Ümit Özat

Ümit Özat

Defans mevkiinde görev alan eski Türk futbolcu ve teknik direktör. En son 2010-11 sezonunda Ankaragücü'nün teknik direktörlüğünü yapmıştır. Şu an Beyaz Tv'de Futbol yorumculuğu yapmaktadır.   Kulüp kariyeri   Ümit Özat, Gençlerbirliği'nde 1995-2000 yılları arasında toplam 166 resmi maçta 14.399 dakika forma giydi. 14 gol attı. Gençlerbirliği forması altında 4 Avrupa Kupası maçında 360 dakika oynadı. 2001-2002 sezonunda Gençlerbirliği'nde ilk önce Bursaspor'a oradan da Fenerbahçe takımına transfer edildi. Libero mevkiinde görev alan Ümit Özat, Christoph Daum'un Fenerbahçe teknik direktörlüğü sırasında oyun kurucu, ön libero ve en son olarak da sol bek mevkiinde görev verilmiştir. Fenerbahçe'de Roberto Carlos'dan önce sol bek olarak görev yapmıştır. 18 Mart 2003 tarihinde Fenerbahçe takım kaptanlığına getirildi. Fenerbahçe'deki ilk resmi maçı, 8 Ağustos 2001'de Glasgow Rangers ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu 1. maçıdır ve bu maçta 8 dakika görev yapmıştır. 25 Mayıs 2007 tarihinde Daum'un çalıştırdığı Bundesliga takımlarından FC Köln takımına transfer oldu. 2007-2008 sezonunda FC Köln takımında takım kaptanı oldu. 29 Ağustos 2008 tarihinde oynanan Karlsruhe maçında dili boğazına kaçtı ve sahada yere yığıldı. Alman doktorların başarılı müdahaleleriyle hayata döndü. Futbol hayatına devam edebileceği açıklandı. 11 Kasım 2008 tarihinde saat 5:00 sularında kalp ritmi bozukluğu şüphesiyle tekrar hastaneye kaldırıldı. 14 Mart 2009'da aldığı kararla sağlık sorunları nedeniyle futbolu bıraktığını açıkladı. FC Köln'de Christoph Daum'un yardımcısı olarak çalıştı. Fenerbahçe'de yardımcı antrenörluk yapmak için aday olmuştu. Millî takım kariyeri   53 kez milli takımlara çağrılan Ümit Özat, 12 kez Türkiye U-21, 41 kezde Türkiye formayı giymiş ve bu maçlarda 2 gol atmıştır. Türkiye Olimpik Millî Futbol Takımı ile 1997 yılında oynanan Akdeniz Oyunları katıldı ve final müsabakasında İtalya Olimpik Millî Futbol Takımı'na yenilerek ikincilik kazanan kadroda bulundu. Başarıları   Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu 2003/2004 Fenerbahçe 2004/2005 Fenerbahçe 2006/2007 Fenerbahçe Milli takım[değiştir | kaynağı değiştir] Akdeniz Oyunları: İkincilik (1): 1997 (Türkiye Olimpik Millî Futbol Takımı ile.) Dünya Kupası: Üçüncülük (1): 2002 (Türkiye Millî Futbol Takımı ile.)

Ümit Özat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.521 ümit özat haberi bulunmuştur.
Emre Belözoğlu şikayetçi olmuştu, Ümit Özat’a dava açıldı
Emre Belözoğlu şikayetçi olmuştu, Ümit Özat’a dava açıldı Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, eski Fenerbahçeli oyuncu Ümit Özat hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunu değerlendiren savcılık Özat hakkında, “hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
4.07.2023 Diğer
Galatasaray'a Marcao piyangosu!
Galatasaray'a Marcao piyangosu! Sezon başında Galatasaray'dan La Liga ekibi Sevilla'ya transfer olan Brezilyalı stoper, eski kulübüne para kazandırmaya devam ediyor.
