Patatesin kabuğunu yıllarca çöpe attık! Meğer her şey için bir faydası varmış
Mutfağımızdan eksik olmayan ve birçok farklı alternatifle tükettiğimiz patates lezzetli sebzelerden biri. Genellikle yemek pişirmek için patates kabuklarını soyuyoruz. Ancak kabuklarını atmadan farklı yemekler için değerlendirebileceğinizi biliyor muydunuz?
Kirli bulaşıklar için harika çözüm: Patates kabuğu
Patates kabuğu ile bulaşıkları yıkayabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu yöntem, içinde fosfat bulunan diğer kimyasal temizlik ürünlerinden çok daha kullanışlı! Patates doğal bir yağ gidericidir, bu yüzden kirlenmiş her türlü yüzey için kullanılabilir. Peki patates kabuğu nasıl kirleri çıkarabiliyor?
Patates kabuğunu sakın çöpe atmayın!
Patates A,C,K,B6 ve E vitaminleri içermektedir, bunun yanında folatlar açısından da zenginidir. Ancak patates kabuğunun da en az patates kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Patates kabuğunun faydalarını
öğrenince bir daha çöpe atmak istemeyeceksiniz.