Son dakika yerli ve milli teknoloji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yerli ve milli teknoloji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yerli ve milli teknoloji haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.592 yerli ve milli teknoloji haberi bulunmuştur.
5G için yerli teknoloji hazırTürkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom, 2025 yılını güçlü altyapı yatırımları, öncü 5G çalışmaları ve teknoloji üretme vizyonuyla tamamlarken, 2026’yı 5G ile iletişimde dönüşümün yılı haline getirmek üzere stratejik adımlarını sürdürüyor.
Bayraktar TB3 Roketsan mühimmatı ile hedefi tam isabetle vurduDünya havacılık tarihinde bir ilke imza atarak kısa pistli bir gemiden iniş kalkış yapan Bayraktar TB3, ROKETSAN'ın MAM-L IIR mühimmatı ile gerçekleştirdiği 3 atış testinde hedefi tam isabetle vurdu.
Bayraktar TB3 Roketsan mühimmatı ile hedefi tam isabetle vurduDünya havacılık tarihinde bir ilke imza atarak kısa pistli bir gemiden iniş kalkış yapan Bayraktar TB3, ROKETSAN'ın MAM-L IIR mühimmatı ile gerçekleştirdiği 3 atış testinde hedefi tam isabetle vurdu.
Bakan Kacır: "Göklerde süzülen milli İHA'larıyla artık bambaşka bir Türkiye var"Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bölgesinde oyun kurucu ve dünyada söz sahibi bir Türkiye'yi adım adım inşa ettiklerini belirterek, "Göklerde gururla süzülen milli insansız hava araçlarıyla, Mavi Vatanımızda deniz platformlarıyla, uzaydaki iddiamızın kanıtı uydu sistemleriyle teknolojide ve mühendislikte çağ atlayan bir Türkiye var." dedi.
KIZILELMA hazırlığı! Milli mühimmat için tarihi an: Yeni bir dönem başlatabilirTürk savunma sanayiinin en hızlı ilerleyen projelerinden biri olan insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA gelecek yıl envantere girmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda yapılan detaylı testlere geçtiğimiz günlerde mühimmat atışı da eklendi. KIZILELMA’nın sadece dış istasyondan değil dahili bölümde de mühimmat ateşleyebilme kabiliyeti aslında yeni bir dönemin de habercisi.
Bakan Tekin: İmam Hatip modelini dünya ile paylaşabilirizMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İmam Hatip modelinin dünyada benzerinin olmadığını belirterek, "Şunu gördük ki dünyada İmam Hatip tarzında bir model yok. Ben diyorum ki bunu neden biz marka haline getirmiyoruz. Dünyada İmam Hatip tarzı eğitimleri, yani hem pozitif hem dini eğitim vermek isteyen ülkeler ile bu modeli paylaşabiliriz diye düşünüyorum" dedi.
'Flokser Anafarta, Türk savunma sanayisini bir adım öteye taşıyor'Savunma sanayi için geliştirdiği yenilikçi poliüretan çözümleriyle dikkat çeken Flokser Kimya, 'Flokser Anafarta' ile yüksek balistik dayanıklılığı, geniş kullanım alanı ve uzun ömrüyle öne çıkan bir kaplama çözümü sunuyor.
Dünyada bir ilk! Türkiye'nin yeni avcısı: TALAY"Dünyanın ilk alçak irtifa çok amaçlı insansız hava aracı" (İHA) olarak ilk kez geçen yıl tanıtılan TALAY, bu kez üretime hazır yeni modeliyle uluslararası arenada boy gösterecek.
Bayraktar KIZILELMA zorlu bir testi daha geçtiBaykar tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın geçen hafta gökyüzü ile buluşan dördüncü prototipi “AB Kalkışlı Aerodinamik Sistem Tanımlama” testini başarıyla tamamladı.
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan TEKNOFEST KKTC'ye ilişkin paylaşımTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TEKNOFEST KKTC'ye ilişkin, "Bu anlamlı gün, gelecek irademizin de güçlü bir tezahürüdür. Kıbrıslı gençlerimizin milli teknolojiyle buluşması, ortak geleceğimize duyulan inancın açık bir göstergesidir." dedi.
Erdoğan'dan Sırrı Süreyya Önder açıklaması: Vefatından derin üzüntü duydumCumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST KKTC'de açıklamalarda bulundu. Konuşmasında hayatını kaybeden DEM Partili Sırrı Süreyya Önder'e taziyede bulunan Erdoğan, "Merhum Önder'in de son dönemde büyük emek verdiği Terörsüz Türkiye menziline vasıl olacağımıza yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı. Erdoğan "TEKNOFEST'i boykot çağrısı yapan marjinal tipler ülkemizde olduğu gibi hamdolsun burada da hayal kırıklığına uğradılar" sözlerine yer verdi.
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha!Türkiye'nin savunma sanayi alanında dünya çapında liderliğe erişen markası Baykar Teknoloji'nin ürettiği Bayraktar TB3, TCG Anadolu Gemisi'ne tam otomatik olarak iniş ve kalkış gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Tüm tuşlara aynı anda basıyorlar'TÜRKSAT 6A Hizmete Alma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin önünde tarihi bir fırsat penceresi açılıyor. Küresel sistemde hak ettiğimiz yere gelmeye çok yakınız." dedi. CHP'ye tepki gösteren Erdoğan, "Sokaklarımızın terörize edilmesinden Türkiye'nin Batı'ya şikayet edilmesine, üniversite ve lise gençliğinin kışkırtılmasından boykot çağrıları ile ekonomiye zarar verilmesine kadar tüm tuşlara aynı anda basılıyor." ifadelerini kullandı.
Bakan Kacır: Tüm testleri başarıyla tamamladıTÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen radar sinyal algılayıcı taktik elektronik destek podu F-16 EDPOD, Türkiye'nin elektronik harp alanında kritik yetkinlik kazanmasını sağlayacak.
Türk Telekom’dan ‘Yerli ve Milli Haberleşme Cihazı’ projesiTürk Telekom, kamu ve özel sektörden yerli paydaşlarıyla milli teknolojiler geliştirme vizyonu kapsamında; yerli akıllı telefon, cihaz ve işletim sistemleri ile yerli haberleşme ekipmanları, donanım ve yazılımları geliştirmek ve üretmek üzere bir iş birliğine imza attığını duyurdu.
Dünya çapında yeni bir adımTürk Telekom, Net Insight işbirliğiyle geliştirdiği “Uydu Bağımsız Zaman Senkronizasyonu İletimi Çözümü” ile dünya çapında yeni bir adım atıyor.
Yerli Ve Milli Teknoloji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.