Sindirimi kolay, kalorisi düşük! Keçi peynirinin faydaları saymakla bitmiyorKeçi sütünden yapılan keçi peynirinin; kalsiyum, protein, fosfor ve D vitamini gibi temel besinlerin kaynağı olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş, keçi peynirinin dengeli bir diyetin parçası olarak tüketildiğinde, güçlü kemiklerin ve genel sağlığın korunması bakımından önemli faydalar sağladığına dikket çekti.
Keçi Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?Keçi peyniri ülkemizde sık sık tüketilen bir peynir çeşidini ifade etmektedir. Pek çok kişi keçi peyniri konusunda çeşitli soruları merak etmektedir. Sizin için keçi peynirinin ne olduğunu, bu peynirin nasıl yapıldığını ve içindekilerin neler olduğunu derledik.
Keçi sütünden imal edilen peynir 4 ay kuyuda bekletiliyorAntalya'nın Elmalı ilçesinde, yöreye özgü Söğle peyniri üretiliyor. Keçi sütünden elde edilen peynirde tuzdan başka katkı maddesi bulunmuyor. Deri tulumlara konulup, 4 ay özel kuyuda bekletildikten sonra yemeye hazır hale gelen Söğle peynirinin kilosu 85-90 TL'ye satılıyor.