Zap Bölgesi

Zap Bölgesi

Son dakika zap bölgesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan zap bölgesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan zap bölgesi haber sayfamızda...

Zap Bölgesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 265 zap bölgesi haberi bulunmuştur.
Akar: Zap büyük ölçüde temizlendi
Akar: Zap büyük ölçüde temizlendi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu’nda gelinen son aşamaya ilişkin “Zap bölgesi büyük ölçüde teröristlerden temizlendi” açıklamasını yaptı.
25.01.2023 Gündem
Zap'a 'kilit'! 302 kilometrelik hatta önemli aşama
Zap'a 'kilit'! 302 kilometrelik hatta önemli aşama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit operasyonuna ilişkin yeni detayları açıkladı.
24.01.2023 Haberler
Zap'a 'kilit'! 302 kilometrelik hatta önemli aşama
Zap'a 'kilit'! 302 kilometrelik hatta önemli aşama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit operasyonuna ilişkin yeni detayları açıkladı.
24.01.2023 Gündem
Ne kar, ne fırtına durdurabilir! Komandolar, Zap'ta teröristlerin peşinde
Ne kar, ne fırtına durdurabilir! Komandolar, Zap'ta teröristlerin peşinde Milli Savunma Bakanlığı, Zap bölgesinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtınalı havada devam eden operasyonlara ilişkin görüntüleri paylaştı.
27.11.2022 Haberler
Pençe operasyonlarında bin 67 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe operasyonlarında bin 67 terörist etkisiz hale getirildi Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği “Pençe operasyonları” ile terör örgütüne ağır darbe vurdu. 2019’da Hakurk ile başlayıp Sinat-Haftanin ile devam eden, Metina ve Avaşin-Basyan ile genişleyen ve son olarak Zap bölgesi ile devam eden Pençe operasyonlarında şu ana kadar bin 67 terörist etkisiz hale getirildi.
28.04.2022 Haberler
Son dakika! MHP lideri Bahçeli'den HDP'li Paylan'ın 1915 teklifine sert tepki
Son dakika! MHP lideri Bahçeli'den HDP'li Paylan'ın 1915 teklifine sert tepki Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'li Paylan'ın 1915 olaylarına yönelik yasa teklifine sert tepki gösterdi. Bahçeli, Pençe-Kilit operasyonuyla ilgili de dikkat çeken mesajlar verdi.
26.04.2022 Siyaset
Terör kampları yerle bir edildi
Terör kampları yerle bir edildi TSK, önceki gece Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik Pençe Kilit Operasyonu'nu başlattı. Hava harekâtıyla başlayan operasyona komandolar ve Bordo Bereliler de katıldı. Milli Savunma Bakanı Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte sabaha kadar operasyonu takip etti. 26 teröristin öldürüldüğü operasyonda arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü açıklandı...
19.04.2022 Siyaset
Bakan Akar: Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde
Bakan Akar: Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu’nun başlatıldığını açıkladı. Bakan Akar, "Şu ana kadar operasyonumuz planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi” dedi. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde" paylaşımında bulundu. Peki operasyon neden önemli? İşte detaylar...
18.04.2022 Haberler
Pençe-Kilit operasyonu başladı! Türk komandoları Kuzey Irak'ta
Pençe-Kilit operasyonu başladı! Türk komandoları Kuzey Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik Pençe Kilit Operasyonu'nu başlattı. Operasyondan sıcak görüntüler geliyor.
18.04.2022 Gündem
Son dakika! MSB duyurdu! Zap bölgesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi
Son dakika! MSB duyurdu! Zap bölgesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde 2 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
10.12.2021 Gündem
Zap bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi
Zap bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Zap bölgesinde tespit edilen 5 PKK'lı terörist daha Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi." denildi.
26.10.2021 Haberler
Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Irak'ın kuzeyine hava harekatı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyon bölgesi ile Zap bölgesinde tespit edilen 2 teröristin hava harekatlarıyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
6.09.2021 Haberler
MSB duyurdu: Etkisiz hale getirildiler
MSB duyurdu: Etkisiz hale getirildiler Pençe Şimşek bölgesinde 3 PKK’lı terörist obüs ve helikopter atışlarıyla etkisiz hâle getirilirken, Zap bölgesinde de eylem hazırlığında olan 2 PKK’lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.
5.09.2021 Haberler
