Son dakika deprem riskleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan deprem riskleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan deprem riskleri haber sayfamızda...
Muğla açıklarında 6 büyüklüğünde deprem! Uzman isimden 'büyük deprem olursa sürpriz olmaz' yorumuGece yarısı yaklaşık saat AFAD verilerine göre 01.51'de meydana gelen Akdeniz'de Muğla açıklarında 6.0 büyüklüğündeki şiddetli deprem, Girit'in doğusunda, yerin 64.4 kilometre derinliğinde kaydedildi. Yunan deprem uzmanı Lekkas, depremin Avrupa ve Afrika levhalarının çarpıştığı noktada gerçekleştiğini belirterek Santorini ve Türkiye'deki depremlerle ilgisi olup olmadığını yorumladı. Prof. Dr. Süleyman Pampal da 6'lık depremin ardından dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Ya depreme duşta yakalanırsam? Hayat kurtaran yöntem: Hafifçe aralayınDeprem, öngörülemez doğasıyla her an, her yerde karşımıza çıkabilir. İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, özellikle “Ya duşta yakalansaydım?” sorusu birçok kişinin zihninde yankılanmaya başladı. Duş, zemini hem de çevresindeki cam ve fayans gibi riskleri nedeniyle deprem anında en tehlikeli alanlardan biri olabilir. Ancak, panik yerine bilgiyle hareket etmek, güvenliğiniz açısından çok önemli. Uzmanlar, duşta depreme yakalanmanız durumunda uygulanması gereken 4 temel adımı vurguladı.
Tüm felaketlere direndi: Türkiye'nin Pisa Kulesi neden eğri? 'Bir depreme daha dayanmaz'Antalya'nın eşsiz tarihini ve kültürel mirasını taşıyan Yivli Minare, yüzyıllara meydan okuyan bir sembol olarak şehrin kalbinde yükseliyor. Tarih boyunca yaşanan birçok felakete direnen bu görkemli yapı üzerine yapılan bir çalışma Yivli Minare’nin güneye doğru 35 santimetre yatık olduğunu ortaya koydu. Bununla birlikte "Türkiye'nin Pisa Kulesi" olarak bilinen Aksaray'daki Eğri Minare de tehlike altında. Peki, bu yatıklığın sebebi ne olabilir? Uzmanına sorduk.
Prof. Dr. Haluk Özener: Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilirBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi'nin 24. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundular. Prof. Dr. Haluk Özener, "Ege'de 100 yılda enerji biriktiren fay kırılacakken, bu Doğru ve Güneydoğu Anadolu'da yaklaşık 800 ve bin yıllara varabiliyor. Kimi bölgelerde 2 bin, 2 bin 500 yıl bekleyen enerji biriktiren faylar var. Dolayısıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var” dedi.
'Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilir'Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi'nin 24. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundular. Prof. Dr. Haluk Özener, "Ege'de 100 yılda enerji biriktiren fay kırılacakken, bu Doğru ve Güneydoğu Anadolu'da yaklaşık 800 ve bin yıllara varabiliyor. Kimi bölgelerde 2 bin, 2 bin 500 yıl bekleyen enerji biriktiren faylar var. Dolayısıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var” dedi.
Kolon kesmeye ağır ceza gelsinTBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporda, kolon kesme cezasının artması talep edilirken belli bölgelerde metro, park gibi kamu projeleri sebebiyle değer artışı meydana gelmesi halinde bunun üzerinden pay alınarak kentsel dönüşüm finansmanında kullanılabileceği vurgulandı.
904 sağlık tesisi deprem riski yüksek alandaTMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO), dördü fay hattı üzerinde olmak üzere toplam 904 sağlık tesisinin deprem riski yüksek alanlarda olduğunu açıkladı.
AFAD'da 'deprem koordinasyon' toplantısıCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Merkez Binası'nda deprem koordinasyon toplantısı yapıldı.
Adıyaman'da 4.5 büyüklüğünde depremAdıyaman'ın Sincik ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. CNN TÜRK muhabiri bölgeden son durumu aktardı. Öte yandan Malatya'da 6 katlı bir binanın çöktüğü öğrenildi.
Üç kurum, İzmir için el ele verdiİzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası, 22 Şubat'ta düzenleyeceği ortak meclis toplantısında deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’ü ağırlayacak. Kantin deprem riski mevcut durumu ve yapılması gereken hazırlıklar ele alınacak.
Kandilli: Şu an bir deprem olursa büyüklüğünün yaklaşık 7.0-7.2 olabileceğini biliyoruzBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Marmara ile ilgili tehlike diyoruz. Marmara'da bir enerji birikiyor. Bunu hep söylüyoruz. Yıllar geçtikçe biriken enerji miktarı da artıyor dolayısıyla enerji birikiyor. Biz biriken enerji miktarını biliyoruz, şu an bir deprem olursa bunun büyüklüğünün yaklaşık 7.0-7.2 olabileceğini biliyoruz ama ne zaman olacağını söyleyemiyoruz" şeklinde konuştu.
Kandilli Müdürü Özener'den deprem açıklaması: Biriken enerji arttıkça büyüklük artacakDeprem Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Türkiye’nin her yerinin deprem tehlikesine maruz olduğunu belirterek, "Marmara Depremi için vakit geldi mi bilmiyoruz. Biriken enerji arttıkça depremin büyüklüğü de artar. Marmara için tahminim 7’nin üzerinde bir deprem ama ne zaman açığa çıkacağını bilmiyoruz" dedi.
Bakan Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemlidirÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Biz bakanlık olarak, depremle mücadeleyi sadece bir istikbal mücadelesi olarak değil, dahası istiklal mücadelesi olarak görüyoruz. Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemlidir. Bir milli güvenlik meselesidir. Hatta terörün ve savaşların bile bu millete yapamadığını, maalesef deprem yapabilir diyoruz." ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Deprem Haftası paylaşımıCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin bir afet meydana geldiğinde, arama kurtarma, geçici barınma alanlarının hızla tesisi ve hasar tespiti başta olmak üzere müdahale çalışmalarında, dünyanın örnek gösterdiği ülkelerden biri olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Haluk Özener açıkladı! Doğu Anadolu Fayı üzerinde kırılacak daha çok parça varBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi'nin 21. yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Haluk Özener, "2020 yılında, Sivrice'de yaşadığımız depremle Doğu Anadolu Fayı üzerinde bir parça kırıldı ama burada kırılacak daha çok parça var" dedi.
Özetle Kanal İstanbul Projesi - Kanal İstanbul ihalesi / Kanal İstanbul maliyeti ve Kanal İstanbul ÇED raporu hakkında bilinmesi gerekenlerSon zamanlarda gündemden düşmeyen Kanal İstanbul Projesi hakkında vatandaşlar, bilgi arayışına devam ediyor. Kanal İstanbul hakkında bilgilenmek isteyenler, Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul projesi ne oluyor? Kanal İstanbul maliyeti ne kadar? Kanal İstanbul güzergahı neresi? Kanal İstanbul ihalesi ve Kanal İstanbul ÇED raporu merakla araştırılıyor. Kanal İstanbul projesi hakkında yapılan açıklamaları ve Kanal İstanbul haberlerini yakından takip etmek isteyenler için özetle Kanal İstanbul Projesi hakkında bilgileri ve yapılan açıklamaları derledik. İşte Kanal İstanbul Projesi hakkında öğrenmek istediğiniz her şey...
Deprem Riskleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.