Kariyer Çekirdek sermaye nedir?

Çekirdek sermaye nedir?

29.09.2018 - 14:29 | Son Güncellenme:

Çekirdek sermaye girişimciler için önemli bir terim. Çekirdek sermaye yeni kurulan bir şirketin temel ihtiyacıdır. Peki çekirdek sermaye nedir?

Çekirdek sermaye nedir

Çekirdek sermaye nedir? Bir start-up'ın yani girişimin başlangıç aşamasında ihtiyaç duyulan sermayeye çekirdek sermaye denir. Çekirdek sermayenin kullanıldığı alanlar ürün geliştirme, ar-ge, fikrin ticarileştirilmesidir. Girişimin sürdürülebilirliğini sağlar. Çekirdek sermayenin faydaları 4 alana ayrılır.

Haberin Devamı

Çekirdek sermayenin faydaları

Cesaret: Çekirdek sermaye girişimcinin cesaretini arttırır. İnandığı projeye para yatıran diğer girişimcileri görmek başlangıç aşamasındaki moral ve motivasyon için önemlidir.

Fon kaynağı: Ortaya çıkarılacak ürünün tasarlanması ve prototipinin oluşturulması gerekiyor. Bunlardan sonra ise ürünün ticarleştirilmesi ve teknolojik anlamda ortaya bir şey koyulup pazara giriş yapılması için ilk kullanılan paradır.

İvme: Planlanan girişim ve iş fikrinin ihtiyaçlarının hızlıca karşılanmasını sağlar. Hızlı reaksiyon da büyümenin ivmelendirir.

Mekan desteği: Girişimcilerin üniversite ve iş desteği için oluşturulan kuluçka merkezlerinin mekanlarından faydalanabilmesini sağlar.

Çekirdek sermaye almak için temel koşullar

Çekirdek sermaye verecek kuruluşlardan sermaye almanın koşullarından en önemlisi girişimin müşteri bulacak düzeye gelmiş olmasıdır. Hedeflenen kitle, pazar ve analizlerin somut bir şekilde ortaya konmuş olması da bir diğer önemli husustur. İş modeli ve iş modelinin iş planına yansıtılmış olması beklenir.