Pandemi sürecinin uzaması yeme bozukluklarını tetikliyor
Pandemi sürecinin uzaması yeme bozukluklarını tetikliyor Günlük yaşam koşturması ve gelecek kaygısı derken, özellikle pandemi sürecinin uzaması, vaka sayılarındaki yükselme, sevdiklerini kaybetme korkusu ve sosyal dünya ile kopan irtibat, bütün hayatı etkilemiş durumda. Yeme bozukluklarının altında yatan sebeplerden birinin de duyguları sağlıklı şekilde yönetmekte zorluk çekmek olduğunu belirten Psikolog Dr. Feyza Bayraktar, pandemi sürecinde yeme bozukluğu görülme oranında artış yaşandığını ve stresi sağlıklı şekilde yönetememenin, fazla yemeye ve kilo alımına sebep olabileceğini söylüyor.
27.12.2021 Diyetler
TMU tedavisi ile hafızayı silmek mümkün mü?
TMU tedavisi ile hafızayı silmek mümkün mü? Türkçeye "Sil Baştan" olarak çevrilen "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind" filmindeki gibi çoğu kişi, anılarını sildirmek istiyor. Peki, Transkraniyal Manyetik Uyarım (TMU) tedavisiyle hafızayı silmek mümkün mü? Hafızanın silinmesinin mümkün olmadığını belirten uzmanlar, “Hafızanın belli bir anıya yönelik olarak silinmesi zaten tıbben olanaksız" dedi
11.12.2019 Ruh Sağlığı
Uluslararası bilim insanları ile iletişimciler yeme bozukluklarını tartıştı
Uluslararası bilim insanları ile iletişimciler yeme bozukluklarını tartıştı Sabri Ülker Vakfı, "Uluslararası Beslenme ve Sağlık İletişim Programı"nın üçüncüsünü 5-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da düzenledi. Alanında uzman bilim insanları ile iletişimcileri buluşturan ve bir medya atölyesiyle tamamlanan program, bu yıl “Yeme Bozuklukları: Sağlık Etkileri ve Sağlığın Geliştirilmesi İçin Etkili İletişim” temasıyla gerçekleştirdi
Bulimia nedir? Bulimia hastalığının belirtileri nelerdir?
Bulimia nedir? Bulimia hastalığının belirtileri nelerdir? Yeme bozukluğu rahatsızlıklarından biri olan bulimia nedir? Bulimia hastalığının belirtileri nelerdir? Birçok nedene bağlı olan bulimia hastalığını neler tetikler?
27.05.2019 Hayat
Dikkat! 13-14 yaş çok tehlikeli!
Dikkat! 13-14 yaş çok tehlikeli! Yapılan pek çok araştırma, erkek ergenlerin yaklaşık olarak üçte birinin, genç kızların ise yarısının kendilerini şişman bulduğunu gösteriyor.
3.12.2014 Ebeveyn
Yeme davranışı bozukluğu kısırlık nedeni
Yeme davranışı bozukluğu kısırlık nedeni CÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koçoğlu: "Genç kızlarımızın mankenlere benzeme ve ince görünümlü olma arzuları, yeme davranışı bozukluklarına neden oluyor"
19.06.2013 Aile