Yerli Ürün

Yerli Ürün

Son dakika yerli ürün haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yerli ürün gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yerli ürün haber sayfamızda...

Yerli Ürün

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.623 yerli ürün haberi bulunmuştur.
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın'
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın' Liseyi birincilikle bitiren Ahmet Fuat Yalçın, makine mühendisliği okuduktan sonra hemen yüksek lisans eğitimine başladı. İşte hayatını değiştiren gelişme tam da burada yaşandı. Tezini yenilenebilir enerji üzerine yapan genç adamın aklına, güneş panellerini perdeye dönüştürme fikri geldi. Her mekanda kullanılabilen, hiçbir yere başvuru yapmadan direkt kullanılabilen perde rahatlıkla 28 saat televizyon, 14 saat buzdolabı ve 2 saat fırın çalıştırabiliyor!
4.04.2024 Yaşam
Hayatımız çeyrek asırdır çok daha temiz, çok daha hijyenik… İşte değişimin hikayesi!
Hayatımız çeyrek asırdır çok daha temiz, çok daha hijyenik… İşte değişimin hikayesi! Türkiye pazarına ilk yoğun kıvamlı çamaşır suyunu 1999 yılında getiren Domestos, 2024 yılı itibarıyla 25. yılını geride bırakarak hanelerin hijyen ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor. Bugün ülkemizde her 10 evden 7’sinde tercih edilen marka, çeşitli tüketici araştırmalarında da kendi kategorisinde öne çıkmayı başarıyor.
26.03.2024 Advertorial
İmamoğlu, Ümraniye - Ataşehir - Göztepe metro hattının test sürüşüne gerçekleştirdi
İmamoğlu, Ümraniye - Ataşehir - Göztepe metro hattının test sürüşüne gerçekleştirdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye - Ataşehir - Göztepe metro hattının test sürüşünü gerçekleştirdi. İmamoğlu, aldığı brifingin ardından açıklamalarda bulundu.
14.03.2024 Gündem
5G mobil şebekesini görücüye çıkarıyor
5G mobil şebekesini görücüye çıkarıyor Türk Telekom, yerli teknoloji firmaları i2i Systems, NaraXR ve IQVizyon iş birliği ile Ankara’nın sanayi bölgesi OSTİM’de hayata geçirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli endüstriyel 5G mobil şebeke ve Endüstri 4.0 uygulamaları projesini, mobil teknoloji endüstrisinin en prestijli organizasyonlarından biri olan ve 26-29 Şubat tarihlerinde İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtacak.
22.02.2024 Ekonomi
Genç şefler ilham verecek
Genç şefler ilham verecek Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table tarafından organize edilen ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın kazananları belli oldu.
27.12.2023 Ekonomi
'İlk 10 ayda ithalat 20,4 milyar dolara yükseldi'
'İlk 10 ayda ithalat 20,4 milyar dolara yükseldi' Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “2020 yılının ilk 10 ayında 12,1 milyar dolar tarım ve gıda ürünü ithalatı yapılırken 2023 yılının aynı döneminde ithalat 20,4 milyar dolara yükseldi” dedi.
17.12.2023 Ekonomi
126 tedbir yerli ürünü koruyor
126 tedbir yerli ürünü koruyor Ticaret Bakanlığı, yürürlükte olan 126 adet anti-damping ve anti-sübvansiyon tedbirleri ile yerli üreticileri ithalat kaynaklı haksız uygulamalara ve tehditlere karşı ticaret politikası savunma araçları ile koruyor.
15.08.2023 Ekonomi
Türkiye kıyılarında Kabotaj Bayramı coşkusu
Türkiye kıyılarında Kabotaj Bayramı coşkusu Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 97’nci yılı Yurt genelindeki kıyılarda dün coşkuyla kutlandı.
2.07.2023 Gündem
TOKİ inşaatlarında yerli malı ürün kullanımı yüzde 100'e ulaştı
TOKİ inşaatlarında yerli malı ürün kullanımı yüzde 100'e ulaştı İnşaatlarda yerli malı ürün kullanımı TOKİ inşaatlarında yüzde 100'e, yap-satlar da ise yüzde 97'ye ulaştı. Sektör temsilcileri, yerli malı ürünlerin hem daha ucuz ve kaliteli olduğunu hem de ekonomiye can suyu kattığını söyledi.
18.05.2023 Ekonomi
Yeniden inşada yerli ürün önerisi
Yeniden inşada yerli ürün önerisi Deprem bölgesindeki sanayi kuruluşlarının yeniden faaliyetlerine başlaması, şehirlerin alt yapı ve üst yapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
3.04.2023 Ekonomi
Türkiye'de 2023 buğday stoku yeterli seviyede
Türkiye'de 2023 buğday stoku yeterli seviyede Türkiye'de yaşanan mevsimsel kuraklık, yeterli stoklar sebebiyle gıdada sıkıntıya sebep olmayacak. Türkiye'de 2023 buğday stoğu yeterli seviyede bulunuyor. Şu anda toplam 20 milyon tonun üzerinde buğday stoku var.
25.01.2023 Ekonomi
Bakan Varank'tan İmamoğlu'na tepki: Ceza aldığı için neredeyse göbek atacak
Bakan Varank'tan İmamoğlu'na tepki: Ceza aldığı için neredeyse göbek atacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirip, "Sayın Akşener zannedersem gençliğinde drama eğitimi almış. Onun için tiyatroyu çok seviyor. Bakıyorsunuz bir belediye başkanı ceza aldığı için neredeyse göbek atacak" dedi.
19.12.2022 Gündem
‘İstanbul’un simgesi olmalı’
