‘Yüksek riskli bölge’ deyip uyardı! Aynı bölgede 9, 23 ve 48 yıl aralıklarla deprem oluyor
 ‘Yüksek riskli bölge’ deyip uyardı! Aynı bölgede 9, 23 ve 48 yıl aralıklarla deprem oluyor Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Alkan, “her anlamda bizim için yüksek riskli bir bölgedir” deyip uyardı. Doç. Dr. Alkan, 5.0, 5.5 ve 5.9 olan depremlerin gelecekte oluşma olasılığının yaklaşık olarak yüzde 68, 35 ve 18, kendini tekrarlama periyodlarının ortalama 9, 23 ve 48 yıl olduğunu ifade etti.
3.01.2024 Gündem
Van’da deprem araştırması
Van’da deprem araştırması Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hamdi Alkan ile Gümüşhane Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serkan Öztürk, 2022-2032 yılları arasında Van Gölü ve civarının depremselliği ile ilgili çalışma başlattı.
23.10.2023 Gündem
Aktif fayları haritada gösterdi, bu ilçeleri uyardı
Aktif fayları haritada gösterdi, bu ilçeleri uyardı Deprem riski yüksek olan Van'da, 2022- 2032 yılları arasında Van Gölü ve civarının depremselliği ile ilgili çalışma başlatıldı.
23.10.2023 Gündem
Dövme sildirmek tehlikeli midir?
Dövme sildirmek tehlikeli midir? Bilinçsizce ve deneyimsiz kişiler tarafından yapılan dövme silme uygulamaları, hem kalıcı estetik sorunlarına hem de maddi kayıplara neden olabiliyor. Estetik Hekimi Dr. Serkan Öztürk, “Dövmenin çıkarılması işlemi dövmenin yapılmasından daha zor, maliyetli ve dikkatli olunması gereken bir işlemdir"dedi.
11.01.2019 Cilt Bakımı
Karbon maskesi ile lekelerden kurtulun!
Karbon maskesi ile lekelerden kurtulun! Ciltteki lekelenme, antiging, geniş gözenek yapısı, matlık ve nemsizlik gibi sorunlar, Karbonlu İyontoforez Tedavisi ile çözümlenebiliyor.
5.06.2012 Güzellik
Murat Kurum: İşçimizin haklarını gözeten tarafta olacağız
Murat Kurum: İşçimizin haklarını gözeten tarafta olacağız İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Beyoğlu’nda bulunan Türk-İş 1. Bölge Şubesi’ni ziyaret etti. Kurum, "İşçimizle birlikte, işçimizin haklarını gözeten tarafta olacağız. Masanın iki tarafından da bakabileceğiz. Alacağımız tüm kararlarda Türk-İş’imiz, işçimiz, işverenimiz sürecin içinde olacak ama masanın bir tarafında biz de olacağız” dedi.
7.02.2024 Gündem
Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasında mütalaa! 'Daha büyük bir mesele var'
Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasında mütalaa! 'Daha büyük bir mesele var' Ünlü sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili 20 kişinin yargılandığı davada esasa ilişkin mütalaa açıklandı.
4.12.2023 Gündem
Milli Eğitim Bakanlığından:
Milli Eğitim Bakanlığından: Milli Eğitim Bakanlığından:               Bakanlığımız personeli iken KHK ile kamu görevinden çıkarılan ya da Bakanlığımız adına yurtdışında resmi burslu öğrenci statüsünde öğrenim görmekte iken KHK ile   öğrencilikle ilişiği kesilen ve aşağıda bilgileri yer alan kişilerin ihraç işlemine karşın OHAL  İşlemleri İnceleme Komisyonuna yapmış olduğu başvuruları sonuçlandırılmıştır...
17.05.2023 Resmi İlanlar
İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknoloji hayatın her alanında alışageldik işleyişi altüst edip ilerlerken gözler her zamankinden fazla teknoloji liderlerinin üzerinde...
20.03.2023 Milliyet Executive
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Moda tutkunları buluştu Sektöre yeni bir soluk getirme arzusuyla yola çıkan Lady Gina, zamansız tasarımlarını moda tutkunlarının beğenisine sunduğu Galataport Mağaza açılış davetinde önemli isimleri bir araya getirdi...
24.11.2022 Cadde
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde GÜNDEM OLDU Levon Kordonciyan’ın Serkan Çayoğlu’na yaptığı frak gündem oldu...
18.08.2022 Cadde
TFF'de kurullar tanıtıldı! Başkan Mehmet Büyükekşi yeni kararı açıkladı
TFF'de kurullar tanıtıldı! Başkan Mehmet Büyükekşi yeni kararı açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesinde görev yapan kurulların yeni dönem başkan ve üyelerinin tanıtılması için bir basın toplantısı düzenlendi.
