Yemek Keçi Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Keçi Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

06.08.2021 - 15:42 | Son Güncellenme:

Keçi peyniri ülkemizde sık sık tüketilen bir peynir çeşidini ifade etmektedir. Pek çok kişi keçi peyniri konusunda çeşitli soruları merak etmektedir. Sizin için keçi peynirinin ne olduğunu, bu peynirin nasıl yapıldığını ve içindekilerin neler olduğunu derledik.

Keçi Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

Keçi peyniri içerisinde çok sayıda vitamini bulundurmaktadır. Bu sebepten dolayı da sağlığa oldukça faydalıdır.

Keçi Peyniri Nedir?

Çiğ keçi sütünün kullanılması ile hazırlanan keçi peyniri, karakteristik olan bir aromaya sahiptir. Bununla birlikte Memeliler sınıfının özellikle boynuzgiller familyasına ait bulunan keçiden elde edilmekte olan süt ile hazırlanan keçi peyniri esas olarak az yağlı ve besleyici fonksiyonları ile dikkat çekmektedir.

Göçebe olan topluluklarda en fazla yapılan peynir çeşidi olan keçi peyniri ağız içerisinde dağılan yapısı ve içermiş olduğu aminoasit kompozisyonu ile öbür peynir çeşitleri arasında fark yaratmaktadır. Vücudun sağlığının korunması konusunda önemli rolü bulunan keçi peyniri ülkemizin en fazla tükettiği peynir çeşitleri içerisinde yer almaktadır.

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Keçi peynirinin yapılışı bir hayli kolay ve pratik olmaktadır. 70 dereceye kadar ısıtılmış olan keçi peyniri karıştırılarak elde edilmektedir. Soğumaya bırakılan bir süte keçi peyniri yapımı için seyreltilmiş olan peynir mayası kullanılmaktadır. Mayalanan sütte meydana gelen pıhtılar alınmaktadır ve istenen ölçülerde kesilmektedir. Kesilen parçalar alınmaktadır ve süzülmektedir.

Keçi Peynirinin İçindekiler Nelerdir?

Keçi peyniri elde etme aşamasında esasen içerisinde fazla bir malzeme bulunmamaktadır. Keçi peyniri keçi sütü, koyun sütü, inek sütü, tuz ve peynir mayasından elde edilmektedir.

 

Yazarlar