Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor! Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor! Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyorYoğurt yapımı sırasında süzme yoğurt hazırlanırken ya da yoğurdun üstünde biriken o yeşilimsi sıvı, çoğu zaman lavaboya dökülür. Oysa bu sıvı, sanıldığının aksine bir atık değil, bir besin hazinesidir. Yoğurt suyunu ziyan etmeden kullanabileceğiniz alternatifleri derledik.
17.06.2025Püf Noktası
Ispanağın gücünü 2'ye katlayan tüyo! İçine bir avuç atın, kansızlığı unutun
Ispanağın gücünü 2'ye katlayan tüyo! İçine bir avuç atın, kansızlığı unutunIspanak besleyici değeri ve çok yönlü kullanımıyla mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak ıspanağın lezzetini ve besin değerini artırmak için doğru malzemelerle birleştirmek önemli. Kıymalı ıspanak yemeğini püf noktalarıyla hazırladığınızda ortaya nefis bir lezzet çıkıyor. İşte tarifi.
6.05.2025Püf Noktası
Her yemeğe gider deyip koyuyoruz! İlikli kemik suyu hatası: Böbrekte birikiyor
Her yemeğe gider deyip koyuyoruz! İlikli kemik suyu hatası: Böbrekte birikiyorİlikli kemik suyu, yüksek besin değeri ve sağlık yararları nedeniyle mutfaklarda sıkça kullanılan geleneksel bir lezzet olarak öne çıkar. Çorbalar, pilavlar, soslar ve birçok yemekte lezzet artırıcı olarak kullanılan kemik suyu, aşırı tüketilirse bazı sağlık problemlerine neden olabilir. Peki ilikli kemik suyu hangi yemeklerde nasıl kullanılmalı?
3.03.2025Püf Noktası