Türkiye Ab Zirvesi

Türkiye Ab Zirvesi

Son dakika türkiye ab zirvesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan türkiye ab zirvesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan türkiye ab zirvesi haber sayfamızda...

Türkiye Ab Zirvesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.195 türkiye ab zirvesi haberi bulunmuştur.
AB, Türkiye’ye ‘gelin göçü konuşalım’  mektubu gönderdi
AB, Türkiye’ye ‘gelin göçü konuşalım’  mektubu gönderdi 18 Mart 2016 mutabakatında alınan kararları büyük ölçüde yerine getirmeyen Avrupa Birliği (AB) yönetimi, Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle yeniden kriz haline gelen göç sorunu nedeniyle Türkiye’ye mektup gönderdi.
6.02.2023 Gündem
Ha CHP ha HDP farkları yok
Ha CHP ha HDP farkları yok CHP’nin siyasi tükenmişlik içinde olduğunu ve bunu perdelemek için gençleri kışkırttığını ileri süren Erdoğan, “Ha CHP ha HDP hiçbir farkları yok, terör örgütlerinin beslemesi bunlar” dedi. Erdoğan, İnce’nin istifasını da “İşte parçalanmaya başladılar” sözleriyle değerlendirdi...
9.02.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerini olumlu bir gündemle ilerletmeye kararlı olduklarını belirterek, Mart Zirvesi'ne gidilen süreçte temasların artırılarak teknik görüşmeler yapılmasını temenni ettiklerini dile getirdi.
8.02.2021 Televizyon
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerini olumlu bir gündemle ilerletmeye kararlı olduklarını belirterek, Mart Zirvesi'ne gidilen süreçte temasların artırılarak teknik görüşmeler yapılmasını temenni ettiklerini dile getirdi.
8.02.2021 Siyaset
AB, Türkiye'deki mültecilere yardım programlarını uzattı
AB, Türkiye'deki mültecilere yardım programlarını uzattı Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen 2 insani yardım programını 2022 yılı başına kadar uzattı.
23.12.2020 Ekonomi
Avrupa Parlamentosundan Türkiye'deki sığınmacılara desteğe onay
Avrupa Parlamentosundan Türkiye'deki sığınmacılara desteğe onay Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen programlara 485 milyon avro ilave kaynak sağlanmasını onayladı.
10.07.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteciler için Brüksel’e gidiyor: AB’den 4 adım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteciler için Brüksel’e gidiyor: AB’den 4 adım Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ve AB Komisyon Başkanı Leyen ile hem mülteciler hem de vize serbestisi konularını ele almak için yarın Brüksel’de olacak. Türkiye AB’den vize serbestisi, Gümrük Birliği güncellenmesi, külfet paylaşımı, Suriye’nin kuzeyinde kurulacak şehrin oluşturulmasını içeren 4 konu başlığında adım bekliyor.
8.03.2020 Siyaset
AB sözünü nasıl tutmadı?
AB sözünü nasıl tutmadı? Türkiye’nin İdlib’e yönelik rejim saldırılarının artmasıyla mülteciler konusunda açık kapı politikası uygulamaya başlaması, “Göçmen Mutabakatı” olarak anılan “18 Mart Mutabakatı”nı tekrar gündeme getirdi. Türkiye’ye göre AB tarafından verilen sözler yerine getirilmediği için 4 yıllık mutabakat fiilen ortadan kalktı. Diplomatik kaynaklar, AB tarafından veriler sözler tutulmadan, Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenlerin engellenmeyeceğini belirtiyor. 
7.03.2020 Gündem
Son dakika haberi...AB’den sürpriz zirve!  Erdoğan, mülteciler ve vize serbestisi için Brüksel’e gidiyor
Son dakika haberi...AB’den sürpriz zirve! Erdoğan, mülteciler ve vize serbestisi için Brüksel’e gidiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mültecilere kapıların açılması kararının ardından AB temsilcililerinin Türkiye-AB Zirvesi önerisini kabul etti. Göç konusundaki düzenlemelerin işlemediğini vurgulayan Erdoğan, mültecilerin durumunu ele almak için pazartesi günü zirve için Brüksel’e gidecek. Erdoğan’ın vize serbestisi ve gümrük birliğinin güncellenmesi konularında da somut adım atılması şartıyla zirveye katılacağını söylediği, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in de temasları sonucunda bu ön şartlar için adım atılması kararı verildiğini ilettiği öğrenildi.
7.03.2020 Siyaset
AB'den Türkiye'deki sığınmacılara destek
AB'den Türkiye'deki sığınmacılara destek Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen nakit yardım programına 600 milyon avro ilave kaynak sağlandığını duyurdu.
31.10.2019 Dünya
AB ile vize serbestisi süreci hız kazanacak
AB ile vize serbestisi süreci hız kazanacak 72 kriterden 66'sını yerine getiren Türkiye, kalan altı başlığa odaklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni genelgesiyle çalışmaların hız kazanması bekleniyor. Terörle mücadele mevzuatının gözden geçirilmesi, Europol anlaşması, GRECO tavsiyeleri, üye ülkelerle adli iş birliği, kişisel verilerin korunması ve Geri Kabul Anlaşması'nın tam uygulanması serbest vizenin önündeki son engeller.
