Pastırma

Pastırma

Son dakika pastırma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pastırma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pastırma haber sayfamızda...

Pastırma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 869 pastirma haberi bulunmuştur.
Günün iftar menüsü: 22.gün
Günün iftar menüsü: 22.günGünün iftar menüsünde içinizi ferahlatacak çorba tarifi ve evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz tavuk şiş tarifi bulunuyor. 22. gün iftar menülerini sizinle paylaştık. İşte 22. gün iftar menüsü...
4.05.2021Yemek
Glütensiz sucuk da ürettiler: Dana eti, sarımsak ve baharat...
Glütensiz sucuk da ürettiler: Dana eti, sarımsak ve baharat...Kayseri'de Pastırma Üreticisi Tolga Korkut, çölyak hastaları için glütensiz sucuk üretti. Kilosu 135 liradan satılan sucukla ilgili konuşan Korkut, "Çölyak hastaları, glütensiz sucuğu rahatlıkla tüketebilir. Yüzde 100 dana etiyle üretilen sucukta, aroma artırıcı gıda ve katkı maddesi yok" dedi.
Bugün İstanbul! 'Korkmamak elde değil'
Bugün İstanbul! 'Korkmamak elde değil'Kapanma kararının ardından Eminönü Mısır Çarşısı'nda yoğunluk yaşanıyor. Vapur iskelesi ve tramvay duraklarında da yoğunluk dikkat çekti.
27.04.2021Gündem
Günün iftar menüsü: 11.gün
Günün iftar menüsü: 11.günGünün iftar menüsünde 11. gündeyiz. Bu menümüzde; sebzeli yayla çorbası, pastırmalı humus, hünkar beğendi ve süt şerbetli tatlı tariflerini sizinle paylaştık. İşte 11. günün iftar menüsü...
23.04.2021Yemek
Günün sahur menüsü: 5.gün
Günün sahur menüsü: 5.günSahura ne pişirsem, sahura ne yapsam diyenler için günün 5. gün sahur menüsünü paylaşıyoruz. Günün sahur menüsünde baget ekmeklerden yapabileceğiniz pratik peynirli pide tarifini ve sizi gün boyu tok tutacak yumurta dolması tarifini paylaştık. Yanında ise kan şekerinizi dengeleyen karadut suyu var. İşte 5. gün sahur menüsü...
20.04.2021Yemek
Günün iftar menüsü: 2. gün
Günün iftar menüsü: 2. günİftara ne pişirsem, iftara ne yapsam diyorsanız günün iftar menülerini sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Çorbasından, tatlısına kadar birçok lezzetli tarif için günün iftar menüsüne mutlaka göz atın. Çorba olarak yayla çorbası, ana yemek olarak patlıcan kebabı ve tatlı olarak ise fırın sütlaca yer verdik. İşte 2. gün iftar menüsü...
14.04.2021Yemek
Çarşı, pazarda Ramazan bereketi
Çarşı, pazarda Ramazan bereketiRamazan alışverişi piyasayı canlandırdı. Kovid-19 salgınına rağmen Mısır Çarşısı’nda yoğunluk var. Vatandaşlar tarafından tezgâhlarda en yoğun ilgiyi hurma, peynir, pastırma görüyor.
13.04.2021Ekonomi
Konya'da çarşı pazarda ramazan hareketliliği yaşanıyor
Konya'da çarşı pazarda ramazan hareketliliği yaşanıyorKonya'da, tarihi çarşılar ve pazar yerleri, ramazan ayı alışverişleri nedeniyle hareketlendi. Yaşanan yoğunluk esnafın yüzünü güldürürken, tezgahlarda özellikle kahvaltılıklar, hurma, kahve, kuru yemiş ve meyve çeşitleri ilgi görüyor.
12.04.2021Ramazan
Ramazan ayında pastırma ve sucuğa zam yok
Ramazan ayında pastırma ve sucuğa zam yokRamazanda, sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan pastırma ve sucuğun fiyatında artış yapılmayacağı bildirildi.
