Konut Bahçe Ve Balkonları Renklendirecek Öneriler

Bahçe Ve Balkonları Renklendirecek Öneriler

25.06.2012 - 14:55 | Son Güncellenme:

Bahar aylarından sonra yeni filizlenen çiçeklerinizin günden güne ısınan hava ve güneşle nasıl büyüdüğüne tanık olabilirsiniz.

Bahçe Ve Balkonları Renklendirecek Öneriler

Havaların ısınmaya başlayıp, kışın rehavetinden kurtulduğumuz bu günlerde, şehrin curcunasından arınmak için en yakın uğrak yerimiz olan bahçe ve balkonlarımızın ruhumuza ve gözümüze hitap etmesi için çalışmaya başlayabiliriz.

Haberin Devamı

Bahar aylarından sonra yeni filizlenen çiçeklerinizin günden güne ısınan hava ve güneşle nasıl büyüdüğüne tanık olabilirsiniz.

Fidan dikimi işlerini Mart ayında bitirmiş olmak lazımdır. Bununla beraber gecikme halinde bazı çeşitleri dikmek, bölgenin iklim şartları müsaitse mümkün olabilir. Ayın başında Gül ve Ligustrum gibi kışın yaprak döken çit bitkileri ve hatta yazın çiçek açan Hibiscus (Ağaç Hatmi), Buddleia (Kelebek Çalısı) gibi çalılar budanmak ve 24 saat kadar suda tutulmak şartıyla dikilebilir. Bazı soğanlı ve yumrulu bitkiler de ilerleyen günlerde dikilebilir.

Bahar aylarında kış soğanlı çiçekleri en parlak günlerini yaşarken bir yandan mevsimlikler ve ömürlü çiçekler de boy göstermeye başlar. Sümbül, lale ve nergislerin yanı sıra süsenler, manisa ve girit laleleri, hercai ve çuhalar, şakayık, bellis, çan çiçeği de bugünlerde açmış olurlar.

Haberin Devamı

Bu aylarda kıştan çıkan bitkilerinizin saksı ve topraklarının değişmesi de çok önemlidir. Zararlı böceklere karşı dikkatli olmalı, gerekirse ilaç yapılmalıdır.

Bahar çiçeklerinden ömürlerini tamamlayanların tohumları alınıp toprak kabartılır, gübrelenir. Kına çiçeği, horoz ibiği, şebboy, kadife çiçeği, mine, fesleğen gibi çiçekler bu ayda da dikilebilir.

Bahar sonrası açmaya başlayan çiçeklerinizin daha da canlı gözükmesi için balkonlarda balkon trabzanlarını ya da bahçe, balkon duvarlarını pastel tonlarda renklendirebilirsiniz. Balkon mobilya ve aksesuarlarınızın da bütünlüğüne uyacak şekilde, fuşya, yeşil ve kırık beyaz tonlarla boyandığında vintage bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Haziran ayında güller budanmalıdır. Sümbül, lale, fulya ve şekayık gibi yaprakları kurumuş çiçek soğanları sökülüp nemli bir yerde saklanır. Havanın iyice ısınmaya başladığı haziran ayında soğanlı yaz çiçekleri, vapurdumanı, ateşçiçeği ekebilirsiniz.

- Milliyet