1.06.2023 Galatasaray
Trabzonspor'un yıldızı Marek Hamsik futbolu bırakıyor! Bizzat açıkladı
Trabzonspor'un yıldızı Marek Hamsik futbolu bırakıyor! Bizzat açıkladı Trabzonspor’la sezon sonu sözleşmesi bitecek olan 35 yaşındaki Slovak futbolcu Marek Hamsik, kariyerine Trabzonspor’da son vereceğini açıkladı. Hamsik, “Benim için harika bir yolculuk oldu. Cumartesi günü Alanyaspor maçı Trabzonspor’da benim oynadığım son iç saha maçı olacak” dedi.
1.06.2023 Trabzonspor
Ümit Özat, Icardi için verdiği sözü tuttu, saçlarını kırmızıya boyattı
Ümit Özat, Icardi için verdiği sözü tuttu, saçlarını kırmızıya boyattı Eski Fenerbahçe kaptanı Ümit Özat ile Galatasaray'ın golcüsü Mauro Icardi arasındaki söz düellosunda flaş gelişme yaşandı. Özat, Arjantinli yıldız için verdiği sözü tuttu.
1.06.2023 Galatasaray
Süper Lig şampiyonu Galatasaray'dan dev transfer hamlesi! 42 milyon euroluk sol bek ısrarı
Süper Lig şampiyonu Galatasaray'dan dev transfer hamlesi! 42 milyon euroluk sol bek ısrarı Erden Timur ve Okan Buruk'un ortak hamleleri sonrası transferde büyük başarı yakalayan Galatasaray'da kurmaylar gelecek sezon adına çalışmalarına hız verdi. Devler Ligi'nde gruplara kalmak isteyen sarı-kırmızılıların gündemine 42 milyon euroluk sol bekin geldiği öğrenildi.
1.06.2023 Galatasaray
ÖZEL | Canlı yayında Icardi'yi açıkladı! İşte Galatasaray'ın masadaki teklifi
ÖZEL | Canlı yayında Icardi'yi açıkladı! İşte Galatasaray'ın masadaki teklifi Süper Lig'de Ankaragücü'nü yenerek şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'da gündem maddesi Icardi ve takımdan ayrılacak isimler. Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzar Dindar, Fenerbahçe derbisiyle ilgili kulis bilgilerini paylaşırken sarı-lacivertli golcü Valencia ile ilgili iddiada bulundu.
31.05.2023 Galatasaray
Sacha Boey'e Fransa U21 Takımı'ndan davet
Sacha Boey'e Fransa U21 Takımı'ndan davet Galatasaray'da bu sezon başarılı performansıyla dikkat çeken Sacha Boey, Fransa'nın U21 Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer aldı.
31.05.2023 Galatasaray
Ümit Özat'tan Mauro Icardi'ye cevap: Büyük futbolcusun ama...
Ümit Özat'tan Mauro Icardi'ye cevap: Büyük futbolcusun ama... Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Ümit Özat'ın "Icardi ligde 20 gole ulaşsın saçlarımı sarı-kırmızıya boyarım" iddiası sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Ümit Özat'tan yanıt gecikmedi.
31.05.2023 Futbol
Ümit Özat'tan Mauro Icardi'ye cevap: Büyük futbolcusun ama...
Ümit Özat'tan Mauro Icardi'ye cevap: Büyük futbolcusun ama... Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Ümit Özat'ın "Icardi ligde 20 gole ulaşsın saçlarımı sarı-kırmızıya boyarım" iddiası sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Ümit Özat'tan yanıt gecikmedi.
31.05.2023 Galatasaray
Barcelona'dan Inaki Pena'ya son teklif! Kararı bekleniyor
Barcelona'dan Inaki Pena'ya son teklif! Kararı bekleniyor Barcelona ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan ve adı Galatasaray ile de anılan Inaki Pena, geleceğiyle ilgili karar aşamasına geldi. Katalan devi son teklifini yapıp beklemeye geçti.