20.07.2022 Süper Lig
İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU
İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen ‘En Etkin 50 CHRO’ araştırması kapsamında, Türkiye’de açıklanan 500 listeleri, borsaya kote şirketler, holdingler ve araştırmaya yapılan başvurular baz alınarak 1.500’ün üzerinde organizasyon belirlendi. Cirosal büyüklüğü, aktif büyüklüğü, çalışan sayısı, organizasyonun sektördeki repütasyonu yönlerinden araştırmaya dahil edilen 1.000’in üzerinde organizasyonun en üst düzey İnsan Kaynakları yöneticisine ulaşıldı. Adaylar belirlenirken, görev süresi 1 yıldan kısa olan ve araştırmada yer almak istemeyen CHRO’lar kapsam dışı bırakıldı. Adaylardan, performans ve iş deneyimlerine ek olarak; pandemi döneminde üstlendikleri sorumluluklar ve geçirdikleri değişimlere ilişkin bilgiler temin edildi. Temin edilen bilgiler, danışma kurulu tarafından analiz edildi. Danışma kurulunun oylama ve değerlendirmeleri sonucunda performanslarıyla dikkat çeken Türkiye’nin En Etkin 50 İK Yöneticisi belirlendi.
5.05.2022 Milliyet Executive
Son dakika haberleri: Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu görevden alındı
Son dakika haberleri: Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu görevden alındı Gelen son dakika haberine göre; Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile görevden alındı.
15.07.2021 Gündem
At yarışlarında 95. Gazi Koşusu heyecanı
At yarışlarında 95. Gazi Koşusu heyecanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 95'incisi yarın İstanbul'da yapılacak.
25.06.2021 Diğer
Kod maratonuyla gençlere destek
Kod maratonuyla gençlere destek Turkcell, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Dijital Sağlık ve Biyoinformatik Derneği işbirliği ve AstraZeneca’nın desteğiyle düzenlenen sağlık alanındaki yapay zeka hackathonu Medathon tamamlandı.
9.06.2021 Ekonomi
İstanbulspor - Altay: 0-1! Altay finale yükseldi
İstanbulspor - Altay: 0-1! Altay finale yükseldi TFF 1. Lig'de Adana Demirspor ve Giresunspor'un ardından Süper Lig'e çıkacak son takım play-off maçlarıyla belli oluyor. İlk maçı 3-2 kazanan Altay, İstanbulspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Altay'ın finaldeki rakibi Altınordu oldu.
23.05.2021 1.Lig
Son dakika haberi - Ziraat Türkiye Kupası, Antalyaspor'u 2-0 yenen Beşiktaş'ın!
Son dakika haberi - Ziraat Türkiye Kupası, Antalyaspor'u 2-0 yenen Beşiktaş'ın! Süper Lig'de cumartesi günü 16. şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Antalyaspor'u 2-0 yendi, sezonu çifte kupayla tamamladı. Siyah-beyazlı takımın gollerini 3. dakika Josef ve 30'da Rosier kaydetti.
19.05.2021 Türkiye Kupası
Son dakika haber: Bitlis'te son durum! 11 Şehit, 2 yaralı...
Son dakika haber: Bitlis'te son durum! 11 Şehit, 2 yaralı... Gelen son dakika haberine göre; Bingöl'den Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı arayarak bilgi aldı. Kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Erdoğan, şehitlere rahmet, ailelere ve TSK'ya başsağlığı diledi. Bakan Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile helikopter kazasına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Akar burada yaptığı açıklamada, "İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibi incelemelere bugün başlayacak. Bu elim olayın kesin nedeni ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecek." ifadelerini kullandı. Öte yandan şehit olan askerden birinin Elazığ'daki 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.
5.03.2021 Gündem
Şehitlerin evinde acı ve yas var
Şehitlerin evinde acı ve yas var Bitlis’teki helikopter kazasında şehit düşen askerlerin aileleri acı haberle yıkıldı. Gözyaşlarına boğulan şehit ailelerini yetkililer teskin etmeye çalıştı.
5.03.2021 Gündem
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de Gelen son dakika haberine göre; Bazı bakanlıklara, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğüne ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı.
14.10.2020 Gündem
Öncü kent Denizli
Öncü kent Denizli CUMHURBAŞKANLIĞI Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti...
16.02.2020 Ege
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri Anayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.
29.07.2019 Gündem
‘Çatı dava’da 141’er kez ağırlaştırılmış müebbet
‘Çatı dava’da 141’er kez ağırlaştırılmış müebbet FETÖ’nün darbe girişimini planlayan sözde ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyelerinin de aralarında bulunduğu 224 sanıklı Genelkurmay ‘çatı’ davasında 17 sanık, 141’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. FETÖ elebaşı Gülen ile 12 firari sanığın dosyası ayrıldı
21.06.2019 Gündem
Son dakika | Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na yeni isimler!
Son dakika | Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na yeni isimler! Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Tasarruf  Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Adli Tıp Kurumu, Milli Savunma Bakanlığı ve Sanayi  ve Teknoloji Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlıklarına Ahmet Minder ve Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanı Danışmanlıklarına ise Mariam Kavakcı ve Serkan Taranoğlu atandı.
8.01.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri