Toplu

Toplu

Son dakika Toplu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Toplu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Toplu haber sayfamızda...

Toplu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 41.203 toplu haberi bulunmuştur.
Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız: BM Sözleşmesi, Gazze’de ciddi bir şekilde ihlal ediliyor
Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız: BM Sözleşmesi, Gazze’de ciddi bir şekilde ihlal ediliyor Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Gazze’de kan dökülmesini ve insan eliyle ortaya çıkarılan kıtlığı durduramamak utanç vericidir ve kınanacak bir durumdur” açıklamasında bulundu. Ahmet Yıldız, "BM Sözleşmesi, Gazze’de gözlerimizin önünde ciddi bir şekilde ihlal ediliyor. " dedi.
13.05.2024 Gündem
Türkiye'de ilk kez kuruldu! 'Buranın uluslararası tanınması önemli bir konu'
Türkiye'de ilk kez kuruldu! 'Buranın uluslararası tanınması önemli bir konu' Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü Araştırma İstasyonu kuruldu. Açılışta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar konuştu. Erol Özvar, "Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü Türkiye’de bir ilk. Yaban hayatını bir öğretim üyesi grubuyla araştırmak bir enstitü çatısı altında bir ilk olacak" dedi.
13.05.2024 Gündem
Latif Demirci’nin yarım yüzyıllık tebessüm mirası
Latif Demirci’nin yarım yüzyıllık tebessüm mirası İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, Türkiye’nin önde gelen karikatüristlerinden Latif Demirci’nin yarım asırlık sanat hayatını, küratörlüğünü kızı Yasemin Demirci ile yakın dostu gazeteci İhsan Yılmaz’ın üstlendiği “Yazan-Çizen LATİF DEMİRCİ” sergisiyle anıyor. Yılmaz ve Demirci ile sergiyi ve hazırlık sürecini konuştuk.
13.05.2024 Advertorial
'Pembe’ cüzdan ele verdi! ‘Zengin değilim ama bende çok mal gördüm'
'Pembe’ cüzdan ele verdi! ‘Zengin değilim ama bende çok mal gördüm' Konya’da bir evden 70 bin TL değerinde kolye çalınması üzerine çalışma başlatan polis, şüphelinin tanınmamak için sadece gözleri açık siyah tesettür kıyafeti giydiğini belirledi. Ekipler şüphelinin pembe renkli bir cüzdanı çıkartıp para ödediğini saptadı. Kadının minibüsten indiği mahallede 5 gün boyunca şüphelendikleri kişileri durdurup kimlik kontrolü yapan polis, durdurduğu Raziye Y.’nin (38), aynı cüzdandan kimliğini çıkarttığını fark edince yakaladı.
13.05.2024 Gündem
Kamuda tasarruf paketinde ne var? İşte madde madde alınan kararlar
Kamuda tasarruf paketinde ne var? İşte madde madde alınan kararlar Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda açıkladı.
13.05.2024 Ekonomi
Emekliye zamda 3 farklı formül! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Emekliye zamda 3 farklı formül! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşlarının belirlenmesine yaklaşık 1.5 ay kala ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan artırmasının ardından gözler yeni dönem maaş zamlarına çevrildi. Kamuoyunda emekli maaşlarıyla ilgili 3 farklı formül konuşuluyor. İşte detaylar...
13.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çağrı! 'Bütün ülkeleri Filistin devletini tanımaya davet ediyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çağrı! 'Bütün ülkeleri Filistin devletini tanımaya davet ediyoruz' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi'nde konuştu. Bütün ülkeleri Filistin'i tanımaya çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in her vicdanlı sesi antisemitizm sopası ile susturmasına fırsat vermeyeceğiz." dedi.
12.05.2024 Gündem
Erdoğan'ın gözünden Türk-Yunan ilişkilerindeki en iyi ve en kötü an
Erdoğan'ın gözünden Türk-Yunan ilişkilerindeki en iyi ve en kötü an Yunan Kathimerini gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere dair yeni mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, dünyanın takdirle izlediği şekilde hem bölgemizde hem dünyanın değişik coğrafyalarında nasıl barışın kök salması için çabalıyorsak, Ege Denizi'nin iki yakasında da barışın ve huzurun ebediyen hakim olması için elimizden geleni yaparız." dedi.
