çok müzisyenin sahne alacağı festival boyunca şehirde caz tınıları yükselecek.
28.06.2022 Kültür Sanat
Yıldızlar sahnede
Yıldızlar sahnede TSKB sponsorluğunda düzenlenen “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu”nu almaya hak kazanan 16 genç kadın müzisyen, 50. İstanbul Müzik Festivali’nde sahnede olacak.
29.05.2022 Kültür Sanat
Usta operacıya veda
Usta operacıya veda  Opera sanatçısı Atıfet Usmanbaş hayatını kaybetti. 1940’ta İstanbul Belediye Konservatuarı Şan Bölümü’nde Alica Rosenthal’in öğrencisi olan Usmanbaş, daha sonra Ankara Devlet Konservatuarı'nda Şan-Opera Bölümü’nde eğitim gördü.
4.02.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Süreyya Operası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.