Sadece su yetmez, ılık süt şart! Poğaçanın tadını da kıvamını da değiştiren tarifMayalı poğaçalar Türk mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir. Özellikle sabah kahvaltılarında, çay saatlerinde veya çocukların beslenme çantaları için vazgeçilmez bir lezzettir. Birkaç günün ardından kalan birçok poğaça çeşidinin bayatladığını fark ederiz. Oysa doğru teknikler ve malzemelerle hazırlanan mayalı poğaçalar günler boyunca tazeliğini koruyabilir. İşte püf noktaları.
Mayalı hamur hazırlamanın püf noktalarıMutfak işleri arasında belki de en ince ayarı olan, ekmekten kebaba hemen hemen her türlü yemek için gerekebilecek hamur hazırlamak için bilinmesi gereken birkaç püf noktası var. Peki mayalı hamur hazırlamanın püf noktaları nelerdir?