Üniversiteye Giriş

Üniversiteye Giriş

Son dakika Üniversiteye Giriş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Üniversiteye Giriş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Üniversiteye Giriş haber sayfamızda...

Üniversiteye Giriş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.583 üniversiteye giriş haberi bulunmuştur.
Tatil bitti, okullarda ders zili çaldı
Tatil bitti, okullarda ders zili çaldı İlk ve ortaöğretim kurumlarında, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili sona erdi.
15.04.2024 Eğitim
Uzmanı sınava girecek öğrencileri uyardı: Konu eksiklerinizi tamamlayın
Uzmanı sınava girecek öğrencileri uyardı: Konu eksiklerinizi tamamlayın Ramazan Bayramına da denk gelen 9 günlük ara tatil için öğrencilere çeşitli önerilerde bulunan Eğitimci Adil Kurt, bu tatilin lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencileri açısından çok iyi bir fırsat olduğunun altını çizdi.
5.04.2024 Eğitim
Çocuğunuzu anlamanın yolları
Çocuğunuzu anlamanın yolları Çocukla sağlıklı bir iletişim kurabilmek için onu dinlemek, yaşadıklarını duygularını anlamaya çalışmak çok önemli.
25.03.2024 Eğitim
YÖK ve MEB, YKS soru havuzu oluşturacak
YÖK ve MEB, YKS soru havuzu oluşturacak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversiteye giriş için düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) soru havuzu için ortak çalışacak.  
21.02.2024 Gündem
Arnavutluk ile önemli anlaşmalar imzalandı! Erdoğan: İlişkilerimizin zehirlenmesine fırsat vermeyeceğiz
Arnavutluk ile önemli anlaşmalar imzalandı! Erdoğan: İlişkilerimizin zehirlenmesine fırsat vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Arnavutluk'un FETÖ ile mücadelesine değinerek "İlişkilerimizi zehirlemek için her yolu deneyen şer şebekesine fırsat vermeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
21.02.2024 Gündem
‘Gerçek gibi’ sınavlara MEB’den engel
‘Gerçek gibi’ sınavlara MEB’den engel Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise ve üniversiteye giriş sınavlarının gerçeğini aratmayacak “simülasyon”unu düzenleyen kurumlarla ilgili bir adım attı.
15.02.2024 Gündem
YKS Ne Zaman? 2024 TYT-AYT-YDT Hangi Tarihe Denk Geliyor?
YKS Ne Zaman? 2024 TYT-AYT-YDT Hangi Tarihe Denk Geliyor? YKS, Türkiye'deki birçok öğrencinin üniversiteye giriş için beklediği önemli bir sınavdır. Sınav AYT, TYT ve YDT olmak üzere üç sınavdan oluşur. Seçtikleri alanlara göre farklı derslerden sorumlu olan öğrenciler sınav puanına göre üniversiteye yerleşir. Sınav hazırlığındaki öğrencilerin gündemi haline geline başlıklardan birisi de ‘YKS ne zaman yapılacak’ sorusudur. 2024 yılında sınava hazırlanan öğrencilerin ‘YKS hangi tarihe denk geliyor?’ başlığı önemlidir.
5.01.2024 Eğitim
2024 yine sınavlarla geçecek
2024 yine sınavlarla geçecek Her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınavlara milyonlarca öğrenci katılıyor. Bu yıl liselere geçiş sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran’da yapılacak.