Son dakika... MSB duyurdu! 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Son dakika... MSB duyurdu! 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gelen bir son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı, "Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde tespit edilen 4 PKK'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi" dedi.
12.07.2021 Gündem
Son dakika...  SİHA'lar 3 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi
Son dakika... SİHA'lar 3 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi MSB: Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı terörist, SİHA'larımız tarafından etkisiz hale getirildi.
31.05.2021 Gündem
Son dakika haberi | Şehit Korgeneral Erbaş'ın ablası anlattı: Daha 17 yaşındaydı!
Son dakika haberi | Şehit Korgeneral Erbaş'ın ablası anlattı: Daha 17 yaşındaydı! Son dakika haberlere göre, Bingöl’den dün saat 13.55’te havalanan Kara Kuvvetleri’ne ait Cougar tipi askeri helikopterle saat 14.25’te irtibat kesildi. Başlatılan arama çalışmalarında helikopterin kaza kırıma uğradığı belirlendi. Ağır hava şartlarının hakim olduğu dağlık bir bölgede düşen helikopterde bulunan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ile 10 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit Korgeneral Erbaş'ın aile ocağında ise büyük üzüntü yaşandı.
5.03.2021 Gündem
Son dakika haber: Bitlis'te son durum! 11 Şehit, 2 yaralı...
Son dakika haber: Bitlis'te son durum! 11 Şehit, 2 yaralı... Gelen son dakika haberine göre; Bingöl'den Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı arayarak bilgi aldı. Kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Erdoğan, şehitlere rahmet, ailelere ve TSK'ya başsağlığı diledi. Bakan Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile helikopter kazasına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Akar burada yaptığı açıklamada, "İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibi incelemelere bugün başlayacak. Bu elim olayın kesin nedeni ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecek." ifadelerini kullandı. Öte yandan şehit olan askerden birinin Elazığ'daki 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.
5.03.2021 Gündem
Korgeneral Erbaş ve 10 asker şehit
Korgeneral Erbaş ve 10 asker şehit Bingöl’den dün saat 13.55’te havalanan Kara Kuvvetleri’ne ait Cougar tipi askeri helikopterle saat 14.25’te irtibat kesildi. Başlatılan arama çalışmalarında helikopterin kaza kırıma uğradığı belirlendi. Ağır hava şartlarının hakim olduğu dağlık bir bölgede düşen helikopterde bulunan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ile 10 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı
5.03.2021 Gündem
Cougar tipi helikopterlerde 4'üncü kaza!
Cougar tipi helikopterlerde 4'üncü kaza! Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 asker şehit oldu. Kara Kuvvetleri'nde 1996'dan bu yana görev yapan Fransız-Alman ortak tasarımı AS532 Cougar helikopterleri daha önce de kaza yaptı. Bu tip helikopterlerin ülkemizde daha önce karıştığı 3 kazada 28 asker şehit olmuştu.
4.03.2021 Gündem
Irak’ın kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
Irak’ın kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde yer alan Zap bölgesinde eylem hazırlığında olduğu belirlenen 4 PKK’lı teröristin düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
30.08.2020 Haberler
Son dakika... MSB duyurdu! Eylem hazırlığındaki 4 terörist etkisiz hale getirildi
Son dakika... MSB duyurdu! Eylem hazırlığındaki 4 terörist etkisiz hale getirildi Gelen bir son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde yer alan Zap bölgesinde eylem hazırlığında olduğu belirlenen 4 PKK’lı teröristin düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
30.08.2020 Gündem
Irak'ın kuzeyine hava harekatı:  2 terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 2 terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyinde Zap bölgesinde eylem hazırlığında olduğu belirlenen 2 PKK'lı terörist, hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.
25.08.2020 Haberler
Irak kuzeyi Zap bölgesine hava harekatı
Irak kuzeyi Zap bölgesine hava harekatı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde tespit edilen PKK'lı 2 teröristin daha hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
11.08.2020 Haberler
Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Irak'ın kuzeyine hava harekatı Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde 3 PKK'lı teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
18.07.2020 Haberler
13 Ekim Türkiye ve Dünya Gündemi (Öğle Bülteni)
13 Ekim Türkiye ve Dünya Gündemi (Öğle Bülteni) 13 Ekim Türkiye ve Dünya Gündemi (Öğle Bülteni)
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Zap Bölgesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.