Kültür Sanat Baharı Milliyet Sanat ile karşılayın

Baharı Milliyet Sanat ile karşılayın

06.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat, Nisan 2022 sayısıyla sinemadan tiyatroya, edebiyattan müziğe yine kültür sanatın nabzını tutuyor.

Baharı Milliyet Sanat ile  karşılayın

50 yıldır Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündeminin nabzını tutan Milliyet Sanat, Nisan 2022 sayısıyla okurlarıyla buluştu. Bu ayın kapağında 15 yıl aradan sonra tiyatro sahnesine “Aydınlıkevler” oyunuyla dönen Demet Akbağ ve onunla sahneyi paylaşan Salih Bademci, Sinem Ünsal ve Burak Dakak keyifli sohbetleriyle yer alıyor. Ayın Söyleşisi’nde Asu Maro’ya konuk olan oyuncular Yılmaz Erdoğan imzalı “Aydınlıkevler”i Milliyet Sanat’a anlatıyorlar. Sahne sanatları sayfalarında Defne Kayalar, Engin Hepileri ve yönetmen Onur Ünsal “Anne”yi anlatırken, DasDas Atölye’de seyirciyle buluşan “Bir İhtimal Daha Var”ın yönetmeni Barış Gönenen’in röportajı da okurun ilgisine sunuluyor. Zeynep Aksoy, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin birer perdelik iki balesi “Yunus ‘Mânâ’” ve “Alaz ile Cemre” üzerine Seçkin Selvi ise Baba Sahne’nin, kara mizah ve politik tiyatronun özenli bir çalışmasını sunan yeni oyunu “Taxim” üzerine yazılarıyla nisan sayısında.

Haberin Devamı

Yeni sayıda bu cuma başlayacak olan 41. İstanbul Film Festivali’nin detaylarını Festival Direktörü Kerem Ayan anlatıyor. 8-19 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek 41. İstanbul Film Festivali’nin detayları, 12 günde izleyicilerle buluşacak 157 filme dair dopdolu festival programı yer alıyor. Derginin sinema sayfalarında Tayfun Pirselimoğlu, kendi romanından uyarladığı ve bu ay İstanbul Film Festivali’nde yarıştıktan sonra vizyona girecek distopik filmi “Kerr” üzerine konuşuyor. Atilla Dorsay’ın Luchino Visconti imzalı “Leopar” üzerine yazısı, pandeminin gölgesinde gerçekleşen 72. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin geniş bir değerlendirmesi gibi kapsamlı içerikler de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Yepyeni albümler

Eskişehir Odunpazarı Modern Müze’nin (OMM) kurucusu Erol Tabanca’nın röportajıyla açılan plastik sanatlar sayfalarında, Botero’dan Turner ödüllü Antoney Gormley’e mekânın her köşesine yayılan 800’den fazla eserle devasa bir sanat galerisini andıran Swissôtel Büyük Efes; Bill Fontana’nın Arter’de sergilenen ve Boğaziçi’ni İstanbul’un sarnıçlarıyla buluşturan çalışması “İo’nun Yeni Sesi”; Akbank Sanat’ın “Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT” sergisinin küratörü Zeynep Arınç’ın söyleşisi gibi Türkiye’nin güncel sanat yaşamına dair birçok farklı içerik bulunuyor.

Milliyet Sanat, Nisan 2022 sayısının müzik sayfalarında beklediğimiz albüm haberleri var. Red Hot Chili Peppers’ın 12. albümü “Unlimited Love” ve Placebo’nun 8. stüdyo albümü “Never Let Me Go”nun inceleme yazılarıyla müzikseverleri bekliyor. Egemen Limoncuoğlu’nun dünya piyasasından yeni albümleri ve Naim Dilmener’in müzik gündemini değerlendirdiği yazılar da okurla buluşuyor.

Edebiyat sayfaları Bob Dylan’ın kendi yaşam öyküsünü anlattığı “Anılar”a; Betül Dünder’in, PEN Şiir Ödülü’nün bu yılki sahibi Türkân İldeniz’in hayatını anlatan “Bendeniz Türkân İldeniz” kitabına ve Cevat Çapan’ın yeni şiirlerinden oluşan kitabı “o geniş boşlukta”ya kapsamlı bir bakış sunuyor. Sayfalarda, oyuncu Özge Özberk çocuklar için yazdığı üç öykü kitabını; Asuman Susam ile Duygu Kankaytsın ise Gülten Akın şiirini tüm yönleriyle ele aldıkları “İncelikler Tarihi” kitabını anlatıyor.