5.01.2024 Gündem
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları AYT lisans eğitimi almak isteyen lise son sınıf veya lise mezunu kişilerin girdiği sınavdır. YKS’nin 2. Oturumu olan AYT sınavına girmek için öncelikle TYT sınavına girmek şarttır. AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS’nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır. 180 sınav barajını geçen öğrenciler 4 yıllık lisans tercihi yapmaya hak kazanırlar. 2024 AYT konularını merak ediyorsanız konu ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
6. Sınıf Matematik Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 6. Sınıf Matematik Dersi Müfredatı 2023-2024
6. Sınıf Matematik Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 6. Sınıf Matematik Dersi Müfredatı 2023-2024 Öğrencilerin 1. sınıftan almaya başladığı matematik dersi lise ve üniversite hayatları boyunca karşılarına çıkar. Özellikle liseye geçiş sınavı LGS ve üniversiteye giriş sınavları TYT ve AYT sınavlarının vazgeçilmez konularından biri de matematiktir. Pek çok öğrencinin zorlandığı matematik ders konuları sınıf derecesine göre farklılık gösterir. 6. sınıf matematik konuları toplamda 16 tanedir. 2023-2024 yılında 1. dönem ve 2. dönem 6. sınıf matematik dersi müfredatı için “6. Sınıf Matematik Konuları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
TYT Konuları 2024: TYT Matematik, Türkçe, Biyoloji, Fizik, Coğrafya, Kimya, Tarih Konuları ve Dağılımı
TYT Konuları 2024: TYT Matematik, Türkçe, Biyoloji, Fizik, Coğrafya, Kimya, Tarih Konuları ve Dağılımı TYT, üniversite giriş sınavı olan YKS’nin ilk oturumdur. Her yıl binlerce öğrenci üniversiteye girmek için bu sınava tabi tutulur. 2. oturum AYT ve 3. YDT sınavlarına hak kazanmak isteyen öğrencilerin bu sınava girmesi zorunludur. Aksi taktirde diğer oturum sınavlarına giremezler. Lisan eğitimi almak isteyen öğrencilerin girdiği TYT konuları arasında matematik, Türkçe, biyoloji, fizik, coğrafya, kimya, tarih, din kültürü ve felsefe yer almaktadır. ÖSYM tarafından uygulanan TYT’de toplamda 120 soru bulunur ve sınava giren öğrencilerin toplam süresi ise 135 dakikadır. 2024 yılında TYT konuları hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.01.2024 Eğitim
YKS 2024 NE ZAMAN? Tarihler belli oldu! 2024 YKS TYT AYT üniversiteye giriş sınavı ne zaman ve hangi tarihte yapılacak?
YKS 2024 NE ZAMAN? Tarihler belli oldu! 2024 YKS TYT AYT üniversiteye giriş sınavı ne zaman ve hangi tarihte yapılacak? 2024 YKS sınav ve başvuru tarihleri sınava girecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. Heyecanla beklenen YKS üniversite sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM tarafından duyuruldu. TYT - AYT - YDT olmak üzere üç aşamadan meydana gelen üniversite sınavı için tarihler ÖSYM'nin sitesinde yer alıyor. Peki, 2024 YKS ne zaman, üniversite sınavı başvuruları başladı mı ve başvuru nasıl yapılır? 2024 YKS TYT AYT üniversiteye giriş sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte 2024 ÖSYM sınav takvimi...
21.12.2023 Bilgi Rehberi
Altın Gençler ödüllendirildi
Altın Gençler ödüllendirildi Türkiye İş Bankası, üniversiteye giriş sınavında üstün başarı gösteren öğrencilere yönelik 1971’de başlattığı “Altın Gençler” uygulaması çerçevesinde 2022 ve 2023 yıllarında Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) üstün başarı gösteren 194 öğrenciyi ödüllendirdi.
10.11.2023 Eğitim
Formasyon Nedir, Nasıl Alınır? Formasyon Kalktı Mı, Devam Ediyor Mu??
Formasyon Nedir, Nasıl Alınır? Formasyon Kalktı Mı, Devam Ediyor Mu?? Formasyon Eğitim Fakültesi mezunu olmayan kişilerin öğretmen olabilmesini sağlayan bir belgedir. Gerekli eğitimleri tamamlayan bireylere öğretmenlik hakkında teknik bilgiler verilir ve kişi öğretmenlik mesleğini yapmak için yetkinlik kazanır. Formasyon derslerinde kişilere öğretmenlik mesleğine uygun dersler verilir. Ancak formasyon almak için bazı şartlar bulunur. Öncelikle MEB ve YÖK tarafından belirlenen şartlara uygun olmak gerekir. Formasyon nedir, nasıl Alınır? Formasyon Kalktı Mı?” içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
26.09.2023 Eğitim
YÖK açıkladı! İşte bu yıl üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı
YÖK açıkladı! İşte bu yıl üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YKS Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşenlerin toplam sayısını açıkladı.
19.08.2023 Gündem
Son dakika: YKS tercih sonuçları açıklandı!
Son dakika: YKS tercih sonuçları açıklandı! Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı.
19.08.2023 Gündem
Akif’ten 10 almak
Akif’ten 10 almak İstiklâl Marşı’mız ve Sefahat’in unutulmaz şairi Mehmet Akif Ersoy, yaşadığı dönemin çok yönlü aydınlarındandı.