12.05.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması Anayasa görüşmeleri kapsamında partileri ziyaret eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. "Bu süreci kimsenin zehirlemesine müsaade edilmemeli. Bu süreç, parlamenterler arasında, siyasi iradeyle olacak bir şeydir." diyen Kurtulmuş, "Şimdiye kadar ziyaret ettiğim partiler, anayasa çalışmaları için kapıyı açık tutmuştur. Yöntemi bulunduktan sonra esas tartışma, konulara girildikçe ortaya çıkacaktır." dedi.
11.05.2024 Gündem
İstanbul'da öğretmenlerden valilik önünde protesto
İstanbul'da öğretmenlerden valilik önünde protesto Eyüpsultan'da, Iraklı lise öğrencisi Y.K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan için bir araya gelen eğitim sendikaları ve çok sayıda öğretmen, yaptıkları protesto gösterisinde, "Eğitime acil şiddet yasası" ve "Susma haykır, şiddete hayır" sloganları attı.
10.05.2024 Haberler
İstanbul'da öğretmenlerden valilik önünde protesto
İstanbul'da öğretmenlerden valilik önünde protesto Eyüpsultan'da, Iraklı lise öğrencisi Y.K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan için bir araya gelen eğitim sendikaları ve çok sayıda öğretmen, yaptıkları protesto gösterisinde, "Eğitime acil şiddet yasası" ve "Susma haykır, şiddete hayır" sloganları attı.
10.05.2024 Gündem
Enflasyonda beklentiler değişti! Memur ve emekli maaşları için yeni tahmin
Enflasyonda beklentiler değişti! Memur ve emekli maaşları için yeni tahmin Merkez Bankası yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Buna göre yıl sonu enflasyon beklentisi ilk tahmine göre 2 puan artış göstererek yüzde 38’e revize edildi. Peki son enflasyon tahminlerine göre memur ve emekliler ne kadar maaş zammı alacak? En düşük emekli maaşı için beklenti ne? İşte detaylar...
10.05.2024 Ekonomi
70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu!
70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu! 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu yarışmasında zirveye çıkanlar ödüllerini aldı.
10.05.2024 Diğer
Bakan Tunç Kocaeli’ye yeni adalet sarayı müjdesi verdi
Bakan Tunç Kocaeli’ye yeni adalet sarayı müjdesi verdi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kocaeli’de 104 bin metrekare kapalı alana sahip yeni adalet sarayının inşa edileceği müjdesini verdi. Anayasa çalışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, “Siyasi düşüncesi farklı olan herkes, Türkiye’nin demokratik, sivil ve katılımcı bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söylüyor. Darbe anayasası ile yönetilmek Türkiye Yüzyıl’ının başında, Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına girerken Türkiye’ye yakışmaz. Türkiye’nin demokratik, sivil ve katılımcı bir anayasayı hayata geçirmesi lazım” dedi.
9.05.2024 Gündem
Vahşet, vahşet üstüne... Refah’ta çatışmalar
Vahşet, vahşet üstüne... Refah’ta çatışmalar  ABD, İsrail’e, 900 kiloluk bombaların da bulunduğu silah sevkiyatını durdurdu. Sevkiyatın Refah’ta kullanılması endişesiyle durması, baskı aracı olarak görüldü.
9.05.2024 Dünya
Yeni çalışma: Ekonomiye atık yağ dopingi yolda
Yeni çalışma: Ekonomiye atık yağ dopingi yolda Toplanılan bitkisel atık yağ ve bundan üretilen biyodizelin ekonomik büyüklüğü 78 milyon dolar. Evlerde biriken en az 5 litre atık yağın toplanması ve vatandaşın litrede 14-18 lira civarı kazanç elde etmesine yönelik bir çalışma var.
9.05.2024 Ekonomi
Çelik kanatlar Kıbrıs'ta! Uçaktan atlayıp kurtuldu, TCG Kocatepe'de dost ateşiyle vuruldu
Çelik kanatlar Kıbrıs'ta! Uçaktan atlayıp kurtuldu, TCG Kocatepe'de dost ateşiyle vuruldu Kıbrıs Barış Harekâtı’nın üzerinden neredeyse yarım asırlık bir süre geçmiş olsa da birçok detay yeteri kadar kayıt alınmadığı için gizemini koruyor. Sonuçları sebebiyle günümüzde dahi zaman zaman gündemde yer bulan, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli olaylardan biri olan harekâta ilişkin ortaya çıkan yeni detaylar ise o dönemde yaşananları gözler önüne seriyor.
