Son dakika karbondioksit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan karbondioksit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan karbondioksit haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.274 karbondioksit haberi bulunmuştur.
Karbondioksitten ev zırh olacak! Mars, Dünya'dan ucuz: Projesi çizildi, betondan sağlamGünümüzde Dünya, insan yaşamının olduğu bilinen tek gezegen. Yeni bir dünya ve bambaşka insanlar bulunana dek de uzaydaki arayış devam edecek gibi görünüyor. Bu noktada hedeflerden biri de tıpkı milyarder Elon Musk’ın radarındaki gibi Mars! Mars’ta bir yaşamın mümkün olabileceği 1854’te ortaya atılmış olsa da bunun en mantıklı bilimsel açıklamalarından biri 2000’in ilk çeyreğinde Türk bilim insanları tarafından yapıldı. Mars’ta ev yapabilirdik: Karbondioksit kullanarak, küre şeklinde olması şartıyla!
KavrulacağızAfrika kaynaklı sıcak hava dalgası, Avrupa’da ölümlere neden oldu. Ülkeleri alarma geçiren yüksek sıcaklıklar bugünden itibaren Türkiye’de de etkili olacak. Hava sıcaklıkları yurdun büyük bir bölümünde 10 Temmuz’a kadar 40 dereceleri bulacak... Peki bu kavurucu sıcakta hem sağlık hem çevre açısından nelere dikkat etmeliyiz?
Büyülü coğrafyanın şifalı kenti: HierapolisFriglerin ana tanrıçası Kibele, Amazon Kraliçesi Hiera, yer altı tanrıçası Persephone, Mısır Kraliçesi Kleopatra gibi birçok kadınla birlikte anılan Hierapolis, doğa ve tarihin buluştuğu eşsiz bir kent. Yaz boyunca geceleri de ışıldayacak olan kent, sizleri büyülü dünyasına davet ediyor.
Toprak yok, pestisit sıfır! Perde fabrikasında üretiyor: 'Suda marul 30 kat verimli'Üniversiteyi bitirdikten sonra dünyadaki tarım teknolojilerinde olan gelişmelere kayıtsız kalamadı. Bir tesis kurarak topraksız bir şekilde suda marul yetiştirmeye başladı. Marulları yıkamaya bile gerek olmadığını dile getiren Gamze Çapkınoğlu, dikey tarım yöntemiyle verimi nasıl 30 kat artırdıklarını anlattı.
Trenler güneş enerjisiyle üretilecekUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğünde kurulan Güneş Enerjisi Santrali çalışmalarında sona geldiklerini bildirdi. Bakan Uraloğlu, elektrikli tren setlerinin, hızlı trenlerin, banliyö araçlarının imalatlarında güneş enerjisini kullanacaklarını belirterek “Tren üretiminde kullanılan elektriğin yüzde 90’ını yenilenebilir enerjiden karşılayacağız. 10 yıl içinde ekonomiye yaklaşık 500 milyon lira katkı sağlayacağız.” dedi.
Aklınızı kurcalayacak bir soru: Diğer gezegenlerde mevsimler var mı?Dünya her yıl Kuzey Yarımküre'de yaz yaşanırken Güney Yarımküre'de kışın başlaması ve bunun tersinin de gerçekleşmesi gibi bilinen bir mevsimsel değişim modelini takip ediyor. Peki diğer gezegenlerin de mevsimsel düzenleri var mı?
Erdoğan: Karadeniz ve Gabar'daki keşiflerle makus talih değiştiKatıldığı törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Akkuyu Santrali ile ülkemizi farklı lige yükselttik. Karadeniz ve Gabar'daki keşifler ile makus tarihimizi değiştirdik. Türkiye'yi enerji koridorlarının kesiştiği merkeze dönüştürdük.' dedi.
1999'da binaları aynı hata yıkmış! Boyasızsa çürüyor: '2 yılda kum gibi dağıtır'‘Korunmak’ sadece canlıların değil, yapıların, tarihi eserlerin ve birileri için en ufak bir değeri olan her şeyin temel ihtiyacıdır. Depremler söz konusu olduğunda yapıların dayanıklılığı bir kez daha tartışma konusu oluyor. Ancak kimsenin değinmediği bir detay, belki de kısa süre içinde binayı içten içe yiyip bitiriyor olabilir. Boyanmamış binaların ömrü kısalırken, içindekilere mezar oluyor olabilir mi? Prof. Dr. Yılmaz Akkaya açıkladı.