7.04.2021Ekonomi
Ramazanda kilo vermenin sırları
Ramazanda kilo vermenin sırlarıRamazan yaklaşırken oruç tutan birçok kişi, beslenme saatlerinin değiştiği ramazan ayında kilo aldığını söylüyor. Diyetisyen Hülya Çağatay ise dengeli beslenme yöntemiyle ramazanda kilo verilebileceğini belirtti.
4.04.2021Ege
Afyon lokumuna coğrafi işaret tescili geldi
Afyon lokumuna coğrafi işaret tescili geldiAfyonkarahisar Belediyesi'nin coğrafi işaret tescili için başvuruda bulunduğu "Afyon lokumu"na Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil belgesi verildi
Selim İleri kimdir, kaç yaşında? Yazar Selim İleri'nin sağlık durumu nasıl?
Selim İleri kimdir, kaç yaşında? Yazar Selim İleri'nin sağlık durumu nasıl?Selim İleri kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 5 Mart akşamı yüksek tansiyona bağlı olarak beyinde damar tıkanıklığı oluşan Selim İleri hastaneye kaldırıldı. 30 Nisan 1949 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Selim İleri, Lise öğretmenlerinin etkisi ile Edabiyat'a yöneldi. Lise yıllarında yazdığı ilk romanı için yayınevleri dolaştı ancak reddedildi. 1967 yılında Savaş Çiçekleri adındaki öyküsü Yeni Ufuklar adlı dergide yayımlandı. İşte Yazar Selim İleri hakkında bilinmeyenler ve hayat hikayesi...
9.03.2021Cadde
Kayseri pastırması salgın sürecinde e-ticaret üzerinden satıldı
Kayseri pastırması salgın sürecinde e-ticaret üzerinden satıldıKayseri'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle son bir yılda sokağa çıkma kısıtlamalarına rağmen kentle özdeşleşen pastırma, e-ticaret yoluyla damakları lezzetlendirdi.
26.02.2021Ekonomi
Afyonkarahisar'ın meşhur lokumuna coğrafi işaret tescili verildi
Afyonkarahisar'ın meşhur lokumuna coğrafi işaret tescili verildiAfyonkarahisar Belediyesinin coğrafi işaret tescili için başvuruda bulunduğu "Afyon lokumu"na Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil belgesi verildi.
Vedat Milor'dan yeni anket: Tarhana mı, mercimek mi?
Vedat Milor'dan yeni anket: Tarhana mı, mercimek mi?Yemek eleştirmeni Vedat Milor, sosyal medyada yeni bir anket paylaştı. Twitter'da takipçilerine, "Uluslararası bir çorba yarışması olsa, tarhana mı yoksa mercimek ile mi katılırdınız?" diye sordu.
6.02.2021Cadde
UFC dövüşçüsü Jones'tan tepki çeken av videosu
UFC dövüşçüsü Jones'tan tepki çeken av videosu UFC yıldızı Jon Jones'un helikopterden otomatik tüfekle bir domuzu vurduğu görüntüler büyük tepkilere neden oldu.
19.01.2021Diğer
Yılbaşında marketlerden en çok beyaz et, kuruyemiş ve meyve satın alındı
Yılbaşında marketlerden en çok beyaz et, kuruyemiş ve meyve satın alındıTürkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, yılbaşı haftasında market alışverişlerinin arttığını belirterek, "Büyükşehirler başta olmak üzere kuruyemiş, cips ve atıştırmalık satışları yüzde 60'ın üzerinde gerçekleşti. Tüketicilerin ette tercihi ise beyaz et oldu. Yılbaşı haftasında yerel zincirlerde hindi de dahil olmak üzere kanatlıdaki artış yüzde 40'lara vardı. Kırmızı et satışı ise yüzde 15 seviyesinde yaşandı." ifadelerini kullandı.
