Son dakika h1n1 haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan h1n1 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan h1n1 haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.901 h1n1 haberi bulunmuştur.
İnsanlardan hayvanlara bulaşan hastalıklar var mı?Bugüne kadar hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar gündemdeydi. Hatta pandemi sürecinde birçok evcil hayvan koronavirüs bulaştırdığı iddiasıyla sokağa atıldı. Ancak bilim dünyası bu sefer "Biz insanlar hayvanları hasta edebilir miyiz?" sorusunu soruyor. Cevap: Evet.
Bilim Kurulu üyesi Akın'dan koronavirüs açıklaması! Ölüm sayıları artıyor, tehdit büyükSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, "90 bin bandında günlük yeni vaka ilan ediyorsanız, hastalık halen ülkeyi tehdit ediyor demektir. Şu anda ölüm sayılarında da artma olduğuna göre Türkiye hala Covid-19 vakaları ile ilgili tehdit altında. Günlük yaklaşık 200 kişinin ölümü hiç azımsanacak bir rakam değil. O yüzden de tehdit çok büyük" dedi.
Gökyüzünden ölü kuşlar yağdı! Korkutan uyarı: Türkiye'ye hastalık taşıyabilirRusya'da son bir haftada ikinci kez gizemli bir şekilde gökyüzünden ölü kuşlar yağdı! Bu olay başta Türkiye olmak üzere Karadeniz'e komşu olan ülkelerde korku yarattı. Sosyal medyada yeni bir 'kuş gribi' salgını iddiası bile ortaya atıldı. Iğdır Üniversitesi Kuş Merkezi Müdürü Emrah Çelik, "Bu durumun virüs kaynaklı olabileceği düşüncesi göz ardı edilmemeli" derken, Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu ise "Bir hastalıktan oluyorsa kuşların Türkiye’ye taşıma durumu olabilir" uyarısında bulundu. İşte dikkat çeken olayın ayrıntıları...
'Mutant virüs ile hamile kadın ölümleri arttı'Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, mutant virüste görülen artış ile koronavirüse bağlı hamile kadın ölümlerinin de arttığını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Mutant virüs, gerçekten çok sayıda gebenin ölümüne ve birçoğunda karnındaki bebek ile birlikte kaybına yol açıyor. Mutant virüs problemi ortaya çıkmadan önce biz gebelere, gebelik sonrasına aşılama önerirken, şimdi mutlaka gebeliğin ilk 3 ayı bittikten sonra hemen aşılanmalarını istiyoruz" dedi.
Son dakika... Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Mutant virüs daha çok 0-9 yaş grubunu etkiliyorHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 5 farklı ülkede koronavirüs mutantlarının daha çok çocukları etkilediği, özellikle 0-9 yaş grubunda vaka sayısında artış rapor edildiğini söyledi. Ceyhan, bunun nedeninin izah edilemediğini belirterek, "Zamanla bu mutasyonlar öyle bir hale geliyor ki belli bir yaş grubunu ağırlıklı olarak hasta yapıyor" dedi.
Yemekhane kavgası iş kazası sayılıyorAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı meslek hastalığını tanımlarken hastalığın 40 yıl sonra da ortaya çıkabildiğini belirtti. Yemekhane kavgalarında yaralanma iş kazası olarak nitelendi.
Kuş Gribi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Kuş Gribi Ne Zaman Çıktı?Kuş gribi genellikle kuşlarda ortaya çıkan bir hastalık türüdür Bu infeksiyon kümes hayvanları yabani kuş topluluklarına yayılabilir. Bu da çok ciddi sorunlara neden olabilir. Bu hastalığın hayvanlardan insanlara geçmesi çok kolay olmasa da hastalığın insandan insana ve hayvandan hayvana bulaşması oldukça kolaydır. Kuş gribi nedir?, Belirtileri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
Domuz Gribinin Belirtileri Nelerdir? Domuz Gribi Tedavi Yöntemleri Nelerdir?Domuz gribi, domuzlarda oluşan virüse benzerliğinden ötürü bu ad ile anılan tehlikeli bir grip türü olarak tüm dünyada bilinmektedir. Ölümcül olabilen ve son yıllarda sıklıkla karşılaşılan bu hastalık dünya çapında çok sayıda insanın kaybına yol açmıştır. Günümüzde birçok insan, domuz gribinden korunmak için belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyor. Peki Domuz gribinin belirtileri nelerdir? Domuz gribi tedavi yöntemleri nelerdir? İşte domuz gribine ilişkin bilgileri derledik.
Koronavirüs yakınları stres ve kaygıyla nasıl başa çıkabilir? Pandemi süreci, toplumda psikolojik sıkıntıların, kaygı ve stres düzeyinin artmasına, bireylerin sosyal çevreleri ile iletişiminin bozulmasına neden olabiliyor. Klinik Psikolog Arzu Beyribey, koronavirüs hastaları ile yakınlarının kaygı ve stres düzeylerini en aza indirmek için önemli önerilerde bulundu.
