Son dakika Milli teknoloji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Milli teknoloji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Milli teknoloji haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.179 milli teknoloji haberi bulunmuştur.
Yerli seyir füzesi SOM hedefi tam isabetle vurdu!Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen uzun menzilli seyir füzesi SOM'un, yerli turbojet motoruyla yapılan test atışında hedefi tam isabet vurduğunu bildirdi.
Yerli seyir füzesi SOM hedefi tam isabetle vurdu!Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen uzun menzilli seyir füzesi SOM'un, yerli turbojet motoruyla yapılan test atışında hedefi tam isabet vurduğunu bildirdi.
DeltaV iki kademeli hibrit roket rekor kırdı! 200+ km irtifaya ulaştıDeltaV tarafından geliştirilen iki kademeli hibrit roket sistemiyle gerçekleştirilen testte, 200 kilometrenin üzerinde irtifaya ulaşarak, hibrit roket motorlarıyla erişilen irtifa rekoru kırıldı. SSB Başkanı Haluk Görgün, 'DeltaV'nin yerli ve milli hibrit roket sistemiyle ulaştığı irtifa, yalnızca teknik bir eşik değil, bu topraklardan doğan bir vizyonun, bağımsız uzay yürüyüşüne dönüşen inancın açık ilanıdır' dedi. Bakan Kacır da 'Gerçekleştireceğimiz Ay Görevi'nin hibrit roket motorunu geliştiren DeltaV Uzay, tarihi bir başarıya daha imza attı' açıklamasında bulundu.
Bakan Kacır'dan küresel girişimcilik etkinliklerine katılma çağrısıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, girişimcilerin, bakanlığı tarafından yürütülen Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı ile dünyaya açılabileceğini belirterek, "Lizbon, Helsinki, Las Vegas ve Doha'da düzenlenecek küresel girişimcilik ve teknoloji etkinliklerinde girişiminizi dünyaya tanıtmak ve uluslararası ağlara dahil olmak için hemen başvurun" ifadesini kullandı.
Bakan Kacır Yeni Teşvik Sistemi'nin detaylarını CNN Türk'te açıkladıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır CNN Türk ekranlarında Yeni Teşvik Sistemi'nin detaylarını anlattı. Bakan Kacır, "Arzumuz hem tersine göçü hızlandırmak hem yerelde kalkınmayı güçlendirmek." ifadelerini kullandı.
Bakan Kacır: "KOBİ'lerimizin rekabetçiliğine önemli katkılar sağlayacak"Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaratıcı endüstrilere nitelikli insan kazandıracak ve imalat sanayisinin dijital dönüşümüne katkı verecek toplam 13,9 milyon avro bütçeli iki merkezi ODTÜ'de devreye aldıklarını bildirdi.
Bakan Kacır 'Yarının Teknoloji Liderleri' ödül törenine katıldıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bugünün dünyasında siyasi bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla, ekonomik bağımsızlık da teknolojik bağımsızlıkla mümkün. Bu anlayışla Türkiye'nin kritik teknolojilerde, kimseye muhtaç olmaksızın kendi ihtiyaçlarını, kendi imkan ve kabiliyetleri ile karşılayabilen bir ülke olması adına gayret gösteriyoruz." dedi.
Bakan Kacır: Kreatif endüstri başlıklarında ihracatımız 8 milyar doları aştıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kreatif endüstrilerde önemli avantajlara sahip olduğunu belirterek, "Bu alandaki yüksek potansiyelimizi değerlendirme noktasında son yıllarda güçlü bir ivme yakaladık. Halihazırda kreatif endüstri başlıklarında ihracatımız 8 milyar doları aştı" dedi.
Girişimci ve yenilikçi üniversite endeksi açıklandı: İşte ilk 3 sıradaki üniversiteler!Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK 2024 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarına göre ilk üç sırada devlet üniversitelerinin yer aldığını belirterek, “3'üncü sırada Yıldız Teknik Üniversitesi, 2'nci sırada İTÜ ve ilk sırada 1'nci sırada ODTÜ var.” dedi.
İstanbul'dan Asya'ya teknoloji diplomasisiMedeniyet Teknopark, Türkiye'nin yüksek teknoloji üretim vizyonuna katkı sunma hedefiyle yürüttüğü uluslararası iş birliği çalışmaları kapsamında, Malezya ve Singapur'u kapsayan bir iş gezisi gerçekleştirdi. Genel Müdür Ali Ramazan Tak liderliğinde, girişimci firmalardan oluşan 10 kişilik heyet, bölgedeki öncü kurumlarla temas kurarak teknoloji, girişimcilik ve yatırım alanlarında çok boyutlu görüşmeler yaptı.
Bayraktar KIZILELMA zorlu bir testi daha geçtiBaykar tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın geçen hafta gökyüzü ile buluşan dördüncü prototipi “AB Kalkışlı Aerodinamik Sistem Tanımlama” testini başarıyla tamamladı.
Haluk Bayraktar'dan 'Milli Teknoloji Hamlesi' vurgusu: İthalata dayalı anlayış tarihe gömülüyorSAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Türkiye'nin katma değeri yüksek ve orta-yüksek teknoloji seviyesindeki sanayi üretimi, yüzde 47'lik paya ulaşarak, düşük teknolojili alanların yüzde 17'lik payının çok üzerine çıkmayı başardı. Milli Teknoloji Hamlesi'nin çarpan etkisinin tüm ekonomiye yayıldığına tanık olduk. Türkiye ihracatçı ülkeler arasında yükselirken ithalata dayalı anlayışı da tarihe gömüyor. Türkiye, NATO içinde kendi teknolojik kimliğini inşa eden bir ülke olarak öne çıkıyor” dedi.
Bakan Kacır: Türksat 7A'yı hayata geçirmek için gayret gösteriyoruzSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türksat 6A'nın Türkiye'de bugüne kadar ürettikleri en yüksek maddi değere sahip teknoloji ürünü olduğunu belirterek "Uydu çalışmalarında tarihi bir dönemeç niteliğindeki bu projenin ardından yeni projeleri, İMECE 2'yi, İMECE 3'ü, inşallah Türksat 7A'yı hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz." dedi.
'Bu bilim merkezi, tam bağımsız Türkiye'yi inşa edecek mühendisler yetiştirecek'Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, nice bilim insanının Ümraniye Şehit Mühendis Zahide Güçlü Ekici Bilim Merkezi'nde çocukluk yıllarını geçirmiş olacağını belirterek, "Türkiye, yeni Aziz Sancar'larını, yeni Selçuk Bayraktar'larını bilim merkezleriyle, DENEYAP Teknoloji Atölyeleriyle, TEKNOFEST yarışmalarıyla Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna kazandırmaya devam edecek." dedi.
HÜRKUŞ'tan tam isabet! 1 tonluk bombayı taşıdı, bir ilki gerçekleştirdiKonya'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde jetler, komuta kontrol uçağı, İHA (İnsansız Hava Aracı), helikopterler ve kurtarma timleriyle müşterek hava yer entegrasyonu görevlerini içeren senaryoların icra edildiği 'Uluslararası Anadolu Ankası-2025 Tatbikatı' başarıyla sürdürülüyor. NATO seviyesinde 30 uçakla icra edilebilen görevde hedefler, 8 uçakla Türk yapımı lazer güdümlü bombalarla yapıldı. Ayrıca daha ökçe sadece mühimmat taşıyan HÜRKUŞ, uluslararası bir tatbikatta ilk kez 1 tonluk bomba atarken, hedefe tam isabet kaydetti.
TEKNOFEST ’e Eventex 2025’ten 4 uluslararası ödülDünyanın en prestijli etkinlik ödüllerinden biri olan Eventex Awards 2025’te, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Dijital formatta gerçekleşen ve dünya genelinden binlerce başvurunun değerlendirildiği programda TEKNOFEST; teknoloji, festival ve açık alan etkinliği gibi kilit kategorilerde toplam 4 ödülün sahibi oldu.
Bakan Kacır: Türkiye'nin yapay zeka yolculuğunu şekillendiriyoruzSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yapay zekanın, dijital devrimin tam merkezinde yer aldığını belirterek, "Her geçen gün artan veri işleme kapasitesi ve gelişmiş analiz kabiliyetleri sayesinde yapay zeka, akıllı üretim sistemlerinden hassas tarıma, iklim değişikliğiyle mücadeleden eğitim teknolojilerine geniş bir yelpazede, yeniliğin, verimliliğin ve rekabetin önünü açıyor." dedi.
Terörsüz Türkiye uyarısı: Aparatlar engel olmaya kalkacakTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 81 il ve 10 ülkeden gelen gençleri Meclis’te ağırladı.
Erdoğan'dan 'Terörsüz Türkiye' mesajı: Meydanlarda halaylar çekilmeye, yaylalar şenlenmeye başladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Terörüz Türkiye' idealiyle ilgili, "Bundan sonraki süreçte, her şeyden önce, meydanlarda gördüğünüz gibi halaylar çekilmeye başlandı. Yaylalar artık şenlenmeye başladı. Benim bütün çoban kardeşlerim artık hayvanlarına küçük baş, büyük baş alıp rahatlıkla yaylalara çıkacaklar." dedi.
Milli Teknoloji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.