KonutBotosan Balçık'ta yükseliyor

Botosan Balçık'ta yükseliyor

07.11.2014 - 11:39 | Son Güncellenme:

Balçık'ta hayata geçirilen Oto Sanayi Kooperatifi Botosan, bölge gelişimine de katkı sağlayacak.

Botosan Balçıkta yükseliyor

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı olan Balçık, sanayi yatırımlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Balçık'ta hayata geçirilen Balçık Oto Sanayi Sitesi BOTOSAN, hayata geçecek 450 işyeri ile bölge istihdamına ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Faaliyetlerine son sürat devam eden Botosan Sanayi Kooperatifi, İstanbul Anadolu Yakası'nda başlayan kentsel dönüşüm faaliyetleri sebebiyle oto sanayi sitelerinin taşınma fikriyle Balçık beldesine yerleşti.

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren, ekmeğini sanatının maharetiyle ve alın teriyle kazanan esnafın, daha iyi şartlarda mesleklerini ifa edebilmeleri için, BOTOSAN Balçık Oto Sanayi Site Kooperatifi, yeni yerinde Balçık'ın da vizyonunu geliştirmektedir.

İzmit ili Gebze ilçesi Balçık Beldesinde bulunan, 78320 m2 alan içerisinde konumlanan Botosan, ilgili meslek sahiplerine de daha iyi şartlarda çalışma imkanı sunacak.

Haberin Devamı

Lokasyonuyla da dikkat çeken proje hem şehrin içinden uzakta hem de Kocaeli güzergahının Gebze ilçesine bağlı Balçık Köyü’nden başlayıp Pelitli Köyü’ne ulaşacağı bilinen Kuzey Marmara Otoyolu sayesinde ulaşımı kolay bir noktada yükseliyor.

Kuruluşun amacı ise; küçük ölçekli İmalat ve Otomotiv tamir ve bakımı ilgili sektörde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar ile sanayicilerin günün ihtiyaç ve gereksinimlerine uygun modern ve teknik şartlara haiz birer iş yerine sahip olmalarını sağlamak ve bu topluluğun genel hizmetlerini karşılayacak tesisleri içine alan bir sanayi sitesi kurmak.

Botosan sanayi sitesinin yapılacağı arsayı ziyaret etmek isteyen esnaf için düzenlenen organizasyonlar kurumun sitesinden takip edilebilir.

Botosan Balçıkta yükseliyor