Tellekt

Tellekt

Son dakika Tellekt haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Tellekt gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Tellekt haber sayfamızda...

Tellekt

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 12 tellekt haberi bulunmuştur.
İki ustayla sanat ve siyaset sohbeti
İki ustayla sanat ve siyaset sohbeti İki farklı ülkeden, iki farklı kuşaktan iki sanatçı; Ken Loach ve Édouard Louis’nin sanatı, sinemayı, edebiyatı ve bunların günümüzdeki rolünü tartıştığı kitabı “Sanat ve Siyaset Konuşmaları” Tellekt etiketiyle yayımlandı.
20.03.2024 Kültür Sanat
Robert Macfarlane'in kaleminden Yeraltı Diyarları
Robert Macfarlane'in kaleminden Yeraltı Diyarları Yeraltı Diyarı; efsanelerde, edebiyatta, hafızalarda ve toprağın kendisinde var olan, pek çok yeraltı diyarının bambaşka bir dünya olduğu hissini yaşatan sıcak, düşsel ve tekinsiz bir anlatı.
25.06.2021 Kültür Sanat
Uygarlığın temel taşı kentler
Uygarlığın temel taşı kentler Egemen Kentler, Batı uygarlığının doğuşundan 21. yüzyılın küreselleşme olgusuna kadar kentin tarihteki rolünü anlamaya çalışan en güçlü ve kapsamlı incelemelerden biri.
25.06.2021 Kültür Sanat
Lewis Dartnell: Hikâyemizi etkileyen birçok farklı faktör var
Lewis Dartnell: Hikâyemizi etkileyen birçok farklı faktör var Yakın döneme kadar tarih sadece kazananların yazdığı ve olaya yalnızca bu perspektiften bakıldığı bir alandı. Ancak özellikle İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde Annales Okulu tarihe farklı bir bakış açısı kazandırmayı başladı. Günümüzde de tarihi farklı perspektiflerle ele alıp değerlendiren yayınlar, geçmişe alışılmışın dışında bir pencereden bakmamıza yardımcı oluyor. Bu kitaplardan biri de geçtiğimiz aylarda okurla buluşan Kökenler. Lewis Dartnell'ın kaleme aldığı ve Cüneyt Kural'ın çevirisiyle Tellekt'in Türkçeye kazandırdığı bu eser insanlığı yeryüzü tarihinin nasıl şekillendirdiğine odaklanıyor. Bu ilginç bakış açısı ve yaklaşımı kitabın yazarı Lewis Dartnell ile konuşma fırsatı bulduk.
1.04.2021 Kültür Sanat
Alain Badiou'dan Aşka Övgü
Alain Badiou'dan Aşka Övgü Çevrimiçi flörtün risksiz romantizm vaat ettiği, sevginin ise çoğu zaman sadece arzu ve hedonizmin bir çeşidi olarak görüldüğü tüketimcilikle dolu bir dünyada Alain Badiou, aşkın tehdit altında olduğuna inanıyor. Rimbaud’nun ünlü “Aşkı yeniden icat etmeli, besbelli” sözünü özümseyen Aşka Övgü; Kierkegaard, Platon, de Beauvoir ve Proust gibi isimlerin de eşlik ettiği, 21. yüzyıl modernliği karşısında yeni bir aşk anlatısı.
12.02.2021 Kültür Sanat
Finans tarihinin kökenleri Tellekt'te
Finans tarihinin kökenleri Tellekt'te İmparatorlar, kilise liderleri ve finans dünyasının iplerini ellerinde bulunduran zengin ailelerin yanı sıra tarih kitaplarında pek rastlanmayan renkli kişiliklerin boy gösterdiği ve ilginç anekdotların yer aldığı Paranın İcadı, doyurucu ve keyifli bir okuma serüveni vaat ediyor.
21.01.2021 Kültür Sanat
"Kökenler"e nefes kesici bir yolculuk
"Kökenler"e nefes kesici bir yolculuk Kökenler, ayaklarımızın altındaki yeryüzünün uygarlıklarımızın şekillenmesi üzerindeki nefes kesici etkisini inceliyor.
11.11.2020 Kültür Sanat
"Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum"
"Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum" Covid-19 salgın 2020'nin başından itibaren dünyada geriye kalan tüm gündemleri ikinci plana attı. Pandeminin neden olduğu ölümlerin yanı sıra ekonomik ve sosyolojik etkileri de her geçen gün daha fazla netleşiyor. Corona virüsün dünyayı etkisi altına almaya başladığı ilk aylardan sonra bu konuda yavaş yavaş bir literatür de oluşmaya başladı. Tellekt de bu literatüre "Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek" adını taşıyan derlemeyle önemli bir katkıda bulunuyor. Paul Auster'den İonna Kuçuradi'ye, Bekir Ağırdır'dan Görgün Taner'e farklı alanlarda önemli işlere imza atmış isimlerin yazılarının yer aldığı kitabı derleyen Didem Bayındır ile "Salgın" üzerine konuştuk.
9.10.2020 Kültür Sanat
Ölüm bir son mudur, yoksa bir başlangıç mı?
Ölüm bir son mudur, yoksa bir başlangıç mı? Ölümün Kısa Bir Tarihi, insanlığın ilk günlerinden bu yana kendi ölümlülüğümüz ve onun olası sonraki yaşam formlarına karşı duygu ve tutumlarımız hakkında geniş bir perspektif sunuyor.
8.10.2020 Kültür Sanat
Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek
Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek salgın olgusunu çok yönlü bir yaklaşımla ele alıyor; okuru bilim, ekonomi, siyaset, tarih, çevre, toplumsal cinsiyet, sosyoloji, psikoloji, halk sağlığı, tıp tarihi, felsefe, edebiyat, medya, kültür ve sanat perspektifinden dünyayı yeniden düşünmeye davet ediyor.
23.09.2020 Kültür Sanat
Timhothy Morton'un kitabı Tellekt etiketiyle raflarda
Timhothy Morton'un kitabı Tellekt etiketiyle raflarda Timothy Morton, hipernesnelerin ne olduğunu, onlarla ilgili ne düşündüğümüzü, insanların birbiriyle ve insan-olmayanlarla nasıl bir arada yaşadığını anlatırken; hipernesnelerin etkilerine yani siyaseti, ahlakı ve sanatı deneyimleyiş biçimimize dikkat çekiyor. Yaşadığımız dünyayı kavrayışımızı yeniden keşfetmemiz gerektiğinde ısrar eden Hipernesneler; düşünce ve eyleme gerçek anlamda postmodern bir ekolojik yaklaşım getiriyor. Kitap Tellekt etiketiyle raflarda.
22.07.2020 Kültür Sanat
Kitaplık
Kitaplık ZÜRAFANIN BOYNU Judith Schalansky / Çev: Süreyya Turhan / Ayrıntı Yayınları / 16...
15.06.2019 Cumartesi

Benzer Haber Etiketleri

Tellekt ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.