Son dakika yeme bozuklukları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yeme bozuklukları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yeme bozuklukları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 392 yeme bozuklukları haberi bulunmuştur.
Aşırı zayıflığa karşı alarmFransa’nın dijital medya bakanı Clara Chappaz, TikTok’da genç kadınlar arasında aşırı zayıflığı teşvik eden “SkinnyTok” (ZayıfTok) akımıyla ilgili endişelerini ülkenin dijital gözlemcisine ve Avrupa Birliği’ne (AB) bildirdi.
Paris Hilton’dan Lily Collins'e... Hollywood modası 'taşıyıcı annelik'Paris Hilton’dan sonra oyuncu Lily Collins’in de “taşıyıcı annelik” yöntemiyle çocuk sahibi olması tartışma yarattı. Bazılarına göre, yıldızların vücutlarının deforme olmaması için çocuğunu başkasına taşıtması etik değil!
Kalori hesaplamayı artık bırakınEtler, tavuklar, meyveler, sebzeler… Her birini yiyince sindirim sistemimiz genellikle farklı tepkiler veriyor, kimi zaman 4-5 saat boyunca karnımızda bir ağırlık hissederken kimi zaman yemek yedikten yarım saat sonra bile yeniden acıkmış gibi hissediyoruz.
Acıkmadığım halde neden durmadan yemek yiyorum? Çözümü çok kolayDuygusal yeme, stres, üzüntü, yalnızlık veya mutluluk gibi duygusal durumlara yanıt olarak yeme davranışını tetikliyor. Diyetisyen Mehtap Yakut Yiğit, bireylerin acıkmadığı halde sürekli yemek yeme isteğinin psikolojik olduğunu ve bu durumu yenmenin zor olmadığını belirtti.
‘Kadınsal sorun’ deyip geçmeyin! Adet düzensizliğiyle kendini belli ediyorBaş ve şiddetli karın ağrısı, şişkinlik, yeme bozuklukları, ağlama atakları. Halk arasındaki adıyla ‘adet dönemi’ fiziksel rahatsızlığın yanı sıra ruhsal sıkıntıları da beraberinde getirebiliyor. Adet düzensizliğinde bazı sinyallere çok dikkat edilmesi gerektiğini ve mutlaka doktora danışılması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ezgi Darıcı Kurt o sinyalleri anlattı.
“Psikolojik destek almayı zayıflık olarak görmesinler”Bir yıldır sahada çalışan Türk Psikologlar Derneği Deprem Koordinasyon Kurulu Başkanı psikolog Caner Çakır, “Verebileceğim en önemli tavsiye psikolojik destek almayı bir zayıflık olarak görmemeleri,” diyor.
Nobelli şair Glück hayatını kaybettiNobel Edebiyat Ödülü sahibi ABD’li şair Louise Glück hayatını kaybetti. 80 yaşındaki Glück’ün bir süredir kanserle mücadele ettiği açıklandı.
Siz de kurbanı olmayın! Akıllı telefon düşünce dünyanızı bakın nasıl değiştiriyorTeknoloji artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Günlük hayatta olmazsa olmaz haline gelen akıllı cihazlar hayatı önemli derecede kolaylaştırıyor olsa da bu cihazların neden olduğu bir dizi olumsuz durumda mevcut. Akıllı teknolojilerin faydaları ve zararlarına değinen Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, bu cihazlarda ideal kullanımın dışına çıkıldığında hayatı olumsuz etkileyen yan etkilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Hayal Köseoğlu: 'Dismorfik Bozukluğu' ve 'Bulimia Nervoza' ile mücadele ettimBir döneme damga vuran 'Aşk-ı Memnu' dizisinde canlandırdığı 'Pelin' karakteriyle hafızalara kazınan Hayal Köseoğlu, sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor. Köseoğlu, son olarak itirafıyla dikkat çekti. Ödül gecesine kendi tasarladığı elbiseyle çıkan oyuncu, kıyafetinin üzerine yazdığı yazıya da açıklık getirdi.
Nasıl ayağa kalkacağız?Psikolog Doç. Dr. Zeynep Tüzün afet sonrasında psikososyal destek alanların, travmayı daha kolay atlatarak, normal yaşantılarına dönebildiğini söylüyor.
‘Sağlık çalışanları şiddetin ilk tanığı’Ev içinde, iş yerinde, sokakta her türlü şiddetle karşı karşıya kalan kadınlar, sağlık hizmetini ulaşmak için de mücadele yürütmek zorunda.
Kadına el kal-ka-mazKadına yönelik şiddete karşı mücadelesini sürdüren İçişleri Bakanlığı, ‘Kadına El Kalkamaz’ sloganıyla Türkiye’nin dört bir köşesinde bilgilendirme çalışması başlattı.
Kısa Kısa CaddeModa rüzgarıAdana Moda Haftası Tarihi Taşköprü ve Adana Seyhan Otel’de gerçekleşen muhteşem defilelerle moda ve sanat dünyasının önemli simalarını ağırladı...
Kısa Kısa CaddeSanata destekTAV Havalimanları’nın, misafir ağırlama ile özel yolcu salonu işletmeciliği alanındaki gelirlerini yaratan iştiraki TAV İşletme Hizmetleri, sanata olan desteğini sürdürüyor...
Güzellik algısını aileler belirliyor Araştırmalar, 3 ile 8 yaş arasındaki çocukların dış görünüşlerini değerlendirirken ailelerin çok önemli olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar 5 yaşındaki kız çocuklarının bile diyet yapma eğiliminde olduğunu söyledi.
Yelda Başaran: ‘Şan, şöhret ve para hırsım yok’Uzman Psikolog&Psikoterapist ve Yeme Bozuklukları Danışmanı Yelda Başaran, “Sağlıkçılar, danışanlarını yürüyen cüzdan olarak görmemeli... Şan, şöhret ve para gibi hırslarım yok. Tek derdim iyi bir insan olabilmek” diyor.
Bayram tavsiyesiUzman Psikolog ve Yeme Bozuklukları Danışmanı Yelda Başaran, ‘Oturduğunuz Yerde Zayıflamak İster Misiniz?’ kitabında, ‘Bayram Ziyaretlerinde Sunulan İkramlara Karşı Yapılması Gerekenler’ adlı özel bir bölüm yayınladı.
Travma sonrası stres bozukluğuna dikkat!Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) hemen hemen herkes tarafından bilinen yaygın psikolojik problemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilindiği üzere travmatik bir olay yaşamış olan her bireyde travma sonrasında tepkiler gelişebilir. Ancak travmatik olaylara karşı verilen bu tepkiler genellikle kısa süre içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Kişinin verdiği bu tepkilerin çok daha uzun sürmesi halinde travma sonrası stres bozukluğu durumundan şüphelenilebilir. Ancak bu psikolojik problem tedavi edilebilir bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Bunun için ise elbette uzman bir hekime danışmak şarttır. Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik konu hakkında bilgiler verdi.
Yeme Bozuklukları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.