Son dakika Efes Antik Kenti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Efes Antik Kenti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Efes Antik Kenti haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 739 efes antik kenti haberi bulunmuştur.
‘Işıklar yandığında tarih hayat buluyor’Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından Efes Antik Kenti’ndeki Celsus Kütüphanesi’ne uygulanan projection mapping gösterisini içeren bir video paylaştı.
Yaz turizminde rekor uçuşuYaz sezonunu kapsayan üç aylık süreçte Ege ve Akdeniz’deki havalimanları 27 milyonu aşkın turist taşıdı. Özellikle yabancı turistlerin ilk tercihi Antalya Havalimanı oldu.
Ege ve Akdeniz'deki havalimanları rekora uçtuEge ve Akdeniz sahillerine yakın 6 havalimanı, turizm sezonunun en hareketli döneminin yaşandığı haziran-ağustos aylarında 27,3 milyonu aşkın yolcu taşıyarak rekor kırdı.
Gençler Efes’i keşfettiİzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın “Genç Dostu Kent” hedefi doğrultusunda gençleri kentin tarihi ve kültürel değerleriyle buluşturmaya devam ediyor.
Tarihin ışıltısıTürkiye’nin tarihi ve arkeolojik zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtmak ve çeşitliliği artırmak amacıyla geçen yıl başlatılan gece müzeciliği bu yıl da devam ediyor. Bu ay başlayan uygulama, 1 Ekim’e kadar sürecek.
Bakan Ersoy açıkladı: Gordion’da 47. Tümülüs gün yüzüne çıkarıldıKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gordion Müzesi bahçesinde Gordion Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda ortaya çıkarılan, Frig kraliyet ailesine ait olduğu değerlendirilen el değmemiş ahşap mezar odasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Gece müzeciliği rekora koşuyor! Yeni durak: Sardes Antik KentiKültür ve Turizm Bakanlığı “Gece Müzeciliği” uygulamasını Türkiye genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği bu uygulama kapsamında, Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alan Sardes Antik Kenti de gece müzeciliği projesine dahil edildi.
Emeklilerin gözde ilçesi haline geldi! Tası tarağı toplayan oraya gidiyorSon yıllarda şehir hayatının gürültüsünden, kalabalıktan ve stresli yaşam koşullarından bunalan emekliler, soluğu doğayla iç içe, sakin ilçelerde almaya başladı. Özellikle bazı ilçeler, uygun yaşam maliyetleri, temiz havası ve sağlıklı yaşam olanaklarıyla emeklilerin yeni gözdesi haline geldi. Bu ilçelerden biri ise son dönemde adından sıkça söz ettiriyor.
Efes’te ziyaretçi rekoru kırıldıAntik dünyanın en önemli metropollerinden biri olan Efes Antik Kenti, 2024 yılında ağırladığı 2 milyon 695 bin ziyaretçiyle tarihindeki en yüksek sayıya ulaştı.
Antik dünyanın sekizinci harikasıKyzikos Hadrian Tapınağı, döneminde görkemiyle herkesi büyüleyen birçok tapınaktan daha büyüktü. Tapınak öylesine muazzam bir yapıydı ki Marmara Denizi’nde yol alan gemiciler tapınağı gördüklerinde hayrete düşüyordu...
Ara tatil için rotanız hazır mı?Yılın son uzun tatili, okulların 9 günlük ara tatil dönemi olacak. Yurt içi ve yurt dışında talep artışı olan bölgelerde rezervasyonlar hızlandı. Bu dönemde özellikle sonbahar turları ve resort otel ağırlıklı seçenekler öne çıkıyor.
Kuşadası'nda kruvaziyer bereketi!Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Egeport limanında kruvaziyer gemi hareketliliği Ekim ayında da devam ederken, binlerce turistin geldiği ilçede tarihi günler yaşanıyor.
Efes Antik Kenti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.