Gündem Hong Kong gribi uyarısı

Hong Kong gribi uyarısı

22.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Toraks Derneği son 4 haftada grip artışının dikkat çekici olduğunu belirterek, vatandaşları aşı olmaları yönünde uyardı. Dernek, yaşanan grip vakalarının yüzde 83’ünün Hong Kong gribi olduğu açıklandı. Türk Toraks Derneği, maskelerin çıkarılması ve önlemlerin kaldırılmasıyla birlikte virüslerin yayılımının da hızla arttığını belirtti.

Hong Kong gribi uyarısı

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Filiz Çağla Uyanusta Küçük, “Dünya Sağlık Örgütü bu yıl görülen grip vakalarının yüzde 16.3’ünü domuz gribi olarak bilinen H1N1, yüzde 83.7’sinin ise Hong Kong gribi olarak da adlandırılan H3N2 virüsü olduğunu açıkladı” dedi. Dr. Küçük, “Önceki yıllarla karşılaştırıldığında bu sezon, influenza virüsü aktivitesinde ülkemizde de benzer şekilde artış olduğu görülmekte” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Grip aşısı yaptırın

Türk TORAKS Derneği Çocuk Göğüs Hastalıkları Çalışma Grubu Sekreteri Doç. Dr. Nagehan Emiralioğlu Ordukaya da gripten korunmanın en önemli yolunun grup aşısı olduğunu belirterek, “Dünya Sağlık Örgütü özellikle risk grubundaki kişilere grip aşısı olması öneriliyor. Risk grubundaki kişiler 65 yaş üstü yetişkinler, kalp hastalığı, kronik akciğer hastalığı, diyabet, kronik böbrek hastalığı gibi kronik sağlık problemi olanlar, 5 yaş altı çocuklar, sağlık çalışanları ve gebeler olarak sıralanabilir. Aşı 6 aylıktan itibaren her yaş grubuna uygulanabilir” uyarısında bulundu.