Son dakika sıvı yağ haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sıvı yağ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sıvı yağ haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.267 sıvı yağ haberi bulunmuştur.
Pirinç pilavı yaparken gözden kaçan hata! Lapa olmuyor, tane tane dökülüyorPirinç pilavı, Türk mutfağının en klasik ve vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak her ne kadar sık yapılan bir yemek olsa da, istenilen kıvamda yani tane tane dökülen pilavı tutturmak çoğu zaman kolay olmaz. Kimi zaman fazla sulu, kimi zaman lapa ya da tam tersi kuru ve sert bir sonuçla karşılaşılır. Bunun nedeni genellikle tarifin kendisinden çok, pirincin hazırlanış ve pişirme sürecinde yapılan küçük ama kritik hatalardır.
Yarım asırlık pilavcılar sırrını verdi! Lapa olmayan tane tane pilavın sırrı buymuşMutfakta ustalık gerektiren yemeklerden biri de pilavdır. Özellikle Türk mutfağının vazgeçilmezi olan pirinç pilavı, kıvamı ve tane tane oluşuyla fark yaratır. Ancak pek çok kişi evde yaptığı pilavın lapa olduğunu, ya da yeterince tane tane olmadığını söyler. İşte bu noktada devreye, yarım asırdır pilav yapan ustaların verdiği altın değerinde ipuçları giriyor!
Kabarma garantili poğaça için harcına ekleyin! Uzun süre bayatlamıyor, puf puf oluyorEvde yapılan poğaçalar her zaman hazır gıdalardan daha lezzetli ve sağlıklıdır. Ancak birçok kişi poğaçalarının yeterince kabarmadığından ya da kısa sürede bayatladığından şikâyet eder. İşte tam da bu noktada, poğaçalarınızı fırından çıktığı anda yumuşacık, puf puf ve uzun süre taze tutacak bazı doğal yöntemler devreye giriyor. Bu yazıda, kabarma garantili poğaçalar için harcına eklemeniz gereken gizli dokunuşları, püf noktalarını ve doğal katkıları bulacaksınız.
Topaklanmayan irmik helvasının sırrıymış! Kum gibi dökülüyorTatlı severlerin vazgeçilmezi irmik helvası, her mutfakta farklı bir ustalıkla pişirilir. Ancak çoğu zaman irmik helvası istenilen kıvamı tutturmakta zorlanır. Ya topak topak olur ya da hamurlaşır. Oysa kum gibi dökülen, tane tane ayrılan bir irmik helvası yapmanın doğal ve oldukça basit sırları var. İşte mutfağınızda harikalar yaratmanızı sağlayacak püf noktaları!
Çıtır çıtır ıspanaklı böreğin sırrıymış! Hazır yufkadan olduğuna kimse inanmayacakGeleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ıspanaklı börek, çıtırlığı ve iç harcının lezzetiyle sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde sıkça tercih edilen bu börek, hazır yufkadan yapılmasına rağmen ev yapımı gibi görünüp damağınızda iz bırakıyor. Peki, bu eşsiz çıtırlığın sırrı ne?
Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrıymış! El açması lezzetinde oluyorTürk mutfağının sevilen atıştırmalıklarından biri olan sigara böreği, çıtırlığı ve pratik hazırlanışıyla herkesin favorisi. Ancak dışı kıtır kıtır, içi yumuşacık olan o efsane sigara böreğini yapmak sanıldığı kadar kolay değil. Peki pastaneden çıkmış gibi, el açması lezzetinde sigara böreği yapmanın sırrı ne?
Cam gibi pirinç pilavının sırrıymış! Ayrıca pilav tane tane dökülüyorPirinç pilavı Türk mutfağının en temel ve vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak herkesin ustalıkla hazırlayamadığı bu klasik tarifin sırrı, aslında birkaç püf noktasında saklı. "Cam gibi pilav" tanımı ise pilavın berrak, parlak ve tane tane olması anlamına geliyor. Peki bu kıvam nasıl yakalanır? İşte usta aşçıların sır gibi sakladığı o detaylar.
Sadece ramazanda üretiliyor! Damak çatlatan lezzetin işte sırrı...Erzincan’da vatandaşlar iftar sofralarında tandır ekmeği, sahurda ise keteden vazgeçmiyor. Kent merkezinde tandır ekmeği ve kete üretimi yapan Tuncay Cantekin, "Tandır ekmeği mideyi yormadığı için, tereyağı, süt, un, tuzdan hazırlanan ve içerisine ceviz konan tandır ketesi ise oruç tutanları tok tuttuğu için vatandaşlar ramazanda bolca tüketiyor" dedi.
Ramazan’da etiket fiyatları değişti: Tüketiciler dikkat! Ayçiçek yağı fırsatçıları...Ramazan ayına girilmesiyle birlikte vatandaşlar temel gıda ve ihtiyaç ürünleri için marketlere koşuyor. Vatandaşın en temel gıda ürünlerinin başında gelen ayçiçek yağında ise fahiş fiyatlar ortaya çıktı. Son zamanlarda yaşanan fiyat artışını milliyet.com.tr’ye açıklayan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşları uyarırken, etiketlerdeki fiyat değişim tarihlerine dikkat çekti. İşte detaylar...
Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı! Kızartma yağının içine 1 kaşık ekleyinPatates kızartması büyük küçük herkesin sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Ancak patates çıtır çıtır olmayınca yemesi de tat vermiyor. Dışarıdaki kadar lezzetli olan patatesleri evde yapmak mümkün. Kızartma yağına bir kaşık ekleyince çıtır çıtır oluyor…
Tüketici derneklerinden ramazan alışverişi uyarısıTüketici dernekleri, vatandaşlara, ramazan ayı alışverişinde ürün fiyatlarını, son kullanma tarihlerini kontrol etmesi ve ihtiyaçtan fazla ürün almaması yönünde uyarıda bulundu.
Fiyatı yüzde 60 zamlanmıştı! 1500 şubeden uygun fiyatlı kırmızı et satışıRamazan’a sayılı günler kala İstanbul’daki yerel marketler fiyatları sabit tutma kararı aldı. PERDER üyesi 1500 şube uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapacak. 1 yılda fiyatların yüzde 60 arttığını söyleyen Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu’ndan zincir marketlere çağrı geldi. Peki fiyat sabitleme adımı piyasayı nasıl etkiler? İşte cevabı...
Doğru pişir sağlıklı kalMundi Kitap etiketiyle okurla buluşan “Sağlıklı Beslenmek için Neyi, Nasıl Pişirelim?” kitabının yazarı Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, “Sağlıklı beslenmeye ve gıda seçimine çok dar bir pencereden bakıldığını gördüm,” diyor.
Sıvı yağ lekesini çıkaran mucize formül! Kıyafetlerinizi iz bırakmadan temizliyorSıvı yağ lekesi, özellikle mutfakta yemek yaparken ya da yemek yerken kıyafetlerinize bulaşan en inatçı lekelerden biridir. İlk anda fark edilmeyip kuruduğunda çıkarılması zor olabilir. Neyse ki bu lekeleri kıyafetlerinize zarar vermeden ve iz bırakmadan temizlemenin doğal ve etkili yolları var! Sadece birkaç malzeme ile kıyafetlerinizi ilk günkü gibi temiz tutabilirsiniz.
MASTERCHEF LA MELANZANE E LA RİCOTTA TARİFİ | La melanzane e la ricotta nasıl yapılır? MasterChef'te eleme gecesinde heyecanlı anlara tanık olundu. Elenmemek için ellerinden geleni yapan yarışmacılardan ikinci etapta şef tabağı yapmaları istendi. Danilo Şef'in özel tariflerinden olan 'La melanzane e la ricotta' gecenin yemeği oldu. İzleyenler ise La melanzane e la ricotta tarifini araştırmaya başladı. Peki, La melanzane e la ricotta nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte La melanzane e la ricotta tarifi...
MASTERCHEF ŞIHIL MAHŞİ TARİFİ 🍲 Şıhıl Mahşi yemeği nasıl yapılır, malzemeler neler?Sofraların enfes tatlarından olan şıhıl mahşi yemeği, Masterchef'te zaman zaman yarışmacıların karşısına çıkıyor. Arapça ''Dolmaların şahi'' anlamına geliyor. Bir kabak dolması yemeği olan şıhıl mahşi malzemeleri neler, nasıl yapılır? İşte, şıhıl mahşi yapılışı...
Emine Erdoğan atıksız alışverişi teşvik eden marketi ziyaret ettiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da atıksız alışverişi teşvik eden marketi ziyaret etti, tek kullanımlık ambalajların önüne geçerek atıkları en aza indiren dolum istasyonlarını inceledi.
MASTERCHEF ÖZBEK PİLAVI TARİFİ | 🍚 Özbek pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te ana kadro için mücadeleler başladı. Ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar ilk kadro için belli olurken kalanlar yedekler için yarıştılar. Yarışmacılardan ise ikinci etapta Özbek pilavı yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise "Özbek pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte Özbek pilavı tarifi…
Pamuk gibi poğaça tarifi! Hamuruna ekleyince kabardıkça kabarıyor, yumuşacık oluyorPoğaçalar, kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, herkesin hayalini kurduğu o pamuk gibi yumuşacık poğaçaları yapmanın bazı sırları var. İşte size, hamuruna eklediğinizde poğaçalarınızın kabardıkça kabaran ve yumuşacık olan pamuk gibi poğaça tarifi ve püf noktaları!
Yağ çekmeyen kabak mücver tarifi! Harcına 1 kaşık ekleyinKabak mücver, yaz sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, mücverin fazla yağ çekmesi, bu lezzetli yemeğin hafifliğini bozabilir. İşte mücverinizin yağ çekmemesi için uygulayabileceğiniz o yöntem. Harcına bir kaşık eklemek yetiyor...
Sıvı Yağ ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.