20.09.2019 Dünya
AB'den Türkiye'deki sığınmacılara destek
AB'den Türkiye'deki sığınmacılara destek Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen nakit yardım programına 127 milyon avro ilave kaynak sağlandığını duyurdu.
6.08.2019 Ekonomi
AB, 6 milyar euronun 2,35 milyar avrosunu gönderdi
AB, 6 milyar euronun 2,35 milyar avrosunu gönderdi Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki Suriyelileri desteklemek için taahhüt ettiği 6 milyar euroluk desteğin ancak 2,35 milyar euroluk kısmını aktardı.
19.07.2019 Ekonomi
AB, Türkiye'deki Suriyeliler için 2,22 milyar euro aktardı
AB, Türkiye'deki Suriyeliler için 2,22 milyar euro aktardı Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki Suriyeliler için sağlamayı taahhüt ettiği 6 milyar avroluk fondan bu zamana kadar 2,22 milyar euro aktardı.
17.05.2019 Ekonomi
Son dakika... Dışişleri'nden flaş açıklama!
Son dakika... Dışişleri'nden flaş açıklama! Dışişleri'nden gelen açıklamada, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı hakkında “ABD bürokrasisinde Trump'a karşı direnç oluştu” ifadesi kullanıldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 6 Şubat’ta DEAŞ ile mücadele koalisyonunun toplantısı için ABD’yi ziyaret edecek. ABD'li senatör Graham, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmenin dışında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile de görüşecek.
18.01.2019 Dünya
Türkiye ile AB arasında diplomasi trafiği hızlanıyor
Türkiye ile AB arasında diplomasi trafiği hızlanıyor Türkiye ile AB arasında önümüzdeki aylarda ekonomi, enerji ve ulaştırma alanında bakanlar ve AB Komisyonu üyeleri düzeyinde toplantılar yapılması bekleniyor. Mayıs ayındaki AP seçimleri sonrasında Varna formatında bir AB-Türkiye zirvesi planlanıyor.
29.11.2018 Dünya
AB'den Türkiye'deki sığınmacılara eğitim yardımı
AB'den Türkiye'deki sığınmacılara eğitim yardımı AB, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların eğitimine destek sağlayacak 400 milyon euroluk programı onayladı.
25.07.2018 Ekonomi
AB'nin 3 milyar avroluk desteğinde öncelik eğitime
AB'nin 3 milyar avroluk desteğinde öncelik eğitime Avrupa Birliği'nden (AB) üst düzey bir  yetkili, Birliğin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için sağlayacağı ikinci 3  milyar avroluk mali desteğin öncelikli olarak eğitim alanında  değerlendirileceğini bildirdi.
30.06.2018 Ekonomi
Son dakika: AB'den gelecek 3 milyar euroya İtalya engeli!
Son dakika: AB'den gelecek 3 milyar euroya İtalya engeli! AB'nin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara taahhüt ettiği ikinci 3 milyar euroluk mali desteğin İtalya'nın koyduğu engel kalkması halinde serbest bırakılacağı açıklandı.
27.06.2018 Ekonomi
6 milyar euro’luk hantallık! AB’nin taahhüdü ‘sözde’ kaldı
6 milyar euro’luk hantallık! AB’nin taahhüdü ‘sözde’ kaldı Avrupa Birliği, Türkiye’nin 30 milyar dolar harcama yaptığı Suriyeli sığınmacılar için taahhüt ettiği 6 milyar euro yardım sözünü tutmadı
23.06.2018 Dünya
Çelik: AB, krizleri aşmanın yolunun Türkiye'nin üyeliğinden geçtiğini bilmeli
Çelik: AB, krizleri aşmanın yolunun Türkiye'nin üyeliğinden geçtiğini bilmeli Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Her ne kadar mevcut durumda  sarsıntılar yaşıyor olsa da AB sahip olduğu güçlü ve köklü değerlere ve ilkelere sahip çıktığı sürece bu sarsıntılardan korunacaktır." ifadelerini kullandı.
9.05.2018 Siyaset
Son dakika... AB heyeti, vize serbestisi için Türkiye'ye geliyor
Son dakika... AB heyeti, vize serbestisi için Türkiye'ye geliyor AB Bakanı Ömer Çelik, vize serbestisi konusunda bir AB heyetinin bu ay  Türkiye'ye geleceğini, AB'nin görüşlerini ileteceğini bildirdi.
4.04.2018 Siyaset
Ya onurlu üyelik yolu açılır ya da evli evine köylü köyüne
Ya onurlu üyelik yolu açılır ya da evli evine köylü köyüne AB’ye sert ifadelerle yüklenen Bahçeli, Türkiye’ye göstermelik katılım müzakereleri açıldığının altını çizdi ve “Avrupa Birliği üyelik kapısı Türkiye’ye ardına kadar kapatılmıştır. Bitecekse biter, bu da dünyanın sonu değil” dedi...
27.03.2018 Siyaset
CHP'den AB'ye çağrı
CHP'den AB'ye çağrı CHP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin AB'ye tam üye olması gerektiğini vurgulayarak, "İkinci sınıf üyeliğe ve ortaklığa karşıyız. AB ile müzakerelerin tekrar başlamasını istiyoruz ve bu süreci destekliyoruz. AB, Türkiye ile müzakere fasıllarını açıp, demokrasiyi destekleyecek bir motivasyon göstermelidir." dedi.
27.03.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan'daki temaslarını tamamlayarak, Ankara'ya döndü.
26.03.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Ab Zirvesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.