‘İstanbul’un simgesi olmalı’ Marmara Denizi’nin asi balığı lüferin coğrafi işaret alması için çalışmalar devam ediyor. Akademisyenler ve şefler, İstanbul’un simgesi Boğaz’ın Prensi lüferin coğrafi işaret unvanı alması halinde daha iyi korunacağını söylüyor.
8.12.2022 Gündem
SAHA Expo’da yapılan anlaşmaların ekonomik büyüklüğü 1 milyar doları aştı
SAHA Expo’da yapılan anlaşmaların ekonomik büyüklüğü 1 milyar doları aştı SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Burada yüzlerce görüşmeler gerçekleştirildi. 114 anlaşmaya imza atıldı. Savunma, havacılık ve uzay alanında 1 milyar doların üzerinde anlaşmaya imza atıldı. Bu anlaşmaların yüzde 60’ından fazlası ihracat eksenli anlaşmalar olarak gerçekleşti” dedi.
28.10.2022 Ekonomi
TEKNOFEST Karadeniz’de 16 ödül kazanan 11 takım bir araya geldi
TEKNOFEST Karadeniz’de 16 ödül kazanan 11 takım bir araya geldi Türkiye’nin her bir yanından misafir kabul eden TEKNOFEST Karadeniz 2022’ye Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) katılan 11 takım, toplam 16 ödülün sahibi oldu. Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi ile hareket edip takım ruhuyla farklı ve kendilerine özgün teknolojik araçlar üreten öğrenciler, başarılarını kurdukları stantlar eşliğinde, bir araya gelerek kutladı.
6.10.2022 Ekonomi
Kadın girişimcinin raflarda yeri hazır
Kadın girişimcinin raflarda yeri hazır Kadın girişimcilerle başarı hikayeleri yazmaya devam ettiklerini belirten CarrefourSA Kategori Genel Müdür Yardımcısı Murat Dinçer, kadın girişimcilerle iş birliklerini sürdüreceklerini söyledi.
2.10.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu, haberleşme sektörünün temsilcileriyle görüştü
Bakan Karaismailoğlu, haberleşme sektörünün temsilcileriyle görüştü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, haberleşme sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Sektörde yerli ve milli oranının artırılması için ortak çalışmanın önemine değinen Karaismailoğlu, sektör temsilcilerinden konuyla ilgili rapor hazırlamalarını istedi.
14.09.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: "Türkiye vazgeçilemeyecek bir üretim merkezidir"
Bakan Nebati: "Türkiye vazgeçilemeyecek bir üretim merkezidir" ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, beraberindeki heyetle Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi ziyaret etti.
18.08.2022 Ekonomi
Tarlada ‘halis’ bereketi var
Tarlada ‘halis’ bereketi var Bu yıl tarlalarda üçüncü sezonunu yaşayan yerli üretim halis çeşidi buğday, İç Anadolu’dan Trakya’ya toprağa uyumu ve küçük alanda yüksek verimiyle dikkat çekiyor.
23.07.2022 Ekonomi
‘5G’de azami ölçüde yerli ürün olacak’
‘5G’de azami ölçüde yerli ürün olacak’ Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “5G’ye azami ölçüde yerli ve milli şebeke ürünlerini kullanarak geçeceğiz” dedi.
24.06.2022 Ekonomi
KOBİ’lerin inovatif projeleri TOBB ve Turkcell iş birliğiyle dünyaya açılacak
KOBİ’lerin inovatif projeleri TOBB ve Turkcell iş birliğiyle dünyaya açılacak Turkcell ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye’nin dijital altyapılarda yerlilik ve millilik hedefleri kapsamında KOBİ'lerin desteklenmesi için İnovasyon ile Yerli Üretim ve KOBİ’lerin Gücü etkinliği düzenledi.
15.06.2022 Ekonomi
Türkiye'nin sanayi ve teknoloji stratejilerine yönelik yol haritaları hazırlandı
Türkiye'nin sanayi ve teknoloji stratejilerine yönelik yol haritaları hazırlandı Sanayi ve teknoloji stratejilerine rehberlik etmek, yerli ürün ve teknoloji dönüşümüne yer vermek üzere 'Akıllı Yaşam ve Sağlık Ürün ve Teknolojileri Yol Haritası' ile 'Mobilite Araç ve Teknolojileri Yol Haritası' hazırlandı.
9.06.2022 Ekonomi
Market çalışanı ücreti yetersiz bulunca çilek işine girdi: Yıllık kazancı 800 bin TL
Market çalışanı ücreti yetersiz bulunca çilek işine girdi: Yıllık kazancı 800 bin TL Batman’da markette çalışan genç girişimci, ücreti yetersiz bulunca çilek üretimi işine girdi. Yıllık kazancı 800 bin TL’yi bulan genç üretici Bayram Doğan, satışlardan memnun olduğunu dile getirdi.
31.05.2022 Haberler
Market çalışanı ücreti yetersiz bulunca çilek işine girdi: Yıllık kazancı 800 bin TL
Market çalışanı ücreti yetersiz bulunca çilek işine girdi: Yıllık kazancı 800 bin TL Batman’da markette çalışan genç girişimci, ücreti yetersiz bulunca çilek üretimi işine girdi. Yıllık kazancı 800 bin TL’yi bulan genç üretici Bayram Doğan, satışlardan memnun olduğunu dile getirdi.
31.05.2022 Ekonomi
Kimya Teknoloji Merkezi için imzalar atıldı
Kimya Teknoloji Merkezi için imzalar atıldı Türkiye ihracatının lokomotif sektörlerinden kimya alanında test ve analiz ihtiyacını yerli ve milli imkanlarla karşılayacak ve yeni nesil bir ekosistemi oluşturacak Kimya Teknoloji Merkezi (KTM) için imzalar atıldı.
14.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Ürün ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.