Son dakika cennet hurması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan cennet hurması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan cennet hurması haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 71 cennet hurması haberi bulunmuştur.
Bursa şeftalisinde 14 bin ton rekolte bekleniyorMeşhur Bursa şeftalisinde hasat başladı. Kestel ilçesinde 4 bin 460 dekar alanda yetişen ürünlerden 14 bin ton civarı rekolte bekleniyor. Coğrafi işareti olan Bursa şeftalisi Avrupa ülkelerinden rağbet görüyor.
‘Cennet hurması’ hasadı! Yaşı 15, kurusu 200 liraBilecik'te 7'den 70'e herkes, 'Cennet Hurması' başka bir ismiyle Trabzon hurması hasadı için kolları sıvadı. Üç köyde bin dönümlük bahçede yetişen hurmayı erkekler topluyor, kadınlar da kasalara yerleştiriyor.
8 yıl önce kuruldu: Hurma kurutma işi kadınlara istihdam sağlıyorAdana’nın Kozan ilçesinde Cennet Hurması üreticisi Hamza Kılıçkaya’nın 8 yıl önce komşularına iş vererek, 10 kadınla başladığı hurma kurutma işi, 10 bin nüfuslu mahallede üreticilere örnek olup artınca geçim kaynağı oldu.
Çarşıda pazarda Ramazan hareketiRamazan ayının gelmesiyle birlikte alışverişler de hızlandı. Mısır Çarşısı’nda Ramazan alışverişine çıkan vatandaşların her yıl olduğu gibi bu yıl da gözde ürünü hurma oldu.
Kurutmaya bıraktıkları cennet hurmalarına adeta çocuk gibi bakıyorlarTürkiye'nin Cennet Hurması' ihtiyacının yüzde 35'ini karşılandığı Bilecik'te kurutmaya bıraktıkları cennet hurmalarına adeta çocuk gibi bakıyorlar. Hurmaların lezzetin daha iyi olması için günde 3 kere masaj yapıyorlar.
Kurutmaya bıraktıkları cennet hurmalarına adeta çocuk gibi bakıyorlarTürkiye'nin Cennet Hurması' ihtiyacının yüzde 35'ini karşılandığı Bilecik'te kurutmaya bıraktıkları cennet hurmalarına adeta çocuk gibi bakıyorlar. Hurmaların lezzetin daha iyi olması için günde 3 kere masaj yapıyorlar.
Kurusu yaşından 10 kat daha pahalıDenizli’nin Honaz ilçesinde bölgeye has aroması ve lezzeti sayesinde büyük talep gören ve yaş ile kuru olmak üzere iki çeşitten oluşan hurmaların, tarladan sofralara ulaşması için kurutulma mesaisi devam ediyor.
Herkesin 'Keçiperver' olarak tanıdığı Havvanur Kösem: 'Nasıl görünüyorsam öyleyim'Sosyal medyada herkes onu 'Keçiperver' adıyla tanıdı. Ailesiyle birlikte nar toplamaya gittiği videosu çok kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı, beğenildi ve paylaşıldı. İşte köy hayatını içtenlikle tanıtan ve bir anda tüm ilgiyi üzerine çeken 'Keçiperver' Havvanur Kösem'in merak edilen hikâyesi.
Herkesin 'Keçiperver' olarak tanıdığı Havvanur Kösem: 'Nasıl görünüyorsam öyleyim'Sosyal medyada herkes onu 'Keçiperver' adıyla tanıdı. Ailesiyle birlikte nar toplamaya gittiği videosu çok kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı, beğenildi ve paylaşıldı. İşte köy hayatını içtenlikle tanıtan ve bir anda tüm ilgiyi üzerine çeken 'Keçiperver' Havvanur Kösem'in merak edilen hikâyesi.
Kuruyunca fiyatı 20 misli artıyor!Bilecik merkeze bağlı Başköy, Küplü ve Bekdemir köylerinde yılda 700 ton cennet hurması hasadı yapılırken, satıcının beğenmediği, atık durumdaki hurmalar seralarda kurutularak yüksek fiyattan satılıyor.
Yeni iş kapısı oldu! Tezgâhlardan inmiyor... Trabzon hurmasına büyük ilgiMarkette ve pazarda tazesi, kuruyemişçilerde ve baharatçılarda ise kurusu satılan Trabzon hurması, son yıllarda altın çağını yaşıyor. Denizli’de kirazdan sonra ikinci ana ürün olarak yetiştirilen, Ordu’da ise Karadeniz’in zirvesine çıkan Trabzon hurmasının en çok üretildiği il ise şaşırtıyor.
Yılbaşı sofralarında hangi tatlı kaç kalori?Kah sütlü, kah şerbetli… Yılbaşı sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri, tatlılar… Ancak dikkat! Tatlı tüketiminde de ‘bir geceden bir şey olmaz’ düşüncesiyle aşırıya kaçmak keyfinizi kaçırabileceği gibi, ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilir! Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, yılbaşı sofralarınızı tatlandıracak 4 sağlıklı ve lezzetli tatlı tarifi verdi, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Bahçesi küçük hikayesi büyükTarımsal üretim dünyada çok farklı noktalara doğru evriliyor. Özellikle yeni teknolojilerin üretime adapte edilerek, olası iklim krizine karşı doğru ve sürdürülebilir olması önem taşıyor. Topraksız tarım, organik gübreleme, suyun yeniden kazanımı, üretime yeni katılanların dikkat ettiği başlıca konular. Üretimini tüketiciye doğrudan ulaştıranların sayısı da artıyor.
Çöpe atmadı, kuruttu kendi serasını kurduManisa Alaşehir’in kırsal Kavaklıdere Mahallesi’nde yaşayan Melek Yılmaz (35), çöpe atmak yerine balkonunda kurutmaya 40 kilo ile başladığı cennet hurması ile 5 yılda 800 metrekarelik kurutma serasının sahibi oldu.
Cennet Hurması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.