Bayramda damak şenlendiren şambali tarifi! 3 malzeme yeter, kalorisi az lezzeti fazlaBayram sofralarının, dost sohbetlerinin ya da çay saatlerinin vazgeçilmezi tatlılar, her zaman kalpleri ısıtır. Geleneksel tatlıların o tanıdık lezzetini modern bir yorumla sunan 3 malzemeli şambali tarifi, hem pratikliği hem de hafifliğiyle mutfakta fark yaratacak.
Kurban etindeki ölüm katılığına dikkat! ‘12 saat oda sıcaklığında dinlendirmeli’Et yemeklerinin ağırlıkta olduğu özenle kurulan sofralar ve birbirinden lezzetli ikramlar Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dr. N. Sinem Türkmen, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konuları hakkında bilgi verdi.
Bayramda kalpte huzur, sofrada denge! Mideyi yormamanın bir formül var“Aşırıya kaçmadan, hem nefsimizi hem bedenimizi doyuran sofralar kurmak en büyük bayram güzelliğidir” diyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba Memiş, bayram sofralarında dikkat edilmesi gereken beslenme planı hakkında önemli bilgilendirmeler yaptı.