Sarımsak kabuğu en iyi gübre! Gece suya atıp dinlendirin, çiçekler çossunEvde yemek yaparken sıkça kullandığımız sarımsak, lezzetiyle mutfakların vazgeçilmezi. Ancak çoğu zaman sarımsak kabuklarını soyup çöpe atarız. Oysa bu kabuklar, sandığınızdan çok daha değerli. Peki, sarımsak kabuğunu nasıl değerlendirebilirsiniz, neden suya koymalısınız?
Lavaboya değil çiçeklere dökün, gübre yerine geçiyor! Can suyu olacakPek çoğumuz mutfakta yemek yaparken elimizdeki fazla suları ya da atık olarak gördüğümüz bazı besinleri doğrudan çöpe atıyoruz. Ancak geri dönüştürülebilir malzemeleri doğru kullandığımızda çiçeklerimiz için harika etkiler verebiliriz.
Toprağa bir iyilik yapın, çöp yerine bahçeye atın! Kabukları adeta coşturacakMutfak artıkları çok fazla atık oluşturur ancak birçok yiyeceği çöp yerine bahçenizdeki toprağa atabilirsiniz. Yiyecek atıkları iklim değişikliğine muazzam bir katkıda bulunur. Kompost yaptığınızda, gezegene de bir iyilik yapmış olursunuz çünkü kompostla azot ve karbon gibi önemli besinleri doğrudan toprağa geri vermiş olursunuz. Peki, hangi besin gıda atıkları toprağa iyi gelir?