Kobi Esenliğe koşanlar artıyor

Esenliğe koşanlar artıyor

31.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees’in 205 insan kaynakları uzmanının katılımıyla hazırladığı Esenlik Hizmetlerine Yatırım Trendleri Raporu’na göre 2021 yılında şirketlerin yüzde 67’si çalışanlarına esenlik programı sunarken, 2022 yılında bu oran yüzde 80’e yükselecek.

Esenliğe koşanlar artıyor

Bu yılın esenlik yatırımlarında ise wellbeing eğitim ve içerikleri, online uzman desteği, ofiste doktor ve esenlik alanındaki mobil uygulamalar ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Wellbees Kurucusu Melis Abacıoğlu, şu bilgileri verdi:

“Esenlik Hizmetlerine Yatırım Trendleri Raporu için yapılan araştırmaya, yüzde 79’u 100’ün üzerinde çalışanı olan, 23 farklı sektörde faaliyet gösteren şirketlerden 205 İK uzmanı katıldı. En yüksek katılım ‘ulaştırma, lojistik ve haberleşme’, ‘bilişim teknolojileri’ ve ‘ilaç ve yaşam bilimleri’ sektörlerinden olurken, firmaların yüzde 52’si beyaz yaka ağırlıklı, yüzde 32’si üretim/saha ağırlıklı, yüzde 16’sı ise eşit dağılımlı iş gücüne sahip olduğunu belirtti. 2021 yılında esenlik programı sunan şirketlerin en çok yatırım gerçekleştirdiği alanlar ‘wellbeing içerikleri (düzenli e-mail, bülten, pop-up mesaj vb.)’, ‘çevrim içi wellbeing eğitimleri ve webinar’lar’, ‘çevrim içi uzman desteği’, ‘ofiste doktor’ ve ‘ofiste Kovid-19 testi’ olarak sıralandı. Bu şirketler 2022 yılında ofiste doktor hizmeti yatırımının artacağını belirtti. Yatırımın azaltılmasının planlandığı esenlik hizmeti ise ofiste Kovid-19 testi oldu. Toplantısız cuma, toplantı saatlerinin sınırlandırılması, özel sağlık sigortası kapsamında psikiyatri muayenesi dahiliyeti, aşı ve doğum günü izni ile sanatsal aktivite destekleri de bazı şirketlerin esenlik uygulamaları arasında yer aldı.”