KariyerBadem Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Badem Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

02.11.2021 - 17:17 | Son Güncellenme:

Meyve veren ağaçlardan bazılarının meyveleri ekonomik olarak değerli olmaktadır. Bu ağaçlardan elde edilen meyveler devlet tarafından satın alınmaktadır. Aynı zamanda devletin bu ağaçlar için destekleme yaptığı da belirtilmektedir. Badem ağacı da bu ağaçlardan biri olmaktadır. Peki, badem yetiştiriciliği nasıl yapılır? Devlet desteği ve kazancı hakkında bilgiler neler olmaktadır? İşte, badem yetiştiriciliği hakkında merak edilen hususlar.

Badem Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

 Badem ağacı ilkbahar mevsiminde meyve veren bir ağaç çeşidi olmaktadır. İçerdiği yüksek besin değerlerinden dolayı badem meyvesinin tüketimi insan sağlığı açısından oldukça önemli olmaktadır.

Haberin Devamı

 Badem Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

 Badem gülgiller ailesine ait bir ağaç olarak bilinmektedir. Ilık iklimleri seven badem ağacı hemen hemen her yerde yetiştirilmektedir. Kumlu ve çakıllı topraklarda daha iyi verim alınan badem ağaçlarının soğuktan zarar görmemesi için budanması gerekmektedir. Kışların ılık geçtiği bölgelerde sonbahar mevsiminde, soğuk geçen bölgelerde ise ilkbahar aylarında badem ağaçlarının dikilmesi tavsiye edilmektedir.

 Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgi

 Badem meyvesi gelir olarak getirisi oldukça fazla olan bir ağaç olmaktadır. Badem meyvesi yaş ve kuru olmak üzere iki şekilde satılabildiği için çift gelirli bir meyve olarak ifade edilmektedir. Badem üretim miktarı kazancı doğrudan etkileyen bir unsur olmaktadır. Üretim miktarı ve fiyat ortalamaları hesaplanıp maliyet çıkartıldığı zaman üreticinin ne kadar kazanç elde edeceği hesaplanmış olmaktadır. Devlet tarım faaliyetlerini destekleyen programları üreticilere sunmaktadır. Hem kredili hem de hibe olarak verilen devlet destekleri söz konusu olmaktadır.