Kovid-19 dikkat edilmezse diyabeti olanları şeker komasına sokabilir!Koronavirüsün yol açtığı Kovid-19 enfeksiyonu özellikle diyabetli hastalarda daha ağır sonuçlara yol açabilir! Kan şekeri düzeyleri dalgalı olduğunda veya sürekli yüksek seyrettiğinde bağışıklık sistemi yanıtı düşüyor ve bu durum Kovid-19 ile birleşince vücudun savunması ve tamiri diğer hastalara göre daha zor duruma gelebiliyor. Kontrolsüz şeker hastalığının Kovid-19 hastalığı için büyük bir risk olduğunu söyleyen Kırklareli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. İsmail Özkaya'dan önemli uyarılar geldi
Avrupa’da kâbus!Koronavirüs salgınıyla aylar geçirdik ancak çile hâlâ bitmedi. Özellikle Kuzey Yarımküre’de artan vaka sayısı ve ölümler kaygı verici boyuta ulaştı. Vaka sayısının 41 milyon 600 bini geçtiği, can kaybının 1 milyon 140 bine dayandığı dünyada ikinci dalganın vurduğu Avrupa’da durum daha da kötüye gidiyor. İspanya’dan sonra Fransa’da da 1 milyon vaka eşiği aşıldı. Almanya’da ise 24 saatte 11 bin 287 bir günlük yeni vaka rekoru kırıldı. Avrupa’nın kara noktası olan Çekya ise artan Kovid-19 vakaları nedeniyle ikinci kez karantinaya uyandı.
İspanyol gribi nedir, nasıl bitti? İspanyol gribi ne zaman çıktı, kaç yıl sürdü, belirtileri nelerdi?Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından corona virüs ile ilgili uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Bakan Koca son paylaşımında 1918'lerde dünyaya diz çöktüren, 50 milyonu aşkın insanın ölümüne sebep olan İspanyol gribini örnek vererek uyardı. Miilyonlarca vatandaş ise İspanyol gribini araştırmaya başladı. Peki İspanyol gribi nedir, nasıl bitti? İspanyol gribi ne zaman çıktı, kaç yıl sürdü, belirtileri nelerdi?
Bakan Koca İspanyol gribini örnek verdi: Aynı şekilde bulaşıyorduSağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından corona virüs ile ilgili uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Bakan Koca son paylaşımında 1918'lerde dünyaya diz çöktüren, 50 milyonu aşkın insanın ölümüne sebep olan İspanyol gribini örnek vererek uyardı.
Corona virüsü etkisizleştiriyor! İlk kez geliştirildi...Gelen son dakika haberine göre; Portekiz'de bazı akademisyen, bilim merkezleri ve şirketlerin iş birliğinde yürütülen çalışmalarda, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) etkisizleştirdiği öne sürülen ilk maskenin geliştirildiği bildirildi.
Son dakika: Türkiye ve DSÖ anlaştı! İstanbul'da açılacak...Son dakika gelen habere göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'na katıldı. Toplantı sonrası Bakan Koca ve Kluge açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 'İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlık DSÖ Ofisi'ni İstanbul'da hayata geçiriyoruz. İstanbul'da Dünya Sağlık Örgütü ofisi çok yakında açılacak' ifadelerine yer verdi.
Son dakika haberi: Bakan Koca 'dikkat çekici artış oldu' diyerek corona virüste son durumu açıkladıSon dakika haberine göre, Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca flaş açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin günlük corona virüs tablosunu açıklayan Bakan Koca iyileşen hasta sayısındaki artışa dikkat çekti. Vakaların en fazla olduğu kenti açıklayan Sağlık Bakanı Koca, "Vakaların yüzde 53,74'ü tüm şehirlerle irtibat halinde olan İstanbul'da tespit edilmiştir." dedi. Vaka sayılarındaki artışı çizerek 5 ile uyarıda bulunan Koca, "Son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da günlük vaka sayılarında dikkat çekici düzeyde artış olmuştur." ifadelerini kullandı. Çin'de ortaya çıkan yeni domuz gribiyle ilgili de "Bu virüsün insandan insana geçtiği ile ilgili şu anda bir bilgi yok, takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan yeni virüs için uyarıSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Çin'de ortaya çıkan yeni grip virüsüne ilişkin, "Bu virüsün özelliği, 3 farklı virüs barındırması. Bugünkü bilgiler insandan insana geçiş olmadığını gösteriyor. Bir değişim olup da insandan insana bulaşırsa o zaman tehlikeli. Tehdit olabileceği düşünülerek hazırlık yapılması gerekiyor" dedi.
Yeni domuz gribi virüsüyle ilgili Bilim Kurulu üyesinden uyarı!Sağlık Bakanlığı corona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Çin'de pandemi yapma riski olan yeni grip virüsü 'G4 H1N1'in domuzlar arasında yaygın olarak tespit edildiğinin bildirildiğini belirterek, mesafe, maske ve el yıkamanın önemine dikkat çekti.
Salgına dönüşebilirÇin’de dünya çapında yeni bir salgına yol açma potansiyeli taşıyan yeni bir tür domuz gribi virüsü bulundu. Araştırmacılar, virüsün insandan insana bulaşacak bir mutasyon geçirmek için gerekli özellikleri taşıdığını tespit etti
Yeni virüs ortaya çıktı! Salgına dönüşebilir...Dünya çapında corona virüs vakaları yeniden artmaya başlamışken Çin'de dünya çapında yeni bir salgına yol açma potansiyeli taşıyan yeni bir tür domuz gribi virüsü bulundu. Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, NTV canlı yayınında yeni virüsü ve Covid salgınındaki son durumu değerlendirdi. Yeni virüsün uyarı niteliğinde olduğunu belirten Özlü, "Bu virüs; pandemiler ve virüs salgınları devam edebilir, bu gezegendeki yaşam şeklinizi değiştirin diyor" ifadelerini kullandı.
H1n1 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.