Kültür Sanat 26 sinema projesine 25 milyon TL ödenek

26 sinema projesine 25 milyon TL ödenek

25.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl destekleyeceği sinema projelerinin listesi açıklandı. Bakanlığın açıklamasına göre 26 proje için 25 milyon 50 bin lira destek sağlanacak.

26 sinema projesine 25 milyon TL ödenek

Bu yıl, üçüncü destekleme kurulunda İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım, Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım, Çekim Sonrası, Dağıtım ve Tanıtım ile Ortak Yapım türündeki 164 proje arasından seçilen filmler arasında en yüksek destek alan iki projeden biri Semih Kaplanoğlu’nun “Bağlılık Fikret”i.

Haberin Devamı

1 milyon 800 bin TL destek alan diğer proje ise “Kalandar Soğuğu” adlı filmiyle dikkat çeken Mustafa Kara’nın “Mevsimlerin Ardından” adlı projesi olarak açıklandı. Uzun metraj destekleri arasında en son “Kelebekler”e imza atan Tolga Karaçelik’in “Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Yazarın Sığ Hikâyesi” de yer aldı. Karaçelik’e 1 milyon 350 bin TL destek verilecek.

Listede “Nebula” adlı ilk filmiyle Locarno Film Festivali’nde yarışan Tarık Aktaş’ın “Geceden Fecre Kadar”ı da 1 milyon 350 TL destekle yer aldı. “Okul Tıraşı” adlı yeni filmiyle bu yıl Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümüne seçilen ve festivalden eleştirmenler jürisinin FIPRESCI Ödülü’yle dönen Ferit Karahan’ın “Meteor Kanunları” adlı yeni projesi de Bakanlık’tan 1 milyon 50 bin TL destek adlı.

Uluslararası başarılarıyla dikkat çeken yönetmenlerin yanı sıra “Kara Fatma” lakaplı millî mücadele kahramanına odaklanan “Mahi-Üsteğmen Kara Fatma”, İstanbul’un düşman işgalinden kurtulmasını konu alan “Ya İstiklal Ya Ölüm” ve Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme alma sürecini anlatan “Akif” de destek almaya hak kazanan filmler arasında yer alıyor.

Yazarlar