6.05.2023 İspanya La Liga
Galatasaray'da Beknaz Almazbekov'dan Fenerbahçe iddialarına cevap geldi!
Galatasaray'da Beknaz Almazbekov'dan Fenerbahçe iddialarına cevap geldi! Galatasaray'da bu sezon performansıyla dikkat çeken 17 yaşındaki Beknaz Almazbekov profesyonel sözleşmesi olmadığı için sezon sonunda istediği takıma gidebiliyor. U19 Ligi'nde sezonun tamamlanmasının ardından Kırgız oyuncu için bomba Fenerbahçe iddiası gündeme geldi. Beknaz Almazbekov sosyal medya hesabından Fenerbahçe iddialarını cevapladı.
6.05.2023 Galatasaray
Ergin Ataman'ın yerine Yunan koç iddiası! İstanbul'a geldi
Ergin Ataman'ın yerine Yunan koç iddiası! İstanbul'a geldi Panathinaikos ile anlaşan Ergin Ataman'ın yerine yeni antrenör arayan Anadolu Efes'in listesindeki Yunan başantrenör İstanbul'a geldi.
Fenerbahçe'nin Giresunspor maçı kamp kadrosu belli oldu
Fenerbahçe'nin Giresunspor maçı kamp kadrosu belli oldu Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Giresunspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin kamp kadrosu belli oldu.
6.05.2023 Fenerbahçe
İstanbul'da ürüyor, tüm Türkiye'de görüldü! 'Yara açan sivrisinek' tehlikesi
İstanbul'da ürüyor, tüm Türkiye'de görüldü! 'Yara açan sivrisinek' tehlikesi İstanbul'a yerleşen Asya kaplan sivrisineği, yaz aylarına yaklaşılırken herkesi şimdiden tedirgin etmeye başladı. Sivrisinek ısırması sonucu fil hastalığı yani lenfödeme yakalanan güvenlik görevlisi İbrahim Nadir Karaoğlanoğlu'nun geçen ay hayatını kaybetmesi ise sivrisinekleri bir kez daha gündemin üst sıralarına taşıdı. "Tüm Türkiye'de görülüyor" diyen Prof. Dr. Hüseyin Çetin'in artan sivrisinek riskiyle ilgili bir de tavsiyesi var.
6.05.2023 Gündem
Euroleague play-off 4. maçların MVP'si Walter Tavares oldu
Euroleague play-off 4. maçların MVP'si Walter Tavares oldu THY Euroleague play-off 4. maçların en değerli oyuncusu (MVP) Real Madrid'in başarılı basketbolcusu Walter Tavares oldu.
Igor Tudor için bomba iddia! Efsanesi olduğu kulübe dönebilir
Igor Tudor için bomba iddia! Efsanesi olduğu kulübe dönebilir Bir dönem Süper Lig'de Karabükspor ve Galatasaray'ı da çalıştıran Hırvatk teknik direktör Igor Tudor, Marsilya ile unutulmaz bir sezon geçiriyor. İspanyol basını, Hırvat teknik adamın muhtemel yeni adreslerini okuyucularına aktardı.
6.05.2023 Fransa Ligue 1
Yıldırım çarpınca 3 bin metre yükseklikten düştü! Babasının anlattıkları sayesinde kurtuldu
Yıldırım çarpınca 3 bin metre yükseklikten düştü! Babasının anlattıkları sayesinde kurtuldu Annesiyle Lima'dan Pucallpa'ya giden LANSA Flight 50 uçağına bindi. Sonrasında yaşananlar ise akıllara durgunluk veren cinstendi. Çünkü havalanan uçağı bir süre sonra yıldırım çarptı. Bu durum motorun alev almasına ve uçağın bir kısmının kırılmasına neden oldu. Uçak aldığı hasar sonucu aniden alçaldı ve havada parçalanarak 3 bin metreden yere çakıldı. Ancak 17 yaşındaki genç kız, babasının söyledikleri sayesinde uçaktaki 93 yolcu ve 6 mürettebattan hayatta kalan tek kişi olmayı başardı.