15.01.2021Ekonomi
Kayseri ile Afyon'un sucuk- pastırma rekabeti, Avrupa'ya taşındı!
Kayseri ile Afyon'un sucuk- pastırma rekabeti, Avrupa'ya taşındı!Türkiye'nin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden Kayseri sucuğu ve pastırması ile Afyon sucuğu ve pastırması arasındaki yarış, Avrupa'ya taşındı. Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret tescili alan iki il, bu ürünler için Avrupa Komisyonu'na yaptığı Korumalı Coğrafi İşaret başvuru sonuçlarını bekliyor.
Vedat Milor'un pastırma anketi olay oldu!
Vedat Milor'un pastırma anketi olay oldu!Yemek eleştirmeni Vedat Milor'un sosyal medya hesabından düzenlediği 'pastırma' anketi, Kayseri ve Kastamonulu üreticileri bir kez daha karşı karşıya getirdi. İki ilin pastırma üreticileri, Kayseri pastırmasının önde tamamladığı anketi değerlendirdi.
4.01.2021Cadde
Bayramiç ve Taşköprü AB’ye kabul ediliyor!
Bayramiç ve Taşköprü AB’ye kabul ediliyor!Bu yıl Aydın Kestanesi ve Milas Zeytinyağı’nın Avrupa Birliği’nde coğrafi işaret olarak tescil edilmesinin ardından 2021’de Bayramiç Beyazı ve Taşköprü Sarımsağı da AB’ye kabul ediliyor
31.12.2020Ekonomi
Kayseri'de 10 ayda 310 ton pastırma satıldı
Kayseri'de 10 ayda 310 ton pastırma satıldıKayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, bu yılın ilk 10 ayında 310 ton pastırma, 2 bin 600 ton da sucuk satıldığını söyledi.
25.11.2020Ekonomi
Et ve Süt Kurumu İstanbul’daki ilk mağazasını açtı
Et ve Süt Kurumu İstanbul’daki ilk mağazasını açtıEt ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü (ESK) İstanbul’daki ilk satış mağazasını hizmete açtı. Kırmızı et fiyatlarının piyasaya göre yüzde 30 daha uyguna satıldığı mağazada, köfteden sucuğa, kırmızı etten tavuğa, kavurmadan, kıymaya kadar birçok ürün bulunuyor. Kıyma 35, kuşbaşı 38, biftek 45 ve bonfilenin kilosu ise 79 liradan satılıyor. Ayrıca, ürünlerin arasında servise hazır dana kıyma ve kuşbaşı konservesi de var.
25.11.2020Ekonomi
Kayseri'de pastırmanın dilimi 3,24 TL oldu
Kayseri'de pastırmanın dilimi 3,24 TL oldu Kayseri'nin meşhur lezzetlerinden pastırmanın kilo fiyatı, 170 TL'den 180 TL’ye yükseldi. Büyükbaş hayvanın sırt kısmından hazırlanan antrikot pastırmanın 0,18 gram dilimi ise, 3,24 TL oldu.
20.11.2020Ekonomi
Pastırmanın kalitesi ve lezzeti nasıl anlaşılır?
Pastırmanın kalitesi ve lezzeti nasıl anlaşılır? Kayseri'de, ekim ayı sonunda başlayıp kasım ortasına kadar devam eden pastırma sıcaklarında üretilip kurutulan pastırma, ayrı bir lezzet alıyor. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, "Pastırma sıcaklarının olduğu dönemde üretilen pastırma diğer aylarda üretilen pastırmadan biraz daha kaliteli ve lezzetli oluyor" dedi.
18.11.2020Yemek
Kasım, yazı aratmıyor
Kasım, yazı aratmıyorHava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Marmaris’te pastırma yazı yaşanıyor.
14.11.2020Ege

Benzer Haber Etiketleri

Pastırmaramazankayseriiftara ne pişirsemgünün iftar menüsü

Pastırma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.