9.05.2024 Gündem
Yeniden yargılanacak olan tacizci hakkında korkutan iddia: 10 yıldır sokaklarda dolaşıyor
Yeniden yargılanacak olan tacizci hakkında korkutan iddia: 10 yıldır sokaklarda dolaşıyor Denizli’de 2013 yılında oyun oynama bahanesiyle evine çağırdığı iki çocuğa istismarda bulunduğu iddia edilen sanığa verilen 22,5 yıl hapis cezası kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. Sadece 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen ve yeniden yargılanmasına karar verilen sanığın, kendi öz yeğenine de istismarda bulunduğu şüphesiyle soruşturma geçirdiği ortaya çıktı.
8.05.2024 Gündem
Aşı skandalında son perde: İlaç devi dünya çapında Kovid-19 aşısını geri çekiyor!
Aşı skandalında son perde: İlaç devi dünya çapında Kovid-19 aşısını geri çekiyor! İlaç devi AstraZeneca, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği Kovid-19 aşısının nadir ama ölümcül yan etkisini itiraf etmişti. İtiraf, firmanın 2023 beyanına ters düşerken, gelen yeni karara göre, ilaç devi dünya çapında Kovid-19 aşılarını geri çekiyor.
8.05.2024 Dünya
Levent Kalkan'dan Fenerbahçe başkanlık seçimi öncesi iddia: Aziz Yıldırım girer ve kazanır
Levent Kalkan'dan Fenerbahçe başkanlık seçimi öncesi iddia: Aziz Yıldırım girer ve kazanır Fenerbahçe, Konyaspor'la deplasmanda golsüz berabere kalarak lider Galatasaray'ın 6 puan gerisine düştü ve şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Milliyet Gazetesi'nden Levent Kalkan, Başkan Ali Koç'u sert bir dille eleştirirken, Aziz Yıldırım'la ile ilgili dev iddiada bulundu. İşte Kalkan'ın "Yine mi keder artık yeter" başlıklı yazısı...
8.05.2024 Fenerbahçe
Emekli promosyonları daha da artar mı? İşte en yüksek ödeme yapan 3 banka
Emekli promosyonları daha da artar mı? İşte en yüksek ödeme yapan 3 banka Milyonlarca emeklinin gözü kulağı yeni dönem zam oranlarına çevrildi. Temmuz ayında açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından emekliler için zam oranı da netleşmiş olacak. Peki emekli maaşlarında yaşanacak bir artış sonrasında bu promosyonlara da yansır mı? Promosyon anlaşması yapmak isteyenler emekliler daha yüksek ödeme almak için temmuz ayını beklemeli mi? İşte en yüksek ödeme yapan 3 banka...
8.05.2024 Ekonomi
Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe taraftarı için karar!
Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe taraftarı için karar! İl Spor Güvenlik Kurulu, 19 Mayıs Pazar günü Rams Park'ta oynanacak olan Galatasaray – Fenerbahçe maçına 2 bin 400 sarı-lacivertli taraftarın alınmasına karar verdi.
7.05.2024 Fenerbahçe
201 eserin daha restorasyonu tamamlandı
201 eserin daha restorasyonu tamamlandı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan ve aralarında Kariye Camii’nin de bulunduğu 201 eserin toplu açılış töreni dün gerçekleştirildi.
7.05.2024 Gündem
“Bu böceğe önlem alınmazsa 3 yıl içinde fındık üreticisi fındık satamaz hale gelecek”
“Bu böceğe önlem alınmazsa 3 yıl içinde fındık üreticisi fındık satamaz hale gelecek” Türkiye’ye yaklaşık 6 yıl önce giren ve istilacı bir tür olarak özellikle Karadeniz Bölgesi'nde fındık başta olmak üzere yüzlerce bitki türüne büyük zarar veren “Kahverengi kokarca” ile ilgili düzenlenen panelde fındık tarımını bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekildi.
6.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail mesajı: Baskının dozunu yükseltiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail mesajı: Baskının dozunu yükseltiyoruz İsrail ile ticareti durdurduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İyice canileşen İsrail yönetimini ateşkese zorlamak maksadıyla diplomasi ve ticaret boyutunda baskının dozunu sürekli yükseltiyoruz' dedi.
6.05.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Toplu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.