Kuşkonmaz aşkına!
Kuşkonmaz aşkına! “Yılların profesyonel iş hayatını tarlalara taşıyan Aslı Aksoy, kuşkonmaz ile macerasını ‘ilk görüşte aşk değildi’ diye anlatıyor”
3.02.2022 Milliyet Executive
İlk defa yurt dışında tattı! Bu iş için müdürlüğü bıraktı...
İlk defa yurt dışında tattı! Bu iş için müdürlüğü bıraktı... Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme mezunu girişimci Aslı Aksoy, ilk defa yurt dışında tattığı "kuşkonmaz" bitkisini, Muğla'nın kırsal Yeşilçam Mahallesi'nde köylü kadınlarla üreterek başarı hikayesi yazdı.
12.03.2021 Ekonomi
Kuşkonmaz bereketi
Kuşkonmaz bereketi TEKSTİL ve gıda sektöründeki kariyerini bırakan ODTÜ’lü Aslı Aksoy, doğduğu Muğla’nın Ula İlçesi Yeşilçam Mahallesi’nde 3 ay önce başladığı kuşkonmaz üretiminde önemli bir aşama kaydetti...
25.04.2017 Ege
Muğla'dan kuşkonmaz fışkırıyor
Muğla'dan kuşkonmaz fışkırıyor Tekstil ve gıda sektöründeki kariyerini bırakan ODTÜ'lü Aslı Aksoy, doğduğu Muğla'nın Ula İlçesi Yeşilçam Mahallesi'nde 3 ay önce başladığı kuşkonmaz üretiminde büyük mutluluk yaşıyor. Normalde günde 1 kez hasat veren kuşkonmazlar, Yeşilçam Mahallesi'nin hava ve toprağını sevince beklentinin çok üstüne çıktı ve günde 2 hasat vermeye başladı. ODTÜ İşletme Bölümü'nden 2003 yılında mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayarak İstanbul'da tekstil ve gıda üretim alanlarında pazarlama müdürü olarak çalışırken Amerika'ya iş gezisine giden 37 yaşındaki Aslı Aksoy'un hayatı, New York şehrinde yediği kuşkonmaz ile değişti. 13 yıllık iş hayatını bir kenara bırakıp Yeşilçam'da 42 dönümlük arazide kuşkonmaz üretimine başladı. Türkiye'nin Eskişehir'den sonra ikinci büyük kuşkonmaz üreticisi konumuna geçen Aslı Aksoy, 7 aylık üretim sezonunda 15 ton hedeflediği kuşkonmaz üretiminde ilk 1,5 ayda 5 tona ulaştı. Aslı Aksoy şunları söyledi: "1.5 ay önce aldığımız ilk kuşkonmazın ardından tahminlerimizin çok üstünde üretim oldu. Bizim bu sene ilk yılımız olduğu için ürünün ne şekilde ve nasıl üreyeceğini tahmin edememiştik. Günde iki kez hasata çıktığımız zamanlar oldu ve çok şaşırdık. Havamız çok güzel. Toprağımız verimli ve bereketli. Böyle olunca da tüm tarlaları günde iki kez gezerek ürün alıyoruz. Bu durum bizim için tahmin etmeyi bir kenara bırakın öngöremediğimiz bir olaydı. Bize de sürpriz oldu. Biz burada tamamen doğal üretim yapıyoruz. Tek yaptığımız çok özel ve iyi bir bakım. Yabancı otlar sürekli temizleniyor. Bu sene Nisan yağışları çok güzel gitti. Gerçi yağan dolu bir günlük ürünü vurdu ama köklerinden yeni sürgünler devam etti. Hava ılıman olunca da üründe patlama oldu. Artık gerçekten şirketimizin adı gibi elimiz belimizde. Her bir kuşkonmaza takım arkadaşlarımla birlikte gözümüz gibi bakıp büyütünce toprak da bunun karşılığını verdi." Kısa sürede önemli market zincirleriyle anlaşmaya vardıklarını söyle
11.09.2019 Haberler
ODTÜ'lü Aslı 3 ayda başardı!  Muğla'dan kuşkonmaz fışkırıyor...
ODTÜ'lü Aslı 3 ayda başardı!  Muğla'dan kuşkonmaz fışkırıyor... Tekstil ve gıda sektöründeki kariyerini bırakan ODTÜ'lü Aslı Aksoy, doğduğu Muğla'nın Ula İlçesi Yeşilçam Mahallesi'nde 3 ay önce başladığı kuşkonmaz üretiminde büyük mutluluk yaşıyor. Normalde günde 1 kez hasat veren kuşkonmazlar, Yeşilçam Mahallesi'nin hava ve toprağını sevince beklentinin çok üstüne çıktı ve günde 2 hasat vermeye başladı.
24.04.2017 Ekonomi
ODTÜ'lü Aslı 3 ayda başardı!  Muğla'dan kuşkonmaz fışkırıyor...
ODTÜ'lü Aslı 3 ayda başardı!  Muğla'dan kuşkonmaz fışkırıyor... Tekstil ve gıda sektöründeki kariyerini bırakan ODTÜ'lü Aslı Aksoy, doğduğu Muğla'nın Ula İlçesi Yeşilçam Mahallesi'nde 3 ay önce başladığı kuşkonmaz üretiminde büyük mutluluk yaşıyor. Normalde günde 1 kez hasat veren kuşkonmazlar, Yeşilçam Mahallesi'nin hava ve toprağını sevince beklentinin çok üstüne çıktı ve günde 2 hasat vermeye başladı.
24.04.2017 Ekonomi