13.08.2023 Gündem
500 öğrenciye burs verecek
500 öğrenciye burs verecek Eczacıbaşı Topluluğu, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı itibarıyla 500 üniversiteli gence destek olmak amacıyla Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Bursu Programı’nı başlattı.
4.08.2023 Eğitim
Çoban Muhammet LGS'de Türkiye ikincisi oldu! Ailesi başarının altındaki gerçekleri anlattı
Çoban Muhammet LGS'de Türkiye ikincisi oldu! Ailesi başarının altındaki gerçekleri anlattı Elazığ'da yaşayan 14 yaşındaki Muhammet Halil Yazar, yaylada çobanlık yaparak LGS'ye hazırlandı. Keçilerini otlatırken ders çalışan çocuk, sınavda Türkiye ikincisi oldu. Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ni kazanarak herkesi gururlandıran Muhammet Halil’in ailesi ise mutlu olduklarını belirterek, bundan sonraki sürekte izleyecekleri yolu anlattı.
27.07.2023 Gündem
Konteyner kentte yaşama tutundular
Konteyner kentte yaşama tutundular Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük hasar verdiği Gaziantep’in İslahiye ilçesinde kurulan Kalyon Konteyner Kent, 3 bin depremzedeye yeni yuva oldu. 52 bin metrekarelik alana kurulu yerleşim yerinde, okul, yemekhane, çamaşırhane, kuaför, hamam gibi yaşayanların tüm ihtiyaçlarına yönelik sosyal tesisler bulunuyor.
7.04.2023 Gündem
Doğru ders çalışan hedefe ulaşıyor
Doğru ders çalışan hedefe ulaşıyor Lise ve üniversite sınavlarına kısa bir süre kaldı. Öğrenciler hedefledikleri puanı alabilmek için eksik konuları tamamlamaya çalışıyor. Başarıya giden yol, doğru ders çalışmaktan geçiyor. Bunun için öğrenmeden keyif almak ve iyi okuyucu olmak şart.
5.04.2023 Eğitim
MEB, tüm olanaklarıyla deprem bölgesinde
MEB, tüm olanaklarıyla deprem bölgesinde Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen depremin ilk gününden itibaren MEB de tüm personeliyle birlikte sahada hizmet veriyor. Bölge için yaklaşık 27 milyon sıcak yemek, 26 milyon ekmek ürettiklerini kaydeden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 460 bin vatandaşa barınma hizmeti sunduklarını açıkladı. Psikososyal desteğe öncelik veren Bakanlık konteyner kentlerde prefabrik okullar ve sınavlara hazırlanan öğrencilere kitap dağıtımıyla zor şartlara rağmen bölgede eğitimi sürdürüyor.
26.02.2023 Gündem
Deprem bölgesindeki 4.3 milyon öğrenci için formüller aranıyor
Deprem bölgesindeki 4.3 milyon öğrenci için formüller aranıyor Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen 10 ilde kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ilde ilk ve ortaöğretimde yaklaşık 4 milyon öğrenci okuyor, 200 bin civarında da öğretmen görev yapıyor. Üniversitelerde de 300 binin üzerinde öğrenci ve 15 bin akademisyen bulunuyor.
11.02.2023 Gündem
Batu Alıcı 1 milyonluk ödülü kazandı mı? Kim Milyoner Olmak İster'de heyecanlı anlar
Batu Alıcı 1 milyonluk ödülü kazandı mı? Kim Milyoner Olmak İster'de heyecanlı anlar Kim Milyoner Olmak İster adlı bilgi yarışmasına katılan 20 yaşındaki Batu Alıcı 1 milyonluk soruyu açtırdı. Dede Korkut hikayeleriyle ilgili soruda uzun bir süre düşünen Batu'nun kararını izleyecilerle merakla bekledi. İşte programda yaşananlar ve 1 milyonluk sorunun yanıtı...
12.12.2022 Gündem
Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi an! 3 yıl sonra ilk kez 1 milyonluk soru
Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi an! 3 yıl sonra ilk kez 1 milyonluk soru Kim Milyoner Olmak İster adlı bilgi yarışmasına katılan 20 yaşındaki Batu Alıcı ismindeki genç üniversiteli 3 yıl aradan sonra ilk kez 1 milyon değerindeki büyük ödüle kadar geldi. Herkesi ekranlara kilitleyen Alıcı, büyük heyecan yarattı. İşte geceye damga vuran detaylar ve Alıcı'nın 1 milyon TL'ye kadar verdiği cevaplar...
5.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Üniversiteye Giriş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.