İçinde gram beton yok, 8'lik depreme dayanıyor! Öğrencisiyle 'bedava'ya duvar yaptıHangi yapı, hangi malzeme ve hangi plan depreme dayanıklı? Bir yapıya dışarıdan bakarak bunu söylemek hiç de kolay değil. Ancak binlerce yıldır ayakta olan ve neredeyse toprak ve kumdan yapılmış yapıların yıllara meyden okuduğunu görmek şaşırtıcı olabilir. Prof. Dr. Ahmet Türer ve öğrencisi binlerce yıllık ‘rammed earth’ tekniğini geliştirerek 8 büyüklüğündeki depremin etkilerine dayanabilen bir duvar inşa etmeyi başardı. Peki ama nasıl?
Eskişehir'de çocuklardan bayıltan oyun! Camiden çaldılar: Ne yapacağız bilmiyorumEskişehir'de bir grup çocuk, camiden çaldıkları yangın tüpünü, birbirinin üzerine sıktı. Çocuklardan biri yoğun karbondioksit gazına maruz kaldığı için bayılırken, arkadaşının yangın tüpündeki gazı sıkmaya devam ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Santral 2 milyar, kule 208 milyon lira! Kuş yakan aynadaki girdap: Güneş eritiyorAyna, milattan önce 6’ncı yüzyılda insan hayatına dahil oldu. Milattan önce 7’nci yüzyılda ilk kez ateş yakmak için kullanılan güneş ışınları, artık başka gelişimler için de kullanılıyor. Arşimet’in gemileri yakmak, Kaliforniyalıların enerji üretmek, Yunanların iletişim ve Avustralyalıların sanat için kullandığı aynalardan ‘heliostat’ güneş enerjisi için ‘gelecek’ demek olabilir mi? Belki de cevap, doğal gaz detayına ve yanan kuşlara kadar ‘evet'ti!
Bakanlık tek tek yanıtladı! İşte 14 soruda İklim KanunuÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin ilk İklim Kanunu ile ilgili merak edilen 14 soruyu yanıtladı. 20 madde, 2 geçici madde ve 3 farklı kanunda değişiklik içeren kanun teklifi ile iklim değişikliğiyle mücadele yasal zemine kavuşturulacak.
‘Pamuk Prenses’, çevre düşmanı çıktıMasal dünyası karbon emisyonunda sınıfta kaldı. Disney’in büyük bütçeli yapımı “Pamuk Prenses”, beyaz perdede masalsı bir dünya sunarken perde arkasındaki çevresel maliyetiyle şaşkınlık yarattı.
Sıfır atıkla 552,7 milyon ağaç kesilmekten kurtulduCumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık” hareketiyle 552,7 milyon ağaç kesilmekten kurtarıldı, 1,7 trilyon litre su tasarrufu sağlandı. Hareketin ekonomiye katkısı 256 milyar TL
En çevreci içecek: ÇAYTürk bilim insanları, çayın karbon ayak izini araştırdı ve kahve ile gazlı içeceklere kıyasla çok daha çevreci olduğunu belirledi. Prof. Üçtuğ, ‘Doğru demlemeyle karbon ayak izi daha da düşürebiliriz’ diyor.
40 yıllık tiryakiliğini sonlandıran olay: Benim için sigara bittiİzmir'deki bir petrokimya fabrikasında kaynakçı olarak çalıştıktan sonra emekli olan Özer Çetin (60), kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) atakları nedeniyle gördüğü tedavinin ardından sigarayı bıraktı. 40 yıldır aktif sigara içtiğini söyleyen Çetin, son atak nedeniyle ölüm korkusu yaşadığını belirtip, "Gezip tozmayı, yurt dışına çıkmayı düşünürken buradan kapının önüne çıkamaz hale geldim. Hayallerimi sigara yüzünden kaybedecektim. Dünyadaki en değerli şeyin sağlık olduğunu anladım" dedi.
40 yıllık tiryakiliğini sonlandıran olay: Benim için sigara bittiİzmir'deki bir petrokimya fabrikasında kaynakçı olarak çalıştıktan sonra emekli olan Özer Çetin (60), kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) atakları nedeniyle gördüğü tedavinin ardından sigarayı bıraktı. 40 yıldır aktif sigara içtiğini söyleyen Çetin, son atak nedeniyle ölüm korkusu yaşadığını belirtip, "Gezip tozmayı, yurt dışına çıkmayı düşünürken buradan kapının önüne çıkamaz hale geldim. Hayallerimi sigara yüzünden kaybedecektim. Dünyadaki en değerli şeyin sağlık olduğunu anladım" dedi.
Karbondioksit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.