6.05.2023 Dünya
Ümit Özat'tan olay şampiyonluk yorumu! 'Galatasaray raydan çıktı, o iş bitti'
Ümit Özat'tan olay şampiyonluk yorumu! 'Galatasaray raydan çıktı, o iş bitti' Uzun yıllar Fenerbahçe forması giyen ve kariyerini Köln'de tamamlayan Ümit Özat eski Milli futbolcu Ümit Özat, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'nin ve diğer takımların güncel durumunu değerlendiren Özat, şampiyonluk yarışı hakkında çok konuşulacak bir yorumda bulundu. İşte detaylar...
6.05.2023 Fenerbahçe
70 yıl sonra ilk defa ortaya çıktı! Kral Charles'ın 'Kader Taşı'
70 yıl sonra ilk defa ortaya çıktı! Kral Charles'ın 'Kader Taşı' Annesi Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından İngiltere'de tahta oturan Kral Charles'ın taç giyme töreni bugün gerçekleşecek. Milyonlarca kişi tarafından takip edilen törende ise şimdiden dikkatleri çeken detay 'Kader Taşı' oldu. Törenin olmazsa olmazı, yüzlerce yıllık geleneğin parçası olan bu taşın uzun ve karmaşık geçmişi merak uyandıracak türden.
6.05.2023 Dünya
Ümit Özat'ın acı günü! Babası vefat etti
Ümit Özat'ın acı günü! Babası vefat etti Bir dönem Fenerbahçe kaptanlığı yapan eski futbolcu ve teknik direktör Ümit Özat bir süredir tedavi gören babasının vefat ettiğini açıkladı.
26.01.2023 Diğer
Mert Aydın'ın kaleminden Dünya Kupası serüveni! Türkiye için unutulmaz
Mert Aydın'ın kaleminden Dünya Kupası serüveni! Türkiye için unutulmaz Güney Kore ile Japonya’nın ev sahipliğindeki Dünya Kupası’nda Türkiye de vardı. Şampiyon Brezilya ile iki kez kesişen yollarda ay-yıldızlılar, ev sahibi Güney Kore’yi 3-2 ile geçerek dünya üçüncülüğü apoletine ulaştı. Şenol Güneş’in öğrencileri, bronz madalyayı taktı.
30.10.2022 Dünya Kupası
Türkiye-Kanada: 3-0
Türkiye-Kanada: 3-0 FIVB Dünya Şampiyonası'nda oynadığı son 5 maçını da kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Kanada'yı da set vermeden devirdi. Sırbistan'ın Dominik Cumhuriyeti'ni 3-0 yenmesinin ardından Sultanlar, FIVB Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.
6.10.2022 Voleybol
Beşiktaş'ta Josef de Souza'ya sürpriz talip! Görüşme kararı aldılar
Beşiktaş'ta Josef de Souza'ya sürpriz talip! Görüşme kararı aldılar Siyah-beyazlı kulüple sezon sonunda mukavelesi sona erecek olan Josef de Souza ile ilgili sürpriz transfer gelişmesi yaşandı. Deneyimli orta saha oyuncusuyla görüşme kararı aldılar.
6.10.2022 Beşiktaş
Galatasaray, UEFA Gençlik Ligi'nde turladı! Beknaz'dan müthiş gol
Galatasaray, UEFA Gençlik Ligi'nde turladı! Beknaz'dan müthiş gol Galatasaray U19 Takımı, UEFA Gençlik Ligi'nde konuk ettiği Rumen rakibi Csíkszereda'yı 4-0 yenerek tur atladı. İki kez ağları sallayan genç yetenek Beknaz Almazbekov'un golü ayakta alkışlandı.
5.10.2022 Galatasaray

Benzer Haber Etiketleri

Ümit Özat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.