Kariyer İş yerindeki kısa uykular performansı arttırıyor

İş yerindeki kısa uykular performansı arttırıyor

28.12.2017 - 16:18 | Son Güncellenme:

Bilimsel testlerin uyku konusunda buluştuğu ortak payda, gün içindeki kısa uykuların insan vücuduna çok yararlı olduğu. 15-20 dakikalık kestirmeler vücudu yeniliyor ve zindelik katıyor.

İş yerindeki kısa uykular performansı arttırıyor

Gece uyunan deliksiz ve kaliteli uyku, vücut için olmazsa olmaz. Fakat bu düzenin bozulduğu günlerde veya kendini yorgun hissettiğiniz günlerde en uygunu öğleden sonra 14:00-16:00 olmak üzere 15-20 dakikalık kısa kestirme seanslarının vücut için çok sağlıklı olduğu ortaya kondu.

Haberin Devamı

Birçok yerinde çalışanların uykusuzluk veya yorgunluk yüzünden performansının düştüğü gözlemlendi. Bu performans düşüklüğü de iş yerlerine maddi kayıp olarak geri dönüyor. Uzmanlar, bazı iş yerlerinde çalışanların 15-20 dakikalık kestirmelerine müsamaha gösterildiğini ve bunun yaygınlaşması gerektiğini belirtiyor.

Her ne kadar öğleden sonra 1 saat kadar kestirmek en faydalısı olsa da, iş yerlerinde hem işlerin aksamaması hem de çalışanların zindeliğini koruması için kısa süreli kestirmelere olanak tanınıyor. En uygun kestirme süresi vücudun, kafeini emmesi ve uyku hormonunu azaltması için yeterli olan 15-20 dakikalık kestirme süresi.

Artık yeni nesil iş yerlerinde de kısa süreli uyuklama ve dinlenme odaları bulunuyor. Diğer birçok iş yeri de telefon görüşmeleri veya toplantı için ayrılan odaları bu amaçlar için ayırabiliyor. Öğle arası verilen iş yerlerinde öğle aralarının bir kısmı, kestirmek için kullanılabilir.