Hem doğal hem de lezzetli! Tuz koyup 3 günde bir yuvarlıyorlar
Hem doğal hem de lezzetli! Tuz koyup 3 günde bir yuvarlıyorlarBalıkesir Edremit'te sofralık zeytinler, içerisine sadece tuz konulup her 3 günde bir yuvarlanan varillerde olgunlaştırılıyor. Varillerde 4 ile 6 ay arasında tutulan zeytinlerin suyunu salması ve içine konulan tuzu emmesi bekleniyor. Doğal yolla fermente olan zeytin, başka bir katkı maddesi eklenmeden tüketilecek hale geliyor
6.07.2021Bilgi
Bu zeytinler lezzetini pamuk ipliğinden alıyor! 10 günde bir...
Bu zeytinler lezzetini pamuk ipliğinden alıyor! 10 günde bir...Balıkesir’in Edremit ilçesinde zeytin işleme mevsimi devam ederken tamamen doğal fermente sistem ile yapılan çevirme siyah zeytinler büyük rağbet görüyor. Bu çevirme siyah zeytinlerin lezzet sırrı ise pamuk ipliğine bağlı. "Çevirme siyah zeytin nasıl yapılır?" diye merak edenler işte cevabı...