Nelerde Gluten Bulunur? Gluten İçeren Besinler Ve Gıdalar Nelerdir?
Nelerde Gluten Bulunur? Gluten İçeren Besinler Ve Gıdalar Nelerdir? Gluten, bir protein türüdür. Genel olarak arpa, buğday ve çavdar gibi ürünlerde yer alan gluten sıklıkla herkesin tükettiği besinlerden biridir. Gluten insan vücudu tarafından yavaş sindirilen bir protein türüdür. Gluten genel olarak içerisinde bulunduğu besini bağlamak, kıvam vermek ve besini mayalamak adına tercih edilmektedir. Sizler için gluten içeren besinler ve gıdalar hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı şekilde derledik.
27.10.2021 Püf Noktası
Glütensiz beslenme herkes için en faydalı olanı mı?
Glütensiz beslenme herkes için en faydalı olanı mı? Glüten, başta ekmek olmak üzere tahıl ağırlıklı besinlerin çoğunda yer alan, bulunduğu gıdaya kıvam veren, kabarmayı sağlayan ve ürünlerin birbirine bağlanmasına yardımcı olan bir protein türü. Ancak bazı sağlıksal durumlarda glütensiz beslenme gerekebiliyor. Bunun yanında zayıflamak için de glütensiz diyet uygulayanlar da var. Hatta glütensiz diyet o kadar popüler oldu ki en küçük marketlerde bile glütensiz ürünlerin olduğu raflara denk gelinebiliyor. Peki bu ne kadar geçerli? Glüteni tamamen hayatımızdan çıkarmak mı gerekiyor? Yediden yetmişe herkes, sağlık için glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda mı? Dr. Dyt. Serap Andaç Öztürk bütün bu soruların yanıtını verdi
Glüten nedir ve zararları nelerdir?
Glüten nedir ve zararları nelerdir? Glüten hassasiyeti son zamanlarda sıkça duyduğumuz bir konu. Glütensiz diyetler, gıdalar, ekmekler en çok aranan başlıklardan... Peki glüten nedir? Kimlere neden dokunur? İşte glüten hakkında merak edilenler...
27.04.2018 Gündem