Tip-1 diyabette gen nakli umudu
Tip-1 diyabette gen nakli umudu ABD’de yaşayan viroloji uzmanı Semih Tareen ve ekibinin, Tip 1 diyabetin tedavisine yönelik maymunlarda denediği gen naklinden başarılı sonuç aldı. Umut veren nakil için sıra insan deneylerinde.
14.03.2024 Gündem
SMA ilacını artık komisyon verecek
SMA ilacını artık komisyon verecek Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yapılan değişiklikle, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası bebekler için Türkiye'de 2017’den beri kullanılan "Nusinersen sodium" etken maddeli ilacın kullanım ilkeleri güncellendi.
10.02.2022 Gündem
SMA taraması nedir, zorunlu mu, nasıl yapılır? SMA hastalığı genetik mi, ilacı ücretli mi?
SMA taraması nedir, zorunlu mu, nasıl yapılır? SMA hastalığı genetik mi, ilacı ücretli mi? Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastalığı temelde kas hastalığı olarak biliniyor. 4 farklı türü bulunan SMA genellikle çocuklarda görülüyor. Tedavisinin bulunmadığı bilinen SMA hastalığının ilacı ise araştırılıyor. Peki, SMA hastalığı nedir, genetik mi?
2.12.2021 Gündem
Bu takım diyabete meydan okuyor
Bu takım diyabete meydan okuyor Diyabetlilerin sporda engel tanımayacağını göstermek amacıyla kurulan TEAM1 Koşu Takımı, her fırsatta diğer sporculardan bir farkları olmadığını kanıtlıyor. TEAM1, günden güne büyüyor
22.01.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri