Ahşap kesme tahtasında görünmez tehlike! Bulaşık makinesine atmak yerine böyle temizleyinMutfaklarımızda sıklıkla kullandığımız ahşap kesme tahtaları, sağlığımızı tehdit edebilecek görünmez tehlikeler barındırabiliyor. Özellikle et, tavuk veya sebze doğradıktan sonra doğru şekilde temizlenmeyen kesme tahtaları, bakteri yuvasına dönüşebiliyor. Pek çok kişi, bu tahtaları kolaylık olsun diye bulaşık makinesine atsa da, bu alışkanlık aslında ahşap yüzeyin yapısına zarar vererek bakterilerin daha kolay yerleşmesine zemin hazırlıyor. Uzmanlar, ahşap kesme tahtalarının bulaşık makinesine girmemesi gerektiği konusunda hemfikir.
Ahşap kesme tahtası 3 dakikada arınacak! En iyi yöntem fırın, kimse bilmiyorMutfakların olmazsa olmaz parçalarından biri olan kesme tahtaları hem işlevsel hem de dekoratif. Ancak ahşap olanların büyük bir zorluğu var. Temizlik ve hijyen! Peki en sağlıklı kesme tahtası temizleme yöntemi hangisidir? Detaylar haberimizde.
Tahtası mı, plastiği mi daha makbul? Kesme tahtası gerçeği: Sırrı temizliğindeymişSebze veya meyve ya da et ürünlerini dilimlemek istediğinizde hangi kesme tahtasını tercih edersiniz? Tahtaya mı yönelirsiniz yoksa plastik mi bir kesme tahtasının daha verimli olacağını mı düşünürsünüz? Siz cevaplamadan biz doğrusunu, hangi durumlarda ne tip kesme tahtası kullanmanız gerektiğini en bilimsel şekilde cevaplayalım. İşte kesme tahta tipleri ve onların avantajlarıyla birlikte dezavantajları!